Nieuws


01-01-2018 13:30

MoederscheimMoonen Architects gaat het nieuwe cultuurhuis ‘Huis van Eemnes’ ontwerpen. Het Rotterdamse architectenbureau is samen met bouwbedrijf Vaessen geselecteerd voor het ontwerp en de realisatie van deze multifunctionele accommodatie in Eemnes.

De gemeente en het bouwbedrijf uit Raamsdonksveer hebben op woensdag 20 december hun handtekening gezet onder het contract voor het ontwerp, de bouw en het onderhoud. Het Huis van Eemnes wordt de centrale ontmoetingsplaats van het dorp. In deze nieuwe en duurzame accommodatie komen Eemnessers bij elkaar voor (binnen)sport, cultuur, educatie, informatie, advies, zorg en welzijn. Zo komen in Het Huis van Eemnes de bibliotheek, het sport- en cultuurcentrum De Hilt en vele andere voorzieningen en wordt het geheel samengevoegd tot één multifunctioneel centrum. Het zal een plek worden waar alle mensen uit Eemnes welkom en zelfs ´thuis´ zullen zijn.

Het gebouwontwerp wordt vormgegeven door de toepassing van een royale glazen gevel waarmee het gebouw een spraakmakende entree krijgt. De geschakelde dakvormen zorgen daarbij voor de overgang tussen binnen en buiten en geven het gebouw een krachtig kader. De centrale plek in het gebouw wordt de bibliotheek en de brasserie die in een open verbinding met elkaar staan en elkaar kunnen versterken. Daaromheen komen verschillende multifunctionele zalen en een grote sporthal.

Een bijzonder element in het ontwerp is ook te vinden in het interieur; daar verbindt een doorlopende ‘boekenkast’ de verschillende gebieden in het gebouw. Het is zogezegd een verbindend object: niet alleen ruimtelijk maar ook qua invulling. Er is plek voor het canon van Eemnes en de kunstwerken die in het atelier worden gemaakt kunnen er worden tentoongesteld; uiteraard tussen de boeken.

De gemeente Eemnes werkt eerst het ontwerp voor het Huis van Eemnes uit met MoederscheimMoonen Architects en Vaessen. Dat is naar verwachting klaar in juni 2018. Als de gemeente, de Stichting Huis van Eemnes en Bibliotheek Gooi en Meer het ontwerp hebben goedgekeurd, start Vaessen kort daarna met de bouw. Het is de bedoeling dat de bouwwerkzaamheden in juli 2019 gereed zijn, zodat het Huis van Eemnes in september in gebruik genomen kan worden.

www.moederscheimmoonen.nl

 


Deel op Social Media<< January 2018 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >