Nieuws


04-04-2018 16:58

ABC toont van 8 april tot en met 13 mei werk van Melle Stoel. in 2012 ontwierp Melle Stoel een aantal objecten die voortkwamen uit een onderzoek naar mogelijkheden om te komen tot ruimtelijke constructies met enkel uit papier geknipte zevenhoeken als basisvorm.

Wat hem als leek in de wiskunde fascineerde, was met segmenten een verscheidenheid aan wiskundig exacte, gesloten constructies te bouwen, door meerdere van dezelfde segmenten, op verschillende manieren aan elkaar te koppelen. De reslutaten van zijn facsinatie worden in het ABC getoond.

 
opening: 8 april; 15:00 uur
locatie: ABC Architectuurcentrum Haarlem

 
www.architectuurhaarlem.nl

 

Deel op Social Media




04-04-2018 17:01

'Reflections of the Golden Age' is de installatie van Abet Laminati voor Masterly – The Dutch in Milano tijdens de Salone del Mobile in Milaan. De installatie is geïnspireerd op het werk van de oude Hollandse meesters (schilders) en het voor hen typerende kleurenpalet. Een fonkelende weerspiegeling van een van de meest aansprekende en bepalende periodes in de geschiedenis, vertaald naar een krachtige, originele opstelling waarin traditie en trend hand in hand gaan. Carina Riezebos heeft het geheel ontworpen in samenwerking met Holyscrap en Blok Plaatmateriaal.



Caleidoscopische waterspiegeling
'Reflections of the Golden Age' is een reis door de tijd, waarbij een aantal sprekende elementen uit de Gouden Eeuw zijn geprojecteerd in een meer hedendaags stilleven. De pasteltinten die terugkomen in de wand en in de kroonluchter zijn een directe verwijzing naar het kleurenpalet van de grote schilders uit de 17e eeuw. De digitale print op de vloer is als een caleidoscopische waterspiegeling van het in de schilderkunst zo geroemde Hollandse licht.

Kroonluchter
In het oog springend is de majestueuze kroonluchter, die rechtstreeks uit een schilderij lijkt te zijn gehaald en als een magische wolk het geheel van boven aanlicht. Carina’s ervaring en verfijnde kennis van de kunst van het glasblazen komen in dit object tot volle wasdom.

Tulpenvazen
Sterk detail in de presentatie zijn de tulpenvazen, die, met een knipoog naar het werk van Ettore Sottsass, naar een moderne variant zijn getransformeerd. Hier worden de grenzen van het HPL verkend en het vakmanschap van Holyscrap is goed terug te zien in de strakke afwerking van de houder. Het glas is maatwerk van de hand van Carina Riezebos.

Meubilair
Holyscrap staat voor het (her)gebruiken van restmateriaal, waarmee zij op ambachtelijke wijze speelse, originele, nieuwe en unieke meubels ontwerpen en maken. De objecten die zij maakten voor 'Reflections of the Golden Age' zijn een representatie van de kwaliteiten van Holyscrap en maken het stilleven helemaal af.



Gebruikte materialen
Het samenspel van gebruikte materialen is de opmaat naar realistische toepassingen en is bedoeld om te verrassen en bestaande denkpatronen te doorbreken. HPL wordt vaak gezien als een imitatie van natuurlijke materialen, maar kan door de visuele en functionele eigenschappen en ongelimiteerde mogelijkheden een project juist een geheel eigen signatuur geven. In 'Reflections of the Golden Age' heeft Carina Riezebos geraffineerd gebruik gemaakt van deze eigenschappen, door te combineren met handgeblazen en -gekleurd glas, met het multiplex in de meubels en de vormentaal die zowel klassieke als moderne elementen herbergt.

Fotografie: Frieda Mellema | Uniquole

 


http://nl.abetlaminati.com/reflections-the-golden-age/

 

Deel op Social Media




<< April 2018 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30





Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >