'Nieuwe norm in duurzaam ontwerpen'


'Nieuwe norm in duurzaam ontwerpen'
13-05-2009 8:47

Kubus architectural solutions presenteert in samenwerking met Graphisoft 'EcoDesigner'. Dit is een in het ontwerpproces geïntegreerd en gebruiksvriendelijk hulpmiddel voor architecten. Volgens de betrokkenenmoet het zorgen voor 'een nieuwe norm in duurzaam ontwerpen'. Met EcoDesigner krijgt de architect eenvoudig inzicht in het energieverbruik en de CO2 footprint van een ontwerp.

Veruit de meeste beslissingen die invloed hebben op het energieverbruik van een gebouw worden volgens Kubus en Graphisoft in de ontwerpfase (veelal impliciet) door de architect genomen. Tot op heden waren er geen hulpmiddelen voor eenvoudige analyses in juist díe fase, zo vinden die partijen. Het inschakelen van een specialist komt dus meestal pas later aan bod. Het begrijpen en beheersen van energiemetende software vereist vaak specifieke deskundigheid. "Maar met EcoDesigner krijgt de architect eenvoudig inzicht in het veelgevraagde energieverbruik van het gebouw. De meeste ontwerpbeslissingen die invloed hebben op het energieverbruik van het gebouw worden in de ontwerpfase door de architect genomen. In latere ontwerpfasen kunnen ingenieurs alleen aanpassingen doen door speciale bouwmaterialen en mechanische systemen toe te passen", aldus Miklos Szovenyi-Lux, Vice President van Graphisoft Product Management. "In latere ontwerpfasen kunnen ingenieurs alleen aanpassingen doen door speciale bouwmaterialen en mechanische systemen toe te passen. EcoDesigner voorziet architecten daarentegen van een uniek hulpmiddel in de huidige werkomgeving van ArchiCAD waarmee energiebewuste ontwerpbesluiten kunnen worden genomen, zelfs in het beginstadium van het ontwerp.

EcoDesigner is een add-on voor ArchiCAD 12. ArchiCAD is mede hierdoor de belangrijkste softwareoplossing voor eigentijdse architectuur. EcoDesigner is vanaf eind mei 2009 beschikbaar voor Windows XP, Windows Vista, MacOSX voor MacIntel 10.4 en hoger.

 

<< May 2009 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >