BIjzondere platen in LA


BIjzondere platen in LA
29-05-2009 16:23

Trespa heeft een bijdrage geleverd aan een bijzonder architecturaal project in Los Angeles. In de zogenoemde Kelly Residence werd gebruik gemaakt van Trespa Meteon Satin-panelen.

De Kelly Residence, ontworpen door het bekroonde architectenbureau Abramson Teiger Architects, is een prachtig huis dat uitkijkt op het Getty Museum in Los Angeles. Het huis, dat harmonieus opgaat in zijn omgeving, is op een licht hellend terrein gebouwd en bestaat uit drie onderling gekoppelde, verspringende kubussen waarin veel daglicht binnenvalt.

Het natuurlijke karakter van het huis wordt versterkt door het gebruik van Trespa Meteon Satin-panelen in de donkere houtlook Wenge uit het Wood Decors-assortiment. Kleine RVS-bevestigingsmaterialen zijn rond de panelen zichtbaar om de regenwerende toepassing van de gevelbekleding te benadrukken die zowel van buitenaf, als af en toe van binnenuit, te zien is.

"Het toegevoegde accent van rechthoekige witte frames die aan een kant uit elke kubus steken, verhoogt het dramatische effect en versterkt het contrast met de gevel van donker hout", aldus de woordvoerder van Trespa. In totaal is er voor het gebouw 390 vierkante meter aan Meteon-platen gebruikt, in combinatie met grote glasvlakken over de volle verdiepingshoogte.

Trespa Meteon Trespa Meteon-platen zijn gemaakt op basis van thermohardende harsen, homogeen versterkt met maximaal 70 procent vezels op basis van hout en vervaardigd onder hoge druk en temperatuur. De platen hebben een geïntegreerd decoratief oppervlak dat wordt gerealiseerd met behulp van de gepatenteerde EBC-technologie. "Dit levert een zeer weersbestendige en uitzonderlijk duurzame plaat op die qua maatvastheid en bewerkingseigenschappen te vergelijken is met hardhout."

Het gladde oppervlak, waarop vuil zich niet kan afzetten, is gemakkelijk te reinigen en draagt volgens Trespa daarom bij tot het realiseren van exterieurtoepassingen die weinig onderhoud vragen. "De platen zijn leverbaar in een groot assortiment verschillende kleuren en unieke effecten en structuren, in verschillende formaten en diktes."

Om ook andere architecten inspiratie te bieden bij het gebruik van Trespa Meteon als gevelbekleding biedt Trespa Perspectives aan (http://perspectives.trespa.com) waarmee nieuwe ideeën worden gepresenteerd op basis van de thema's Ritme, Diepte en Karakter.

<< May 2009 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >