Duurzame galerie


Duurzame galerie
18-12-2011 8:00

Halverwege dit jaar opende Interart Beeldentuin & Galerie de eerste duurzame Galerie van Nederland. Nu de laatste aanpassingen in de warmte-koude opslag een feit zijn, is de kringloop in het gebouw volledig afgerond.

In de grote  Beeldentuin staat nu dus een energieopwekkende en volledig duurzame Galerie waar kunstwerken in een natuurlijke omgeving te bewonderen zijn. Met het ontwerp van architect George Witteveen laat Interart de combinatie van kunst en natuur ook in de Galerie tot uitdrukking komen. "De combinatie van Kunst en Natuur vormt sinds dag één de basis van Interart’, legt Astrid Rakhorst, eigenaar van Interart, uit: ‘Dat onze Galerie nu onderdeel uitmaakt van dit geheel, is voor ons niet meer dan een logische stap. Het materiaal, het energieconcept en de techniek laten zien dat duurzaamheid niet alleen kan, maar ook echt een dimensie toevoegt."

De Heeswijkse Galerieis ontworpen volgens het Cradle to Cradle-principe. Zo is de constructie gemaakt van volhout. Al het gebruikte hout is bewerkt met een biologisch afbreekbare coating, zodat het hout geschikt is voor hergebruik. De prefab-elementen zorgden voor een korte bouwtijd, een hoog afwerkingsniveau en een zeer goede kierdichtheid.

De Galerie voorziet zichzelf volledig van energie en levert het overschot aan de woonboerderij op het terrein. Alle noodzakelijk warmte en koeling wordt in een gesloten systeem geregeld. Dat gebeurt door de warmte-koude opslag in de bodem, het energiedak dat warmte en koude verzamelt en warmtewisselaars in de vijverpartijen. Om het binnenklimaat goed te regelen voor zowel de bezoekers als de kunstwerken, zijn speciale lamellen in de vloer aangebracht en is het gebouw voorzien van een zeer geavanceerd gebouwbeheersysteem.

Jaarlijks bezoeken duizenden bezoekers Interart. De Beeldentuin en de Galerie vormen één van de grootste verkoopexposities van Nederland. Het terrein is 3,5 hectaren groot en is aangelegd met waterpartijen en inheemse plant- en boomsoorten. De Beeldentuin van Interart is geopend van 13 mei tot en met 14 oktober. De Galerie is dit jaar ook voor het eerst buiten dit seizoen te bezichtigen door groepen en op aanvraag.

<< December 2011 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >