KPMG en de kantorenleegstand


KPMG en de kantorenleegstand
27-02-2012 9:17

In het VPRO televisieprogramma De Slag om Nederland onderzoeken Roland Duong, Teun van de Keuken en Andrea van Pol of de Nederlandse burger nog iets te zeggen heeft over zijn land. Wie ordent de ruimte? Wie gaat er over het zicht vanuit de achtertuin? En wie is verantwoordelijk voor de ontelbare, lege kantoorkolossen en versloffende bedrijventerreinen? Het programa is te zien elke maandag om 20.25 op Nederland 2.

 

'Bij het doorlichten van de verhuizing van adviesbureau KPMG, stuitte De slag om Nederland in de eerste uitzending op een merkwaardige constructie. Het zichzelf maatschappelijk verantwoord noemende adviesbureau liet 50.000 vierkante meter kantoorvloer in Amstelveen leeg achter om 25 miljoen euro te verdienen met de bouw van een nieuw hoofdkantoor.' aldus de programmamakers.

 

KPMG benadrukte echter bij monde van de woordvoerder dat de hele operatie om duurzaamheid was te doen. Volgens De slag om Nederland een vreemd argument, als je een enorme kantoorkolos leeg achterlaat.

 

De programmamakers kregen na de uitzending vele tips van binnen en buiten. Ook wezen kijkers De Slag om Nederland erop dat KPMG niet op zichzelf staat. Zo blijkt computer-consultant Capgemini nieuwbouw te gaan plegen in Utrecht, omdat ze minder kantoorruimte nodig hebben.

 

Waarom? En wat is nou precies de rol van de belegger in dit geheel? De Slag om Nederland duikt in de uitzending van 27 februari nog dieper in de Nederlandse kantorenmarkt en geeft een eerste aanzet voor een oplossing.

 

Meer informatie: http://programma.vpro.nl/deslagomnederland

<< February 2012 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >