Nieuwe leden voor Sustainable Office


Nieuwe leden voor Sustainable Office
09-05-2012 10:00

Het aantal deelnemende bedrijven aan de inkoopwijzer voor duurzame kantoorartikelen groeit snel. Zowel 3M, BührmannUbbens als Bura zijn sinds 1 januari 2012 lid van Sustainable Office. Het aantal deelnemende bedrijven is nu 19. Op de website zijn inmiddels meer dan 6100 producten te vinden.

Op de website Sustainable Office kunnen eindgebruikers producten vinden die voldoen aan de criteria van AgentschapNL. De website geeft inkopers een handvat om snel duurzame kantoorartikelen in te kopen. De producten kunnen via diverse zoekopdrachten worden gezocht: op productnaam, EAN-code en leveranciersnaam. Bij de producten staat een korte en lange omschrijving van het product.

Bij 3M staat Duurzaam Ondernemen hoog op de nationale en internationale agenda. 3M: “Wij hebben al heel lang de overtuiging dat een reputatie niet alleen gebaseerd is op financiële prestaties, maar ook op de wijze waarop bedrijven zaken doen. In 1975 was 3M een van de eerste grote bedrijven die actief met milieu-onderwerpen aan de slag ging. 3M streeft continue om prestaties te verbeteren en nieuwe uitdagingen en kansen aan te pakken.” Bura importeert en levert onder meer pennen van producent Pentel. “Pentel stelt zeer strikte eisen aan producten. Een zeer groot deel van haar assortiment bestaat uit producten die voor meer dan 50% uit gerecycled materiaal bestaan. Met name vanuit de overheid worden er steeds meer eisen gesteld aan producten. Vandaar dat ik deelname aan Sustainable Office zeer belangrijk vind,” zegt Herman Lakerveld, directeur van Bura.

BührmannUbbens werkt al jaren volgens strikte milieunormen en was als eerste papiergroothandel FSC gecertificeerd. Daarnaast is het milieuzorgsysteem van BührmannUbbens sinds 2011 gecertificeerd volgens de ISO 14001 norm. Met deze certificering lopen ze als leverancier voorop in diverse markten waarin ze opereren.De Commissie Sustainable Office bestaat uit de volgende leden: Lyreco, Office Depot, Staples, Hamelin, Jalema, Esselte, Quantore en Pasklaar Communicatie. Voorzitter is Cees van Manen. Het initiatief wordt breed ondersteund door OFFICE World, OSTAN en Novaka. Het Ministerie van I&M, AgentschapNL en MVO Nederland zijn agendalid van de commissie.

http://www.sustainable-office.eu

<< May 2012 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >