Conferentie over zorg en technologie


Conferentie over zorg en technologie
11-07-2012 8:30

In de huidige financiële crisis is de betaalbaarheid van onze toekomstige zorg meer dan ooit met vraagtekens omgeven. Dit onderschrijft eens te meer de urgentie van een fundamentele bezinning op de inrichting van de gezondheidszorg. Een geheel eigen bijdrage aan de discussie wordt geleverd door Health & Technology 2012 op 18 en 19 september in Arnhem.

Organisator Mikrocentrum laat op deze conferentie alle partijen die betrokken zijn bij de ontwikkeling en de inzet van medische technologie aan het woord. Eventmanager Herman van Wierst van Mikrocentrum schetst het thema van Health & Technology 2012: “De zorgmarkt staat aan de vooravond van een ingrijpende verandering, want de grenzen van de financiële mogelijkheden zijn bereikt en de zorg zoals we die gewend zijn wordt onbetaalbaar. Technologie zal een belangrijke rol spelen in deze verandering en kan in hoge mate tegemoet komen aan voorziene knelpunten. Mits juist ingezet, want de realisatie van de gewenste oplossingen in zowel de professionele zorgmarkt (gericht op efficiëntie en kostenreductie) als de consumentenmarkt (preventie en zelfredzaamheid) vereist visie. En vergaande samenwerking, om nieuwe omgevingen, processen, systemen, producten en diensten te kunnen ontwikkelen. Op ons event gaat het om de vraaggestuurde innovatie van medical devices voor een efficiënte en betaalbare zorg.”

Deze benadering vertaalt zich in de opzet voor het tweedaagse event. Jan Rietsema van Minase, het onderzoeks- en adviesbureau dat gespecialiseerd is in het bevorderen van samenwerking en innovatie binnen en tussen organisaties in onder meer de zorg, licht toe: “Health & Technology ontwikkelt zich meer en meer tot een business development event. Daarom willen we alle stappen bij de ontwikkeling en de inzet van medische technologie aan de orde laten komen. Het gaat dus niet alleen om de technologie zelf of de klinische informatie. We willen alle aspecten bij elkaar brengen, om kruisbestuiving te kunnen realiseren. Health & Technology 2012 biedt daarvoor de ontmoetingsplek.”

<< July 2012 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >