Dutch Green Building Week eind september


Dutch Green Building Week eind september
16-07-2012 11:00

De Dutch Green Building Council (DGBC) organiseert van 17 tot en met 21 september de tweede editie van de Dutch Green Building Week. Onder de noemer ‘Green Inspiration’ krijgen DGBC-participanten vijf dagen de ruimte om hun duurzame initiatieven op de kaart te zetten, via een groot aantal activiteiten en events.

“Deze week moet iedereen inspireren om actief met duurzaam bouwen en ontwikkelen aan de slag te gaan”, legt DGBC-directeur Stefan van Uffelen uit. “De markt lijkt de rol van de overheid over te nemen als aanjager van een duurzame economie. Wij zien dat door de huidige stand van de economie, bedrijven zich juist nu meer toeleggen op duurzaam ondernemen. En dat het concurrentievoordeel oplevert wat zich op middellange termijn zal uitbetalen.”

Brandpunt van de feestelijkheden tijdens de Dutch Green Building Week is de Zuidas in Amsterdam. Het WTC Amsterdam fungeert hier als festivallocatie en stelt de hele week ruimte beschikbaar voor activiteiten en events van DGBC-participanten. Marieke Olsthoorn, projectleider van de week vertelt: “Daarnaast zullen er ongetwijfeld net als vorig jaar veel activiteiten plaatsvinden verspreid over het gehele land. Samenwerking en interactie staan centraal. We proberen zo veel mogelijk ideeën en initiatieven bij elkaar te brengen.”

Het startschot van de Dutch Green Building Week is het Green Buildings congres op 17 september, dat plaatsvindt in de RAI Amsterdam. Een initiatief van DGBC-participant Corporate Facility Partners (CFP) en DGBC.

Tijdens dit congres, met het thema ‘Duurzaamheid als aanjager van economische groei’, gaan bekende sprekers als Ed Nijpels , prof. dr. Arnold Heertje, Willem Lageweg (directeur MVO Nederland) en oud bondscoach Mark Lammers (dameshockey) in op vragen als ‘Hoe kunnen duurzame ideeën en economische ontwikkeling samengaan?’ En ‘Hoe kan Nederland zijn rol als koploper in duurzaamheid versterken?’ Ook wordt de Award Duurzame Architectuur uitgereikt aan een groot of klein bestaand gebouw, waar een relatief grote verbetering van de duurzaamheid is bereikt.

De Dutch Green Building Week sluit aan bij de World Green Building Week: wereldwijd zetten alle Green Building Councils van 17 tot en met 21 september hun initiatieven en die van hun participanten in de ‘vitrine’. Samen bundelen zij hun krachten en wijzen op de uitdagingen van de aanpak van mondiale klimaatverandering.

Om de Dutch Green Building Week tot een groot succes te maken en nationaal en internationaal te laten zien wat er in Nederland allemaal gebeurt, is DGBC op zoek naar financiële en inhoudelijke partners. Meer informatie is te vinden op www.dutchgreenbuildingweek.nl .

De World Green Building Week is een jaarlijks evenement om aandacht te vestigen op de rol van groene gebouwen in het creëren van gezondere, duurzamere gemeenschappen. De eerste World Green Building Day werd gevierd op 23 september 2009, om het aanzien van groene gebouwen wereldwijd te verhogen in de aanloop naar de COP15 in Kopenhagen.

<< July 2012 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >