Talentontwikkeling heeft invloed op bedrijfsresultaat


Talentontwikkeling heeft invloed op bedrijfsresultaat
28-03-2013 11:00

Als een bedrijf talentontwikkeling goed inricht, blijkt dit een aantoonbaar effect te hebben op het bedrijfsresultaat. Dit effect is vooral terug te zien in een stijging van het aantal producten en/of services, een toename in de kwaliteit, groei in productiviteit per fte en vergroting van de marge. Talentontwikkeling verbetert dus in meerdere opzichten het bedrijfsresultaat. Dit blijkt uit het Trendrapport ‘Jong talent naar de top’ van ASA, specialist in bemiddeling van studenten en young professionals. In het onderzoek, dat vooraf ging aan het rapport, hebben 275 bedrijven hun ervaringen over talentontwikkeling gedeeld.

Ook blijkt uit het onderzoek van ASA dat een hoger percentage young professionals een duidelijke impact heeft op de kwaliteit van producten en services. Dat komt onder meer tot uiting in een hoger klanttevredenheidscijfer, minder retouren en een daling van het aantal klachten. Daarnaast hebben opleidingstools een aantoonbaar effect op het bedrijfsresultaat, net als trainingen. Hiervoor geldt dat hoe hoger het bedrag is dat beschikbaar wordt gesteld voor trainingen, hoe groter de impact.

Bianca van den Berg, HR-adviseur bij ASA: “De resultaten van ons onderzoek onderstrepen nog eens extra hoe belangrijk talentontwikkeling is en dit in verschillende opzichten aantoonbaar bijdraagt aan de groei van een bedrijf. Young professionals en hun kwaliteiten zijn in de huidige kenniseconomie van onschatbare waarde voor de groei, ontwikkeling en het onderscheidend vermogen van een bedrijf. Het Trendrapport biedt diverse handvatten die organisaties kunnen helpen bij het organiseren van talentontwikkeling. Hiermee kan iedere organisatie zijn bedrijfsresultaat verbeteren.”

Het Trendrapport van ASA over het aantrekken en behouden van jong talent is gratis aan te vragen via: www.asatalent.nl/succesboekje.

<< March 2013 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >