'Bedside terminal' in de zorg


'Bedside terminal' in de zorg
25-01-2014 8:00

In opdracht van AxionContinu werd het zorgplatform CareScreen samen met DWA geïntegreerd in zorghotel De Wartburg in Utrecht. Het initiatief biedt een oplossing voor de maatschappelijke zorgvraagstukken rondom efficiëntie, te bieden services en tevredenheid en zelfredzaamheid van cliënten.

Het platform CareScreen is in te zetten als bedside terminal. Van entertainment en communicatie met de buitenwereld tot contact met verzorgenden en bediening van lampen en gordijnen. Corné Eshuis, CareScreen: “Het is onze passie om cliënten uit hun sociale isolement te halen, een gevoel van veiligheid te geven, afleiding te bieden en te ondersteunen. Dat is uitstekend geslaagd in het project bij De Wartburg.”

CareScreen kan informatie live doorgeven aan de zorgverlener. Deze kan hierdoor meer kwaliteit leveren, vaak in minder tijd. Daniël de Witte, projectmanager bij DWA, geeft aan: “Onze opdrachtgever wil de cliënten zoveel mogelijk het gevoel geven thuis te zijn, zo creëren ze een 4-sterren hotel met AWBZ-middelen. Door middel van Domotica bereikt het zorghotel het doel van welzijn.” Het platform CareScreen maakt dit mogelijk, onafhankelijk van gebruikte devices zoals tablet, smartphone of laptop.

In november 2013 wonnen DWA en CareScreen de nationale Smart Homes Award tijdens de beurs Domotica en Slim Wonen. Dit mede omdat de ontwikkeling op een gepersonaliseerde manier toepasbaar is in zowel ziekenhuizen en woonzorgcentra als in de thuiszorg. Het systeem maakt zorg goedkoper en de cliënt kan meer zelf, waardoor behoefte aan professionele zorg minder is.

<< January 2014 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >