Tien duurzame gebouwen zetten hun deuren open


Tien duurzame gebouwen zetten hun deuren open
26-06-2014 9:15

Tijdens de Dutch Green Building Week van 22 tot en met 26 september 2014 stelt Unica samen met de gebouweigenaren tien duurzame panden open voor publiek. Het gaat om gebouwen die voorzien zijn van innovatieve duurzame technologieën en duurzaam in gebruik zijn. De Dutch Green Building Week wordt georganiseerd door de Dutch Green Building Council (DGBC) en heeft als centraal thema Green Results. Gedurende de week worden in Nederland diverse activiteiten georganiseerd door de leden van de DGBC rondom de verduurzaming van de gebouwde omgeving.

De grootste uitdaging voor de branche ligt in het verduurzamen van bestaande gebouwen. Maar een gebouw is pas duurzaam als het ook duurzaam wordt gebruikt. Juist daarom wil Unica aandacht vragen voor de exploitatiefase van een gebouw en het plezier dat een gebruiker heeft van een duurzaam pand. Door de ervaringen van gebouweigenaren en beheerders te delen, zal dit een extra impuls geven voor de aanpak van bestaande gebouwen. Unica en de gebouweigenaren nodigen professionals dan ook van harte uit voor een bezoek aan de opengestelde Green Results gebouwen.

De locaties waar geïnteresseerden duurzaamheid kunnen beleven en in gesprek kunnen komen met de eigenaren en gebruikers zijn:
1.      Amsterdam - gerenoveerd monumentaal pand Tramremise De Hallen
2.      Groningen - Fac. Wiskunde en Natuurwetenschappen - Centrum Levenswetenschappen RUG
3.      Hoevelaken - hoofdkantoor Unica Groep
4.      Nijmegen - nieuwbouw Faculteit Educatie - I/O gebouw Hogeschool Arnhem Nijmegen
5.      Oosterhout - regiokantoor Unica
6.      Rotterdam - regiokantoor Unica
7.      Venlo - Innovatoren en C2C ExpoLAB op het Floridaterrein
8.      Venlo - gerenoveerd monumentaal pand Nedinsco
9.      Zwolle - duurzaam gerenoveerde Rembrandtflat
10.   Zwolle - houtenergiecentrale woonwijk Breecamp

Kenmerkend voor Unica om tot Green Results te komen, is de wijze van samenwerking. John Quist, CEO van Unica Groep: “Als familiebedrijf met een lange historie heeft Unica warme en langjarige relaties met haar klanten hoog in het vaandel staan. Vanuit haar kernwaarden streeft Unica ernaar een belangrijke bijdrage te leveren in het maatschappelijk vraagstuk van duurzaamheid. Dit doet Unica onder andere door voorop te lopen met technologische innovaties op het gebied van duurzaamheid. In de samenwerking met klanten en partners, maar ook binnen het eigen bedrijf, staat verduurzaming hoog op de agenda. Het programma Green Results by Unica laat dit zien”.

De vierde editie van de Dutch Green Building Week staat volledig in het teken van duurzaam bouwen, wonen, werken en duurzame gebiedsontwikkeling. Het thema van 2014 is Green Results. Unica ondersteunt de DGBC actief via haar rol in zowel het bestuur van de DGBC als in het College van Deskundigen van Breeam-NL.

www.unica.nl

<< June 2014 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >