Minder investeringen in sociale innovatie


Minder investeringen in sociale innovatie
19-11-2014 8:10

MVO Nederland organiseerde gisteren de landelijke Dag van de Sociale Innovatie. In totaal waren werkten er zo’n  300 verschillende bedrijven door heel Nederland aan 37 Innovatietafels hard aan concrete oplossingen op het gebied van sociale innovatie. Tijdens de dag bleek dat er over het afgelopen jaar minder geïnvesteerd is in 'sociale innovatie' op de werkvloer.

Op de Dag van de Sociale Innovatie wisselden de aanwezige bedrijven ervaringen uit over de vraag: hoe houd ik mijn bedrijf innovatief en hoe onderneem ik slim in een veranderende economie? Uit de Innovatie Monitor van de Erasmus Universiteit blijkt de noodzaak voor deze dag: Nederlandse bedrijven investeren aanzienlijk minder in sociale innovatie dan een jaar geleden.

Bij sociale innovatie gaat het om bedrijven die slim en flexibel organiseren zodat medewerkers optimaal gemotiveerd en productief kunnen zijn. Sociale innovatie is belangrijk omdat het innovatiesucces van een bedrijf voor 75 procent wordt bepaald door sociale innovatie en slechts voor 25 procent door technologische innovatie. De nieuwe Innovatie Monitor laat zien dat sociaal innovatieve bedrijven 36 procent meer vernieuwing van businessmodellen hebben en 18 procent meer radicale innovatie ten opzichte van niet sociaal innovatieve bedrijven.

Tijdens de dag bleken deelnemers ambitieus te zijn op het gebied van sociale innovatie. Zo gaf Meurs HRM aan gepassioneerde professionals te willen verbinden op basis van wat ze willen en kunnen. T-Mobile wil dat er naar leiders wordt geluisterd vanwege hun expertise, lef, visie en context en dat ze collega´s inspireren door maatschappelijke relevantie. Het Netwerk Zorg  van MVO Nederland streeft ernaar dat de Nederlandse gezondheidszorg in de wereld een voorbeeld is van een preventieve, circulaire en inventieve community waarin de mens regie heeft over eigen welbevinden.

"De manier waarop wij met elkaar werken in en tussen organisaties is aan een stevige revolutie toe", zegt Glenn Van der Burg van MVO Nederland. “Technologische innovatie brengt slechts een deel van het innovatiesucces. Bijzonder innovatieve bedrijven hebben niet alleen een passie voor technologie, maar er is ook heel veel ruimte voor ideeën. Met de Dag van Sociale Innovatie stimuleren we bedrijven en streven we ernaar om wereldvoorbeeld te worden.”

Tijdens het ochtendprogramma presenteerde Prof dr. Henk Volberda de resultaten van de Erasmus Concurrentie en Innovatie Monitor en de Erasmus Innovatie Award. Winnaar van de award 2014 was Triple IT.

www.mvonederland.nl/dag-van-de-sociale-innovatie


Deel op Social Media

<< November 2014 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >