'Quantified Workspace' van Colliers


'Quantified Workspace' van Colliers
01-06-2015 9:16

Colliers International lanceert het online kennisplatform www.quantifiedworkplace.eu. "De Quantified Workplace (QWP) staat voor het verhogen van de productiviteit van medewerker en werkomgeving door cijfermatig en real time inzicht te geven in de omstandigheden en tijdstippen waar de medewerker het best presteert en de werkomgeving optimaal gebruikt wordt", aldus de organisatie..
 
Colliers International start een experiment waarin veertig medewerkers op basis van wearable technologie en ‘self-tracking’ gedurende één jaar hun levensritme, productiviteit en well-being in kaart brengen. Doel is de juiste balans te vinden tussen ‘well-being’ en ‘well billing’. 

"De inzichten op organisatieniveau zijn nog nooit op deze wijze in kaart gebracht en dat maakt het QWP experiment uniek. Data vanuit het menselijk lichaam worden gecombineerd met de perceptie vanuit de medewerker. De stress wordt dus gemeten vanuit lichamelijke parameters en waargenomen vanuit de beleving van de medewerker zelf. Daarmee ontstaat ook inzicht in de verschillen tussen perceptie en fysiek."

Colliers en zijn medewerkers meten dagelijks: productiviteit, stress, gezondheid en well-being/persoonlijk geluksgevoel. Het experiment wordt uitgevoerd in samenwerking met de Middlesex University of London.  Inzichten, resultaten en achtergrondartikelen van de Quantified Workplace zijn te vinden op het kennisplatform en de community www.quantifiedworkplace.eu.
 
De VPRO serie ’De Volmaakte Mens’ die op zoek gaat naar de juiste balans tussen technologie en de mens besteedt op 3 juni aandacht aan de Quantified Workplace. Op de Provada, de grootste vastgoedbeurs van Nederland, introduceert Colliers International op donderdag 4 juni dit nieuwe fenomeen met een debat over de bedrijfsmatige en maatschappelijke impact van de Quantified Workplace. Het debat wordt geleid door Frènk van der Linden.

www.quantifiedworkplace.eu

Deel op Social Media 

<< June 2015 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >