Futures Forum richt zich op toekomst kantoorwerk


Futures Forum richt zich op toekomst kantoorwerk
14-12-2015 8:30

Het Futures Forum, een gezamenlijk initiatief van Center for People and Buildings en Hospitality Group, is een onderzoek naar de toekomst van werk en de toekomstige werkomgeving. Eind november vond de startbijeenkomst van het Futures Forum plaats. Het forum haalt relevante trends en ontwikkelingen op en brengt in kaart welke gevolgen deze hebben op werk, de werkomgeving en het faciliteren van de toekomstige eindgebruiker.

Het programma vindt plaats in de eerste helft van 2016 en gaat de toekomstige ‘key challenges’ voor het faciliteren van werk beschrijven. Het forum bestaat uit een onderzoeksconsortium van tien grote Nederlandse kantoorhoudende organisaties die inhoudelijk participeren en expertise inbrengen. Door deelname uit zowel de publieke als private sector heeft het forum toegang tot een brede groep van eindgebruikers en experts.

Speerpunt van het onderzoek is het integraal benaderen van de toekomstige eindgebruiker. Organisaties, technologie, gebouwen en behoeften van gebruikers veranderen continu. ‘’De zoektocht naar betere werkvormen houdt niet op met de invoering van Het Nieuwe Werken’’, aldus één van de deelnemers. Dit vraagt om een juist samenspel tussen ondersteunende diensten zoals HR, IT, Facility Management en Real Estate.

Gebruikerspanels en interdisciplinaire expertpanels gaan scenario’s schetsen voor de toekomst van werk. Experts vanuit verschillende disciplines (HR, IT, Facility Management en Real Estate) bepalen gezamenlijk de vernieuwingsopgave en gaan aan de slag met de toekomstige strategische agenda voor ondersteunende diensten. 

‘’De kern van het vraagstuk ligt in het vinden van werkvormen die beter aansluiten bij de behoeften van eindgebruikers. Aan ons de uitdaging om in kaart te brengen hoe deze behoeften veranderen, welke omgevingsfactoren hier op van invloed zijn en wat dit vraagt van ondersteunende diensten om de toekomstige eindgebruiker goed te faciliteren.’’ aldus Wim Pullen, één van de initiatiefnemers van het Futures Forum.

De initiatieffnemers zijn Wim Pullen, director bij het Center for People and Buildings, en George Maas, managing partner bij Hospitality Group. Tot half januari kunnen corporate en publieke kantoorhoudende organisaties nog aansluiten bij het Futures Forum.

www.cfpb.nl

Deel op Social Media 

<< December 2015 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >