'Duurzaamste hotel van Nederland'


'Duurzaamste hotel van Nederland'
09-08-2017 9:45

Hyatt Regency Amsterdam opende in april van dit jaar in de Amsterdamse Plantagebuurt. Vanaf de eerste steen werd er gebouwd aan een energiek en duurzaam hotel. Deze inspanningen zijn beloond: het hotel mocht het toonaangevende Breeam-NL Excellent certificaat in ontvangst nemen. Hyatt Regency Amsterdam heeft een score van 73,26 procent behaald, de hoogste score ooit uitgereikt aan een hotel in Nederland.Breeam is een toonaangevend duurzaamheidkeurmerk en vormt de standaard voor een duurzaam bouwontwerp, constructie en operatie. Breeam certificeringseisen omvatten een breed scala aan criteria, van energie tot ecologie. Hierbij komen een tal van aspecten aan bod waaronder energie- en waterverbruik, gezondheid, welzijn, vervuiling, vervoer, materialen, afval en managementprocessen.Toni Hinterstoisser, cluster general manager Hyatt Regency Amsterdam & Andaz Amsterdam Prinsengracht: “Wij zijn trost en blij dat onze inspanningen tot dit mooie resultaat hebben mogen leiden. Vanuit onze merkbelofte en als hotel, werken wij niet alleen aan een duurzame relatie met onze gasten, maar tevens met onze directe omgeving. Wij zijn ons bewust van de impact van het hotel op het milieu en zijn er dan ook actief opgericht om onze CO2 footprint te verminderen. De Breeam-NL certificering vormt hierin een mooie eerste stap.''Al tijdens de bouw van het hotel vormde de ontwikkeling van een zo duurzaam mogelijk gebouw het uitgangspunt. Voorbeelden hiervan zijn de WKO (warmte- en koudeopslag) en de verticale tuin die dwars door de lobby loopt. Zowel binnen als buiten heeft het Hyatt Regency Amsterdam dit verder ontwikkeld en doet het hotel er alles aan om zo duurzaam mogelijk te zijn. Dit resulteerde onder andere in 40 procent minder energieverbruik en CO2-uitstoot.Enkele voorbeelden van toegepaste energiezuinige en milieuvriendelijke oplossingen zijn:
- Het verwarmen en koelen van het gebouw door middel van ondergrondse warmte- en koudeopslag (energie die ongeveer 180 meter onder de grond wordt opgeslagen).
- Het gebruik van FSC-hout, natuurlijke gevels en waar mogelijk licht gestructureerde gevels.
- Het gebruik van LED-verlichting met sensors waardoor licht niet onnodig blijft branden evenals de inzet van groene energie in alle gastenverblijven.
- De integratie van zachte oppervlakken zoals groene muren.
- 'A' label milieuvriendelijke liften met zorgvuldig gecontroleerd energieverbruik.
- Parkeerplekken voorzien van elektrische laadstations.
- Afvalscheiding van papier, glas en plastic.
- Het aanmoedigen van werknemers om met de fiets of OV te reizen, het vergoeden van OV reiskosten en het bieden van speciale parkeergelegenheid voor de fietsen van zowel werknemers als gasten.
- Het aanmoedigen van gasten om de trap te gebruiken in plaats van de lift.
- Het informeren van gasten over de inspanningen van Hyatt Regency Amsterdam om aan de Breeam-standaarden te voldoen.
- De aanwezigheid van een artistieke impressie in de meeting- en eventruimten, die de inspanningen van het hotel op het gebied van duurzaamheid uitbeeld en zichtbaar maakt aan haar gasten.Hyatt Hotels Corporation, met hoofdkantoor in Chicago, is een toonaangevende wereldwijde hospitality organisatie met een portfolio van dertien merken. Op 31 december 2016 bestond het aanbod uit 698 hotels en resorts in 56 landen.

www.hyatt.com

 

Deel op Social Media
<< August 2017 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >