Schoonmaken met micro-organismen


Schoonmaken met micro-organismen
30-08-2017 8:30

Een kantoor schoonmaken met micro-rganismen? Het kan, zo staat te lezen in de belgische krant het Nieuwsblad. In het Provinciehuis aan de Singel in Antwerpen heeft de provincie Antwerpen de voorbije maanden een proefproject uitgevoerd waarbij kantoren werden schoongemaakt met natuurlijke micro-organismen.

De organismen werden via verneveling in de ruimte gebracht. vervolgens namen de micro-organismen stof en vuil op. De resultaten zijn naar verluidt positief.De provincie werkte voor het experiment samen met het bedrijf BioOrg, gevestigd in het Wetenschapspark Universiteit Antwerpen in Niel.

“We hebben negen organismen gecombineerd die we her en der in Europa gaan zoeken zijn en die samen een goede vervanging kunnen vormen voor de klassieke schoonmaakmethode”, zegt Koen De Koster van BioOrg in de belgische krant het Nieuwsblad. Voklgens De Koster is het proces te vergelijken met waterzuivering of met een bos, dat ook een zichzelf reinigend ecosysteem is. 

De provincie werkt nu aan een overheidsopdracht om de schoonmaak voor het hele kantoorgebouw door micro-organismen te laten gebeuren, behalve in ruimtes waar dat wettelijk niet mag, zoals de keuken. BioOrg wil het product ook verder op de markt brengen.

www.bioorg.be


Deel op Social Media<< August 2017 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >