Ommelander Ziekenhuis Groningen opgeleverd


Ommelander Ziekenhuis Groningen opgeleverd
29-03-2018 8:35

Van kale vlakte tot zorgcomplex van 35.000 vierkante meter in iets meer dan 2 jaar. Dura Vermeer Bouw Hengelo en installateur Kropman hebben de nieuwbouw van het Ommelander Ziekenhuis in Scheemda opgeleverd.Het nieuwe ziekenhuis vervangt de ziekenhuislocaties in Delfzijl en Winschoten en krijgt de naam ‘Ommelander Ziekenhuis Groningen’. "Met de bouw van het ziekenhuis is de ziekenhuiszorg voor inwoners van Noord- en Oost-Groningen gewaarborgd", aldus DUra Vermeer. De bebouwing is vierlaags met een vloeroppervlak van circa 35.000 vierkante meter, telt tweehonderd bedden en zes operatiekamers. Daarnaast zijn circa zevenhonderd parkeerplaatsen, een fietsenstalling en groenzones gerealiseerd. Het gebouw is gedeeltelijk onderkelderd.

Duurzaam en aardbevingsbestendig
Het nieuwe ziekenhuis van het Ommelander Ziekenhuis Groningen in Scheemda is een modern duurzaam ziekenhuis met veel daglicht, gebouwd volgens de nieuwste inzichten en voorschriften voor ziekenhuizen en zorginstellingen. De een- en tweepersoonskamers bieden veel privacy en de indeling van de polikliniek is zo gemaakt dat dokters naar patiënten lopen in plaats van andersom. Dankzij de vele ramen hebben de patiënten een mooi uitzicht op het omliggende landschap. In de ramen van het gebouw zitten zonnecollectoren om in een deel van de energiebehoefte te voorzien. Het ziekenhuis is aardbevingsbestendig gebouwd.

Een complexe logistieke operatie
Het traject van 2 jaar was een complexe en logistieke operatie met de nodige bouwkundige uitdagingen. Bedrijfsleider Adri van Veggel van Dura Vermeer Bouw Hengelo: “Een project als dit goed organiseren is één van de ingewikkeldste en tegelijk belangrijkste zaken. Op topdagen liepen er 350 man rond van alle disciplines.”

Architect Leeuwenkamp koos voor een complex met vijf heel verschillende bouwdelen (een hoofdentree, een polikliniek, een beddenhuis, een energiegebouw en een ‘hotfloor’ met de operatiekamers en de intensive care) in een veelheid aan materialen, deels niet alledaags. Daarnaast moest een groot deel van de ruimtes voldoen aan strenge medische specificaties ten aanzien van hygiëne, luchtdruk, voeding en koeling voor apparatuur.

Trots
In juni wordt het ziekenhuis klaar gemaakt om de eerste patiënten te kunnen ontvangen. Algemeen directeur van Dura Vermeer Bouw Hengelo, Henk Pluimers: “In 2 jaar een ziekenhuis bouwen, dat is een hele prestatie. Het team heeft enorm hard gewerkt om deze datum te behalen. Daar kan ik alleen maar trots op zijn. Vooral met zo’n eindresultaat.”

 

Deel op Social Media<< March 2018 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >