VHG helpt Brabantse schoolpleinen te vergroenen


VHG helpt Brabantse schoolpleinen te vergroenen
30-03-2018 8:18

De provincie Noord-Brabant gaat de komende jaren minstens 160 schoolpleinen vergroenen. Daarvoor is 1,6 miljoen euro subsidie beschikbaar. Versteende pleinen transformeren tot een gezonde, avontuurlijke en educatieve omgeving. VHG, de branchevereniging voor ondernemers in het groen, juicht dit van harte toe en wil actief bijdragen aan deze positieve ontwikkeling. Daartoe werd op 28 maart, in samenwerking met de provincie Noord-Brabant, een bijeenkomst gehouden over het effect van groene schoolpleinen en over het aanleggen daarvan.

We zijn er ons steeds meer van bewust dat een groene omgeving belangrijk is voor de gezondheid van jong en oud. Mensen voelen zich gelukkiger met groen om zich heen. Een groen schoolplein zorgt er ook voor dat kinderen vanzelfsprekend bewuster met de natuur omgaan. Steeds meer (basis)scholen betrekken de omgeving bij de educatie. De jeugd leert op een speelse manier dat planten en bomen en een verbinding met de natuur van grote toegevoegde waarde zijn voor iedereen. Zij realiseren zich dat het belangrijk is om kinderen hiervan bewust en vertrouwd mee te maken. Natuureducatie op het schoolplein is een logisch gevolg van deze ontwikkeling en gaat hand in hand met de missie van VHG. Uit ervaringen is bovendien gebleken dat kinderen een creatiever spelgedrag ontwikkelen en meer begrip krijgen voor het belang van natuur en milieu.

Subsidieloket
Beleidsmakers van de provincie Noord-Brabant, de vier Brabantse Waterschappen, Het Prins Bernhard Cultuurfonds en het interbestuurlijk programma Jong Leren Eten, bundelden enige tijd geleden hun krachten met als doel om de Brabantse schoolpleinen groener te maken. Begin 2018 heeft dit geresulteerd in een subsidieloket voor Brabantse scholen die de stoeptegels inwisselen voor gras, bomen, struiken, bloemen en groenten. De belangstelling hiervoor is groot. Nu komt het aan op het bij elkaar brengen van de nodige kennis en ervaring om de plannen te realiseren.

Implementatie
Sas Terpstra, programmamanager Verbindend Water van de provincie Noord-Brabant lichtte op 28 maart aanstaande toe hoe dit initiatief vorm kreeg en nu klaar is voor implementatie. Een aantal andere sprekers ging in op het belang van groen en gezondheid, de aanleg van groene schoolpleinen en de effecten daarvan.

Branchevereniging VHG behartigt de belangen van de ondernemers in het groen. Bij VHG zijn in totaal elfhonderd bedrijven aangesloten. Zij zijn actief in de aanleg, renovatie en het onderhoud van particuliere en bedrijfstuinen, openbaar groen, dak- en gevelbegroening, interieurbeplanting en het boomspecialistisch onderhoud.
VHG wil namens de branche de gesprekspartner zijn die maatschappelijke en economische meerwaarde van groen onder de aandacht brengt bij politiek, institutionele partijen en burgers.

www.vhg.org

 

Deel op Social Media<< March 2018 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >