Nieuw Leesman-onderzoek online


Nieuw Leesman-onderzoek online
17-10-2018 8:00

Leesman heeft een nieuw onderzoek gepubliceerd over de hedendaagse werkplek. Dat meldt Gideon van der Burg, managing director Benelux bij Leesman.

"We bevinden ons midden in een revolutie waarbij een aantal merken de standaarden verlegt van de manier waarop wij, als consumenten, hun producten en diensten ervaren", aldus Van der Burg. "Denk aan merken als Uber, Apple of Sonos. Hierdoor worden de verwachtingen die medewerkers voor hun werkplek hebben eveneens beïnvloed."

Leesman doet voortdurend onderzoek naar de beleving van kantoorwerkers. Recentelijk verscheen een nieuw onderzoeksrapport. "Uit het nieuwe wereldwijde onderzoek 'The Workplace Experience Revolution' onder meer dan 400.000 werknemers blijkt dat de manier waarop werknemers de werkomgeving ervaren is onder te verdelen in drie verschillende clusters: doen, zien en voelen. De werknemer heeft de allerbeste werkomgevingservaring als hij tevreden is over alle drie die componenten. Gaat het op een van de vlakken mis, dan is het vrij zeker dat dit het algehele enthousiasme van de werknemer over de werkomgeving ondermijnt."

Vervolgens is er geanalyseerd welke factoren deze clusters het meest beïnvloeden, waarbij is gefocust op activiteiten, de fysieke omgeving en faciliteiten. "Bij elkaar leidde dit tot dertien super drivers, die de kern vormen van hoe de werknemer zijn werkomgeving ervaart: de workplace experience." 

Het ecosysteem van een werkomgeving is complex en de meeste factoren in de fysieke omgeving en faciliteiten hangen sterk met elkaar samen. "Echter, bepaalde factoren hebben dus een grotere impact op hoe de werkomgeving wordt ervaren. Deze dertien super drivers geven organisaties richting bij de vraag waarop ze moeten focussen, willen ze hun werknemers een werkomgeving bieden die hun helpt effectief te kunnen werken. Zijn deze zaken op orde, dan is er een sterke fundering om medewerkers optimaal te laten presteren. Uiteraard verschillen de uitkomsten in de praktijk per organisatie net iets en zijn de oplossingen afhankelijk van het DNA, de cultuur en het budget van de organisatie en bovenal van het verwachtingspatroon van uw medewerkers."

Het volledige onderzoek ‘The Workplace Experience revolution, Unearthing the real drivers of employee sentiment’ is nu ook te downloaden op: https://www.leesmanindex.com/research/


Deel op Social Media<< October 2018 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >