Nieuws


01-03-2017 8:21

Lexus is – samen met ABN AMRO – de hoofdsponsor van de Creative Heroes Award, een nieuw Nederlands initiatief van Jeroen van Oostveen (Architectenweb, Archello en Materia) en Guus van Maarschalkerweerd (DesignConnector). Het is een prijs die de kracht van creativiteit beloont en daarmee de menselijke factor centraal stelt.

De samenwerking met Lexus ligt voor de hand, stellen de initiatiefnemers van de prijs. "De luxury brand is synoniem aan creativiteit en onderscheidend automotive design. Lexus’ drive is ‘Experience Amazing’ waarbij ook Craftmanship, technologie, performance en ‘the art of hospitality’ centraal staan."

De vakkundige jury van de Creative Heroes Awards beoordeelt in vier categorieën de creativiteit van de inzendingen. In de hoofdcategorie Next Generation zal Lexus de ‘Beste Start-up’ prijs uitreiken. "Lexus moedigt met het hoofdsponsorschap van de Creative Heroes Award in Nederland creatief talent aan."

Jeroen van Oostveen en Guus van Maarschalkerweerd willen met hun initiatief niet zozeer het design als eindresultaat belonen, maar de creativiteit, het proces en de mens hierachter. ‘Celebrating creative minds’, zoals Van Maarschalkerweerd het omschrijft. “En dat een echt designmerk als Lexus hieraan zijn naam wil verbinden, geeft aan dat er een breed draagvlak is om creativiteit, innovatie en ondernemerschap te stimuleren.”

De Creative Heroes Award kent de volgende hoofdcategorieën: architectuur, interieur, product en Next Generation, met prijzen voor onder andere: ‘Beste Start-up’ (gesponsord door Lexus) en beste ‘Co-Creation’ (gesponsord door ABN AMRO). Juryvoorzitter is Gesina Roters, medeoprichter van design- en strategiebureau Day. De uitreiking is op 29 juni 2017, inschrijven kan op de website.

www.creativeheroesaward.com

Deel op Social Media<< March 2017 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >