Nieuws


30-08-2017 8:30

TSH Collab in Amsterdam is een nieuwe co-working space - in het gebouw van de voormalige Club Trouw - voor creatieve ondernemers en start-ups die meer uit hun werkomgeving willen halen. PET-flessen zijn er streng verboden.

"In deze Complete Connected Community doe je inspiratie op en heb je talrijke faciliteiten tot je beschikking: sporten met korting bij de Vondelgym, ontspannende yoga-sessies aan je desk en ieder moment van de dag verse maaltijden bij restaurant The Pool met de bruisende studentenvibe van The Student Hotel om de hoek", aldus de initiatiefnemer The Student Hotel.

"Met TSH Collab brengt The Student Hotel naast studenten, toeristen en zakenreizigers nu ook ondernemers en professionals bij elkaar in een designomgeving waar zij samen kunnen studeren, werken, logeren, eten en ontspannen. Het resultaat is een inspirerende omgeving die samenwerking en het uitwisselen van ideeën stimuleert."

Het hele jaar door vinden er tevens sociale evenementen plaats, zoals workshops, paneldiscussies en feesten. De maandelijkse ‘Creative Mornings’ zijn bijvoorbeeld ontbijtsessies voor de creatieve community. "Daarnaast is het ook mogelijk voor leden om zelf een kennissessie te organiseren in het Auditorium dat plaats biedt aan 150 personen. Mede door deze evenementen is TSH Collab de ideale plek om nieuwe contacten te leggen."

Volgens The Student Hotel is TSH Collab de eerste PET-fles vrije co-working space ter wereld
"TSH Collab zit ook maatschappelijk gezien niet stil: in samenwerking met Dopper wil TSH Collab de eerste PET fles vrije co-working space worden door PET-flessen te verbieden in de co-working spaces en in plaats daarvan herbruikbare Dopper flessen aan te bieden. Hiermee, alsmede door de diverse kennissessies die georganiseerd worden, wil TSH Collab bewustzijn creëren omtrent de acht miljoen (!) metriek plastic afval dat jaarlijks in de oceaan terechtkomt."

The Student Hotel Amsterdam City biedt flexplekken, maar ook vaste werkplekken, kantoren, ontmoetingsruimtes en een auditorium. "De werkruimtes bieden alle voorzieningen die maken dat je iedere ochtend met plezier naar je werk vertrekt. Zo is het inspirerende interieur ontworpen door designbureau Ninetynine, met zowel diverse stilteruimtes als overlegcabines, en is er de hele dag onbeperkt fair trade koffie. Ook aan de standaard musthaves voor een goed functionerende werkplek is gedacht, zoals een supersnelle WiFi-verbinding, een receptie, ontmoetingsplekken en vergaderruimtes. Nachtelijke, productieve uitspattingen behoren bovendien tot de mogelijkheden met 24/7 toegang tot alle faciliteiten."

TSH Collab-pakketten zijn beschikbaar vanaf 210 euro per maand voor een flexplek. Tot de opties behoren speciale werkplekken vanaf 300 euro per maand, en privékantoren voor 1-4 personen en 1-6 personen. Leden kunnen ook gebruikmaken van zogenaamde mini classrooms voor 20 euro per uur.
TSH Collab Amsterdam City is gevestigd op de Wibautstraat in het gebouw van voormalige Club Trouw, te midden van trendy cafés en bars. "Daarnaast is de locatie goed bereikbaar, zowel per openbaar vervoer als per auto." TSH Collab opent binnenkort tevens in Amsterdam West, Rotterdam en Den Haag.

www.thestudenthotel.com
 

Deel op Social Media
30-08-2017 8:30

Een kantoor schoonmaken met micro-rganismen? Het kan, zo staat te lezen in de belgische krant het Nieuwsblad. In het Provinciehuis aan de Singel in Antwerpen heeft de provincie Antwerpen de voorbije maanden een proefproject uitgevoerd waarbij kantoren werden schoongemaakt met natuurlijke micro-organismen.

De organismen werden via verneveling in de ruimte gebracht. vervolgens namen de micro-organismen stof en vuil op. De resultaten zijn naar verluidt positief.De provincie werkte voor het experiment samen met het bedrijf BioOrg, gevestigd in het Wetenschapspark Universiteit Antwerpen in Niel.

“We hebben negen organismen gecombineerd die we her en der in Europa gaan zoeken zijn en die samen een goede vervanging kunnen vormen voor de klassieke schoonmaakmethode”, zegt Koen De Koster van BioOrg in de belgische krant het Nieuwsblad. Voklgens De Koster is het proces te vergelijken met waterzuivering of met een bos, dat ook een zichzelf reinigend ecosysteem is. 

De provincie werkt nu aan een overheidsopdracht om de schoonmaak voor het hele kantoorgebouw door micro-organismen te laten gebeuren, behalve in ruimtes waar dat wettelijk niet mag, zoals de keuken. BioOrg wil het product ook verder op de markt brengen.

www.bioorg.be


Deel op Social Media30-08-2017 15:00

Recentelijk verscheen een interessant proefschrift over de flexibilisering van de kantoorruimte. Aan de Rotterdam School of Management, onderdeel van de Erasmus Universiteit, promoveerde Christina Wessels op het proefschrift. 'Flexible Working Practices: How Employees Can Reap the Benefits for Engagement and Performance'.

Wessels trekt een aantal opmerkelijke conclusies. Zo stelt ze dat 'hoewel flexibel werken grote populariteit onder kennisintensieve organisaties geniet, is het vaak niet duidelijk welke effecten flexibel werken sorteert. Wetenschappelijke studies hebben tot nu toe nog geen duidelijk beeld opgeleverd over de effecten van flexibele werkvormen; studies hebben aangetoond dat flexibele werkvormen kunnen leiden tot zowel positieve, negatieve als geen effecten voor prestaties en welzijn'.

In haar proefschrift levert ze een bijdrage aan het opvullen van dit kennishiaat. belangrijkste conclusie: 'Deze dissertatie toont aan dat als medewerkers productief en gezond willen blijven en hun werk en privéleven in balans willen houden, ze idealiter gebruik maken van het vormgeven van werk in tijd en plaats. Verder stelt dit proefschrift voor dat flexibele medewerkers idealiter gebruik maken van het vormgeven van werk door media gebruik (‘media job crafting’) om zo te kunnen profiteren van de voordelen van flexibele werkvormen op dagelijkse basis'.

Wessels benadrukt verder dat het invoeren van een flexibeler werkconcept niet automatisch tot meer betrokkenheid, autonomie et cetera leiden: 'De behoefte aan routine een mogelijke verklaring is voor het feit dat prestatie en welzijn niet altijd automatisch veranderen nadat men is overgestapt op flexibel werken (activiteit gerelateerde werkplekken). Heersende mentale modellen (bijvoorbeeld omtrent persoonlijke voorkeuren qua werkomgevingen en verwachte voordelen van de verschillende werkomgevingen) en de relatieve nalatigheid van implementatiefactoren zoals de essentiële rol van de directe manager hebben aangetoond dat medewerkers geen gebruik hebben gemaakt van de toename in ruimtelijke flexibiliteit op de werkvloer. [...] Onze bevindingen tonen tevens aan dat het een aanzienlijke tijd kan duren voordat werknemers flexibiliteit volledig ervaren (tot 37 maanden) en dat deze toename in het gevoel van flexibiliteit overeenkomt met veranderingen in digitale mobiliteit'.

Het gehele proefschrift is hier te downloaden. 
 

Deel op Social Media<< August 2017 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >