Nieuws


28-12-2017 13:26

Comap, een van de toonaangevende merken in Europa op het vlak van verwarming, sanitair en airconditioning, opent op 1 januari 2018 een verkoopkantoor in Amsterdam. Met Chris Hartenberg aan het hoofd zal het nieuwe filiaal focussen op de ontwikkeling van de verkoop van de radiatorkranen, vloerverwarmingsoplossingen, meerlaagse buizen en aansluitkoppelingen van Comap.

Om de doelstelling te verwezenlijken zal de Nederlandse vestiging van Comap intensief gaan samenwerken met installatiebedrijven, technische ontwerpbureaus en de toonaangevende groothandels.Vanaf 1 januari 2018 gaat Comap zijn producten op de Nederlandse markt verkopen via het verkoopkantoor in Amsterdam-Noord. Een team van specialisten zal, onder leiding van Chris Hartenberg, de focus leggen op de omzetgroei afkomstig van de radiatorkranen, vloerverwarming, meerlaagse-buizen en aansluitkoppelingen van Comap. Al deze oplossingen zullen beschikbaar zijn bij toonaangevende Nederlandse groothandels. Het Nederlandse salesteam zal technisch worden ondersteund door het kantoor in Dworp (Brussel).

Chris Hartenberg (48 jaar) is de commercieel directeur van de Nederlandse vestiging van Comap. Hij haalde een MBA Strategisch management en begon zijn loopbaan in 1993 bij Primix, een fabrikant van pompen en statische mengers voor de chemische, petrochemische en voedingsmiddelenindustrie. In 1998 maakte hij de overstap naar kabelproducent Draka Kabel. Sinds 2011 werkte hij bij de Nederlandse vestiging van pompfabrikant Wilo, onder andere als commercieel directeur.

Van 6 tot en met 9 februari neemt Comap deel aan de VSK-beurs.

www.comap.nl

 

Deel op Social Media
28-12-2017 13:40

Zakelijk Nederland maakt zich weer op voor een nieuw jaar met nieuwe bedrijfsdoelstellingen. Meer dan een kwart van de medewerkers (28 procent) heeft echter geen idee wat de bedrijfsdoelstellingen van hun organisatie zijn. Als de jaarlijkse doelstellingen wel gedeeld worden, doet 43 procent van de organisaties dit slechts één keer aan het begin van het jaar. Van die organisaties komt 13 procent er het hele jaar niet meer op terug. En 30 procent van de bedrijven komt er soms op terug.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat 29 procent van werkend Nederland meer transparantie wil als het gaat om de bedrijfsdoelstellingen. Deze resultaten komen uit onderzoek uitgevoerd door Protime, specialist in workforce management oplossingen, onder duizend werknemers.

In slechts één op de tien organisaties worden de doelstellingen wel ieder kwartaal besproken tussen manager en medewerker. In 16 procent van de organisaties worden de doelstellingen en voortgang continu besproken en geëvalueerd, zowel op individueel als op teamniveau.

Naast dat werkend Nederland meer transparantie wenst qua doelstellingen, wil 27 procent meer inzicht in hun individuele bijdrage aan die doelen. Het is echter lang niet altijd duidelijk bij wie ze kunnen aankloppen: 30 procent weet niet wie er binnen zijn organisatie verantwoordelijk is voor het bewaken van de gezette koers.

Lucas Polman, directeur bij Protime Nederland: “Heldere doelstellingen geven een duidelijke richting en bepalen in grote mate het succes van een bedrijf. Toch blijkt de uitvoering in de dagelijkse praktijk telkens moeilijk. Transparantie is een van de belangrijkste bouwstenen: kan je op elk moment de status monitoren en weten wie waarvoor verantwoordelijk is? Waar staan mijn collega's van andere afdelingen met dezelfde doelstelling? Zijn alle doelstellingen op ieder niveau binnen de organisatie met elkaar in lijn? Kortom: manager en medewerker moeten hetzelfde beeld hebben van de doelstellingen en hoe deze behaald moeten worden. En dat kan alleen met behulp van inzicht en een continu gesprek.”

Het onderzoekrapport ‘Kwaliteit op de Werkvloer’ is te downloaden op de website van Protime.

www.protime.nl

 

Deel op Social Media
28-12-2017 13:51

Het laten rondslingeren van vertrouwelijke documenten is meer regel dan uitzondering, blijkt uit onderzoek van Fellowes, specialist in kantooroplossingen. Maar liefst 41 procent van het kantoorpersoneel verliest belangrijke papieren of laat deze onbeheerd achter. Dit risico op datalekken wordt mede veroorzaakt doordat het overgrote deel van het personeel (91 procent) nog steeds documenten afdrukt en mee naar huis neemt (55 procent).

Uit het onderzoek, uitgevoerd onder meer dan duizend kantoormedewerkers, blijk tevens dat medewerkers niet goed weten hoe zij zorgvuldig om moeten gaan met (vertrouwelijke) documenten. Dit uit zich in het feit dat bijna een kwart (23 procent) papieren klakkeloos in de vuilnisbak gooit. Werkgevers kunnen dit tegengaan door medewerkers te voorzien van duidelijke informatie en voorschriften. Hier wordt door het bedrijfsleven nog onvoldoende op geanticipeerd: 23 procent neemt op geen enkele manier maatregelen.Andrea Cantong, manager bij Fellowes: “Veel mensen denken bij het horen van de AVG aan digitale gegevensbescherming. Echter, papieren documenten moeten net zo goed beveiligd worden. De cijfers uit dit onderzoek wijzen uit dat veel organisaties onvoldoende een idee hebben van de mogelijke gevolgen van datalekken. Creëer bewustwording onder kantoorpersoneel, zorg voor duidelijke regels en spreek hen aan op slordig gedrag. Op deze manier voldoe je ook analoog aan de AVG en voorkom je een papieren datalek.”

Hoe om te gaan met vertrouwelijke informatie, is terug te lezen in het whitepaper ‘Een inleiding op AVG’.
 

www.fellowes.com

 

Deel op Social Media
<< December 2017 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >