Nieuws


07-04-2018 16:11

Werknemers en arbeidsproductiviteit zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als een bedrijf goed loopt, zal er waarschijnlijk weinig nagedacht worden over de productiviteit van het personeel. Maar in tijden van crisis waarin bedrijven mogelijk een stapje extra moeten zetten, is het belangrijk dat iedereen in topvorm is. In dit artikel worden tips gegevenvoor het verhogen van de arbeidsproductiviteit. Ook voor eenmanszaken bieden de tips handvatten om optimaal gebruik te maken van de werkuren in een dag.

Gebruik gamification om werknemers te motiveren
Motivatie is een van de belangrijkste factoren als het gaat om productiviteit. Een effectieve manier om werknemers te motiveren is door gebruik te maken van gamification-technieken. Bij deze techniek worden beloningen, leaderboards of ranglijsten, uitdagingen en andere spelelementen gebruikt om herhalende taken aantrekkelijker en leuker te maken. Werkzaamheden zoals het invullen van rapporten of het bijdragen aan ideeën voor projecten kunnen interessanter gemaakt worden. Door van deze techniek gebruik te maken, zullen medewerkers gemotiveerd zijn om efficiënter te werken omdat ze er iets mee kunnen verdienen, bijvoorbeeld een extra vrije dag of zelfs een bonus. Voor het laten maken van gepersonaliseerde overzichten om de onderlinge stand bij te houden, kan makkelijk gebruik worden gemaakt van een online printer zoals drukzo.nl.

Geef taken en verantwoordelijkheden uit handen
Zorg dat werknemers verantwoordelijkheid krijgen en vermijd micromanaging. Bij navraag onder werknemers zal blijken dat de meerderheid zich meer gemotiveerd voelt door autonomie dan door financiële beloningen. Bij medewerkers die het gevoel krijgen dat ze verantwoordelijk worden gehouden voor hun werk, groeit de verantwoordelijkheid om te werken en de mentaliteit om een zo goed mogelijk eindresultaat te leveren. Daarnaast is het belangrijk om heldere doelen te stellen, zodat het personeel weet wat ze moet bereiken en onrealistische productiviteitseisen vermeden worden. Korte termijn doelen zijn effectief om werknemers aan te moedigen hun snelheid te beheren bij het uitvoeren van taken en om doelen te behalen. Het is hierbij belangrijk om feedback te geven, zodat medewerkers weten of ze op de goede weg zitten. Goed management kan de productiviteit van medewerkers verbeteren en helpen handhaven.Zorg voor inzicht in werkzaamheden en tijdsbesteding
In het huidige werkveld is het vaak niet meer voldoende om te kijken naar wat een werknemer fysiek heeft geproduceerd, aangezien veel werkzaamheden leiden tot ideëen of voorstellen en niet tot een werkelijk product. Het is daarom belangrijker dan ooit om productiviteit op de juiste manier te meten. Kwaliteit is net zo belangrijk als de kwantitiet. Daarnaast is het belangrijk om te meten hoeveel tijd er besteed wordt aan dagelijkse taken als emails beantwoorden. Veel mensen denken dat ze aan het eind van de dag weten hoeveel tijd ze ongeveer met verschillende taken bezig zijn geweest, maar onderzoeken suggereren dat slechts 17 procent van de werknemers het verstrijken van de tijd nauwkeurig kan inschatten. Door gebruik te maken van tijdregistratietools kan er worden gezien aan welke projecten er gewerkt is en hoeveel tijd dit daadwerkelijk heeft gekost.

Tevreden werknemers zijn productiever
De praktijk laat keer op keer zien dat tevreden betrokken medewerkers efficiënter zijn. Mensen die ontevreden zijn over hun baan of zich ondergewaardeerd voelen, zullen hun werkzaamheden vaak op de automatische piloot uitvoeren, zonder zich daadwerkelijk betrokken te voelen voor het eindresultaat. Respect, vertrouwen en een positieve bedrijfscultuur dragen bij aan een betere productiviteit van de werknemers. Als leidinggevende is het belangrijk jezelf in de schoenen van de medewerkers te verplaatsen en te bedenken hoe je zelf behandeld wilt worden en wat je zou verbeteren. Dit kan variëren van cursussen voor zelfontwikkeling tot het bieden van vers fruit op de werkvloer of de mogelijkheid om te sporten onder werktijd.

Regelmatige pauzes zorgen voor nieuwe energie
Voor het verhogen van de productiviteit zijn regelmatige pauzes nodig die helpen om de concentratie te verbeteren. Het nemen van korte pauzes tijdens langere taken helpt om een constant prestatieniveau te handhaven. Het werken aan een taak zonder pauzes leidt tot een gestage afname van de prestaties. Pauzes van 15 to 20 minuten elke twee uur zijn al voldoende om vermoeide hersenen te resetten om daarna fris aan een nieuwe taak te starten of door te gaan met een lopende taak. Ook klachten als hoofdpijn en rugpijn kunnen op deze manier voorkomen worden.


Deel op Social Media


 

07-04-2018 16:12

'Material Xperience' is nog maar net achter de rug en er staat ons alweer een volgend 'materialenevenement' te wachten: de zesde editie van 'Materials', vakbeurs en congres, op 30 en 31 mei in Veldhoven. Materials wil inspireren over oplossingen voor onder andere corrosie, slijtage, hechtingen, lichtgewicht, vermoeiing en hergebruik. Speciale aandacht dit jaar gaat naar product design, circulaire economie en smart materials.

Materialen zijn de bouwstenen van alles om ons heen. Het lijkt zo vanzelfsprekend, maar waar zijn onze auto’s, machines en smartphones zonder een goede, sterke basis? Bijna vergeten we hoe bijzonder materialen zijn en welke uitdagingen het keuze-, creatie-, design- en productieproces met zich mee brengt.

'Tijdens Materials ontdekt u welke rol materialen spelen in het succes van uw product. Zo doet u inzichten op met betrekking tot de keuze van materialen en bijbehorende technieken bij de (her)ontwikkeling van uw product(en)', aldus de organisatie in een persbericht.

Vier bouwstenen
Ook dit jaar presenteert Materials een all-in concept gebaseerd op de vier bouwstenen: (nieuwe) materialen, materiaalanalyse, verbindingstechnieken en oppervlaktetechnieken. Elke 'bouwsteen' heeft een eigen zone op de beursvloer en een aansprekend congresprogramma.

Congresprogramma met thema’s als circulaire economie en smart materials
Het congresprogramma biedt ruim veertig lezingen, verdeeld over de vier bouwstenen. Op 31 mei vindt de speciale lezingentrack 'Smart Materials' plaats in samenwerking met PI Benelux, ASML en TUD/Holst Centre. Tijdens de vier lezingen in deze track delen de sprekers de laatste onderzoeks- en applicatietrends van slimme materialen. Tevens is op Materials een Smart Materials paviljoen te vinden waar enkele voorbeelden worden tentoongesteld.

Parallel aan het lezingenprogramma gaat er speciale aandacht uit naar het thema circulaire economie. Zo verzorgt Holland Chemistry op 31 mei een gratis workshop met daarin vier plenaire sessies waarin het recyclen en hergebruiken van kunststoffen en composieten centraal staan. Deze workshop wordt mede georganiseerd door NRK en TI Coast.

Materiaaldoktoren
'Materials 2018 is dé plek om direct oplossingen te vinden voor uw materiaaluitdagingen', beklemtoont de organisatie en wijst in dat kader op de mogelijkheid om vragen voor te leggen aan een van de 'Materiaaldoktoren', die beide dagen te vinden zijn op de beursvloer. 'Deze Materiaaldoktoren helpen u met het stellen van de juiste diagnose en geven u gratis behandeladvies. Neem uw uitdaging dus mee naar de beurs en ga direct aan de slag', aldus de organisatie.

Materials Matchmaking 2018
Tijdens Materials 2018 organiseert Mikrocentrum in samenwerking met de Kamer van Koophandel en het Enterprise Europe Network een B2B Matchmaking. Deze Meet & Match brengt materiaalspecialisten, productontwikkelaars, product designers, engineers, onderzoekers, SME’s, OEM’s, toeleveranciers en intermediairs samen en faciliteert zo laagdrempelig het leggen van nieuwe contacten. Deelnemers kiezen vooraf welke personen zij willen ontmoeten tijdens de 30 minuten durende sessies. Meer info: https://materials2018.b2match.io/

Product design in de spotlights
De zesde editie zet (product)design extra in de spotlights. Dit wordt onderstreept door de samenwerking met BNO (Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers). Onderwerpen die Materials extra onder de aandacht brengt zijn: design, materiaalkeuze, software, hergebruik, circulaire economie en biomimicry. Hiermee laat Materials het belang zien van vroeg in het ontwerpproces nadenken over materiaalkeuze en de bijbehorende technieken zoals oppervlaktebehandelingen en verbindingen.

Gratis bezoeken en aanmelden
Met 75 exposanten op de beursvloer die het brede materialengebied bestrijken en ruim veertig lezingen in het congresprogramma, geeft Materials nieuwe inzichten in het gehele materiaalkunde spectrum. Bezoeken is gratis. Aanmelden kan via www.materials.nl

 
Wij begroeten u graag op de vakbeurs & congres Materials 2018, 30 en 31 mei, in Veldhoven!
 
 
Materials 2018
- Datum: Woensdag 30 mei en donderdag 31 mei, van 9.30 tot 17.00 uur 
- Locatie: NH Conference Centre Koningshof in Veldhoven
- Organisatie: Mikrocentrum
- 75 exposanten
- 40 lezingen
- Experience Areas met live demo’s
- Gratis entree voor bezoekers
- www.materials.nl
 
Over Mikrocentrum
Met de kernpunten opleiden, ontmoeten en ondernemen wil Mikrocentrum als onafhankelijke kennisinstelling een bijdrage leveren aan het verbeteren van technische processen en bedrijfsprocessen van bedrijven die als OEM’er of toeleverancier actief zijn in de technologische maakindustrie en de procesindustrie in Nederland en België. Mikrocentrum realiseert dit door het organiseren van bijeenkomsten waar de combinatie van kennisoverdracht en kennisnetwerken centraal staat. De belangrijkste activiteiten zijn de talrijke Mikrocentrum opleidingen (LBO/MBO/HBO), diverse evenementen en de coördinatie van het High Tech Platform, waarbij 600 hightech bedrijven zijn aangesloten. Jaarlijks nemen 5.000 bedrijven en 20.000 personen deel aan activiteiten van Mikrocentrum. 
 

Deel op Social Media


<< April 2018 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >