'Inhoud gaat boven vorm in het kantoor'


'Inhoud gaat boven vorm in het kantoor'
22-10-2019 8:30

U bent bezig met het verfraaien van de werkomgeving? Dat is prachtig, maar niet genoeg, zo blijkt uit nieuw onderzoek. Volgens het onderzoeksrapport 'Office of the Future' van Workthere verkiest de volgende generatie werknemers waarschijnlijk inhoud boven vorm in de kantooromgeving.

De flexibele kantoorspecialist ondervroeg in samenwerking met Hello Student 386 Britse universitaire studenten naar wat zij belangrijk zouden vinden aan kantoorruimte. De bedrijfscultuur werd door meer dan tien keer zoveel studenten als meest belangrijke factor van de werkomgeving genoemd dan het kantoorontwerp.

Slechts 4 procent van de studenten vonden het design van de werkplek het belangrijkst. De bedrijfscultuur omvat waarden zoals authenticiteit, individualiteit en diversiteit, en heeft een grote aantrekkingskracht op deze generatie als ze moeten beslissen over een eerste werkplek.

"Ondanks de recente trends van werkplekken met een hoge ‘fun-factor’, vindt de nieuwe generatie werknemers pingpongtafels en dakterrassen toch minder interessant", aldus de onderzoekers. "Daarvoor in de plaats hechten ze veel waarde aan een comfortabele werkomgeving, goede wifi, voldoende daglicht, de optie om deel te nemen aan een (collectieve) zorgverzekering en goede pensioenvoorzieningen."

Ed Bouterse, Head of Workthere in Nederland, licht toe: “Uit de data kunnen we opmaken dat de werkplekken met een hoge ‘fun-factor’, die tot nu toe succesvol waren voor het aantrekken van afgestudeerden, voor de volgende generatie zijn beste tijd heeft gehad. Onze bevindingen tonen aan dat de nadruk komt te liggen op fundamentele waarden, die zich vertalen in een werkomgeving waarbij de bedrijfscultuur centraal staat.”

Daarnaast laat het onderzoek zien dat flexibel werken ook de sleutel is voor het toekomstige personeelsbestand. 83 Procent van de studenten beschouwt het flexibel kunnen werken als een belangrijke factor bij het starten van een carrière. "Om hieraan tegemoet te komen, moeten bedrijven onderzoeken hoe ze flexibel werken kunnen faciliteren in het kantoor. Hoewel flexwerken een manier is om op deze trend in te spelen en dit tegelijkertijd samenwerking en kennisdeling bevordert, verwacht 79 procent van de ondervraagden nog steeds een eigen bureau te hebben in de toekomst. Dit biedt zowel uitdagingen als kansen voor die bedrijven om ruimte te bieden voor zowel bureauwerk als regelmatig thuiswerken."

Jessica Alderson, Global Research Analyst bij Workthere, vult aan: “Ons onderzoek toont aan dat de studenten van vandaag precies weten welke verschillende soorten kantoorruimten er allemaal zijn. Meer dan 60% van de ondervraagden zou nog steeds graag in een kantoor willen werken, waarbij als grote voordelen worden genoemd de sociale interactie, het ‘community’-gevoel en het delen van ideeën. Op basis van de resultaten kunnen we verwachten dat steeds meer mensen voor kleinere bedrijven gaan werken (44 procent wil graag werken voor een bedrijf van 11-100 werknemers). Wij verwachten dat bedrijven bij het zoeken naar kantoorruimte meer moeten inspelen op de behoeften van de werknemers van de toekomst. Niet alleen om het beste talent aan te trekken, maar ook om productiviteit en samenwerking op de werkplek aan te moedigen; dit zal de sleutel tot succes zijn. ”
 

Workthere is een start-up die Savills in februari 2017 heeft gelanceerd om bedrijven te helpen bij het vinden van flexibele, co-working en serviced kantoorruimtes in Europa, Amerika en Azië. Workthere is een volledig nieuwe makelaarsdienst en website-platform, dat een technologische ervaring combineert met hoogwaardig persoonlijk advies. Workthere is een gratis service voor gebruikers en biedt een overzicht van de volledige flexibele kantoorruimtemarkt.

www.workthere.nl


Deel op Social Media<< October 2019 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >