'Steeds meer last van slecht binnenklimaat'


'Steeds meer last van slecht binnenklimaat'
06-11-2009 16:14Binnenkort op de rol: de Nationale Binnenluchtdag. Deze bijeenkomst op 21 november is volgens de organisatie 'een ervaringsdag voor consumenten, bedrijfsleven en professionals'.

"Rondom het complexe thema binnenluchtkwaliteit waar meer dan 25 boeiende binnenlandse en buitenlandse sprekers hun ervaringen met u willen delen. De locatie is de aansprekende Stichting VIBA Expositie in Den Bosch, waar u 2.500 vierkante meter tentoonstelling kunt vinden over gezond bouwen, wonen en werken."

De organisatie verwachten meer dan 150 geinteresseerde bezoekers waarvan velen met eigen gezondheidservaringen met betrekking tot binnenluchtkwaliteit. "Het voornaamste doel van de dag is het delen van ervaringen voor bewuste keuzes in gezonde woon, werk en leefomgevingen."

"Wij omringen ons steeds meer met vele vormen van luchtvervuiling in de binnenomgeving", vervolgt de woordvoerder. "Dit wordt mede veroorzaakt door een steeds toenemende hoeveelheid onnatuurlijke emissies van producten en apparaten die wij in onze leefomgeving hebben toegelaten. Daarnaast zien wij in het binnenmilieu een toename van gevaarlijke bacterien die steeds meer resistent worden. Ook staat energiebesparing in de praktijk vaak haaks op een gezond binnenmilieu door te weinig natuurlijke ventilatie. Buiten een toenemende luchtvervuiling van buitenaf om die natuurlijke ventilatie nog complexer maken. Terwijl het technisch mogelijk is om 'bosluchtkwaliteit' te benaderen in woon- en werkomgevingen zonder noemenswaardig energieverlies. Een steeds groter wordende groep mensen ervaart gezondheidsklachten door een slecht binnenmilieu."

Onderwerpen die tijdens de dag an bod komen zijn onder meer luchtventilatie, luchtfiltratie, luchtionisatie, luchtzuivering, reinigingstechnieken, ruimtevaart technieken, onderzeeboot technieken, micro organismen, virussen, bacteriën, schimmels en schoonmaakmiddelen. Ook is er aandacht voor zaken als  vochtigheidsgraad, temperatuur, elektrische apparatuur, elektrische installaties, spaarlampen, TL buizen en netvervuiling.

De Nationale Binnenluchtdag vindt plaats op zaterdag 21 november 2009 van 10.00 uur tot 17.00 uur in Den Bosch. De entreeprijs bedraagt 35 euro.  

Zie ook:
Boek kantoorinnovatie Prof. Vink 
'Daglicht in gebouwen'
Voor goede schoolprestaties:
Polyclose presenteert breed assortiment
Tapijt voor hotels 
controverse rond binnenklimaat
 

<< November 2009 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >