Vormgeven aan het nieuwe werken


Vormgeven aan het nieuwe werken
17-11-2009 9:33


Tijdens de Flevum-bijeenkomst 'The Work Life Balance, your office is where you are!' vorige week dinsdag 10 november gaven Softwaregigant Microsoft en kantoorspecialist Steelcase presentaties over de manier waarop bedrijven het nieuwe werken vorm kunnen geven.

De bijeenkomst trok zo’n zeventig ondernemers uit het bedrijfsleven in en rond Amsterdam. De manier waarop we werken verandert. Door nieuwe technologie, de komst van nieuwe generaties op de werkvloer, een toenemende mobiliteit en een veranderende behoefte aan work life balance, veranderen de eisen die aan bedrijven gesteld worden. Microsoft en Steelcase roepen het bedrijfsleven op om voor inspirerende werkomgevingen en –methoden te zorgen. Want inspiratie leidt tot productiviteit, is de overtuiging van beide marktleiders.

Hans van der Meer, marketing manager bij Microsoft signaleert een aantal trends in het werken. “Kenniswerkers willen één zakelijke wereld, altijd bereikbaar zijn, transparante organisaties en meer waarde voor minder geld”, start hij zijn betoog. Vervolgens bespreekt hij de drie onlosmakelijke factoren die hij ziet op de werkvloer: technologie, mensen en de fysieke werkomgeving. De technologie moet het mogelijk maken elkaar op een slimmere manier te ontmoeten, slimmer te vergaderen en slimmer te communiceren. De mensen maken vitaliteit, productiviteit en groei mogelijk.

Wat de fysieke werkomgeving betreft geeft Saskia Boon, workplace consultant bij Steelcase, haar bijdrage. 41 procent van de Europeanen beschouwt het hebben van een goede work life balance als de belangrijkste parameter voor succes in het werk. Werknemers worden meer mobiel, delen vaker informatie met elkaar, netwerken en weten steeds beter wat ze willen. Het werk wordt hierdoor steeds vaker ‘overal en altijd’ gedaan, in samenwerking met anderen. De werkomgeving speelt een belangrijke rol in het ondersteunen van die nieuwe manier van werken. Boon: “Wij geloven dat mensen beter presteren in een inspirerende werkomgeving. Resultaten komen voort uit de combinatie van mensen, technologie, het bedrijfsproces en de werkruimte. Bedrijven doen er verstandig aan de werkomgeving aan te passen op de manier waarop de organisatie wil werken, nu en in de toekomst.”

 

Zie ook:

<< November 2009 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >