Onderzoek NationaleVacaturebank.nl


Onderzoek NationaleVacaturebank.nl
24-12-2009 10:00

77 Procent van de werknemers matigt hun drankgebruik niet tijdens de kerstborrel, zij drinken juist teveel. Dit blijkt uit onderzoek van NationaleVacaturebank.nl onder 626 respondenten. Verder komt naar voren dat 24 procent van de werknemers dit jaar geen borrel heeft, in tegenstelling tot het jaar ervoor.

Van de grote groep drinkende werknemers, geeft ruim eenderde aan zelf ook teveel te drinken op de kerstborrel. Collega's zijn niet altijd blij met dit gedrag. 44 Procent ergert zich aan dronken collega's, terwijl 32 procent het wel grappig vindt. Florence Schmit, uitgever van NationaleVacaturebank.nl: "De crisis heeft weinig verandering gebracht in de manier waarop de kerstborrel wordt gevierd. 3 Jaar geleden, ruim voor de crisis, hebben we hetzelfde onderzoek gehouden. Werknemers drinken nog steeds veel op de kerstborrel van het werk en een groot deel van de collega's blijft zich hieraan ergeren."

Meer dan de helft van de werknemers heeft dit jaar gewoon een kerstborrel. "Opvallend is dat, ondanks dat de meerderheid van de werknemers wel een borrel heeft, toch nog bijna een kwart dit jaar er geen heeft. Het is zonde omdat dit een uitgelezen moment is om op een positieve en informele manier als collega's onder elkaar te zijn", aldus Schmit. Bijna eenderde van de werknemers heeft overigens, ongeacht de crisis, nooit een borrel.
In vergelijking met 3 jaar geleden zijn werknemers kieskeuriger geworden in het wel of niet naar de kerstborrel gaan. Drie jaar geleden liet een kleine 12 procent de aanwezigheid op de kerstborrel afhangen van welke collega's gingen. Inmiddels is dit aantal gestegen naar 15 procent.
 

<< December 2009 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >