Econergie op stapel


Econergie op stapel
08-01-2010 11:23Gebouwen als energieproducenten een utopie? Niet meer, stelt de organisatie van de vakbeurs Econergie. "Gebouwen zijn niet alleen maar energieverbruikers. Duurzame gebouwen kunnen tegenwoordig zelfs zoveel energie opwekken dat ze van energieconsument een energieproducent worden." De derde editie van Econergie vindt plaats op 4 en 5 februari.

Econergie is een nationaal evenement bestaande uit een conferentie en een vakbeurs. Het richt zich op de praktische toepassingen van duurzame energieopwekking in de gebouwde omgeving. Econergie 2010 wordt gehouden in de Passenger Terminal Amsterdam (PTA).

Econergie 2010 bestaat uit een tweedaagse conferentie en een vakbeurs. Het conferentieprogramma behandelt een groot aantal actuele thema’s. De eerste dag is beleidsmatig van opzet. Zo geeft een aantal sprekers zijn toekomstvisie op duurzame energie in de gebouwde omgeving anno 2015. Ook komt het stimuleren van duurzame energieopwekking door lokale overheden aan de orde.

Onderwerpen die op 4 februari behandeld worden zijn praktijkervaringen met klimaatneutraal bouwen en met duurzame projectontwikkeling in zowel binnen- als buitenland. Ook verschillende energiesubsidies en andere financieringsvormen voor duurzame energie komen aan de orde. Op de tweede conferentiedag, 5 februari, komt de praktijk aan bod. Duurzame energieconcepten in stads-, woning-, en utiliteitsbouwontwerp passeren de revue zoals zonne- en windenergie en warmte- en koudeopslag. Ook worden het marktpotentieel en bouwkundige aspecten besproken.

Op de vakbeurs zijn de diverse toepassingen in de praktijk te zien. De doelgroepen die de organisator, Europoint uit Zeist, verwacht te treffen op zowel de conferentie als de vakbeurs zijn lokale bestuurders, beleidsmakers, woningcorporaties, ingenieurs, architecten, aannemers, projectontwikkelaars, energiebedrijven, aanbieders van duurzame energiesystemen en andere belanghebbenden.

De conferentiemanager van Econergie, Ilona Leuvenkamp, is erg tevreden over de invulling van het conferentieprogramma. “Ik ben blij dat zo veel bedrijven die betrokken zijn bij dit onderwerp hun medewerking aan Econergie verlenen door hun verhaal over duurzame energie aan het publiek te vertellen. Wij krijgen erg veel complimenten over de kwaliteit van het programma in de zin dat het volledig en vernieuwend is en dat de sprekers hooggekwalificeerd zijn. Ik kijk dan ook erg uit naar dit energieke evenement in de sobere februarimaand”, aldus Leuvenkamp.

Zie ook:
Drukbezocht 'groen' evenement
Groene LED-verlichting
Prijs voor TU/e-onderzoek
Flexibel en energiezuinig bouwen
Onderzoek inzameling spaar- en tl-lampen
Bouwpakket van 2 miljoen euro 
LightRec onderzoekt e-waste stroom 
Duurzame ambities
Nieuw TNT-hoofdkantoor
Seminar houtbouw
 

<< January 2010 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >