test uw werkplekbeleving


test uw werkplekbeleving
22-01-2010 9:24Het Center for People and Buildings (CfPB) uit Delft presenteert de Indicator 2010. De CfPB Indicator 2010 geeft de gemiddelde waardering van medewerkers uit 40 verschillende casestudies over negentien verschillende werkomgevingaspecten.

"Steeds meer bedrijven zien in dat de werkomgeving van invloed is op het goed functioneren van de organisatie", aldus de woordvoerder. 

De beleving van werkomgevingen wordt door het Center for People and Buildings jaarlijks gevat in de CfPB-Indicator. Het CfPB doet sinds 2001 onderzoek naar de relatie tussen mens, werk en werkomgeving. Sinds enkele jaren wordt er zeer regelmatig onderzoek gedaan bij verschillende organisaties, onder andere naar de beleving van de werkomgeving. Hiervoor wordt het werkomgevingsdiagnose-instrument (WODI) ingezet. Op basis van de 40 casestudies die het CfPB gedaan heeft in 2007, 2008 en 2009 is een representatief beeld verkregen van de gemiddelde waardering van de werkomgeving.

De CfPB Indicator 2010 is een referentiewaarde waarmee organisaties een scherper beeld krijgen van de sterke en minder sterke kanten van de eigen werkomgeving. Organisaties kunnen zich vergelijken met de CfPB Indicator 2010, maar ook met de bovengemiddeld scorende organisaties, met organisaties met vergelijkbare kantoorconcepten (bijvoorbeeld innovatieve kantoren) of met organisaties uit een bepaalde sector (bijvoorbeeld onderwijs).

Naast inzicht in de (on)tevredenheid over negentien werkomgevingaspecten is ook inzicht verkregen in de overall waardering in de vorm van rapportcijfers voor de organisatie, het werk en werkproces, de faciliteiten, het huisvestingsconcept, de mate waarin men de werkomgeving als prettig ervaart en de mate waarin men de werkomgeving ondersteunend vindt aan de productiviteit.

De aspecten waar de meeste mensen tevreden over zijn, zijn de bereikbaarheid van het gebouw, de communicatiemogelijkheden en sociale interactie en de verlichting. De aspecten waar de meeste mensen ontevreden over zijn, zijn de concentratiemogelijkheden, de privacy en het binnenklimaat. Opvallend is ook dat men over de organisatie en de inhoud en complexiteit van het eigen werk positiever oordeelt dan over de werkomgevingaspecten.

Zie ook:
Kennisintensief EFMC Amsterdam 
Topconferentie kantoorvernieuwing 
Seminar op 21 juni in DDC 
Inside Information nr 3-2007
 

<< January 2010 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >