Symposia 'Ventilatie' ook in 2009


Symposia 'Ventilatie' ook in 2009
14-10-2008 9:01

Publivent, het initiatief voor kennisoverdracht over ventilatie, blijkt een groot succes. Tijdens een viertal symposia in de afgelopen maanden bezochten maar liefst zeshonderd mensen de bijeenkomsten. Publivent is een initiatief van de bedrijven Alusta, Bergschenhoek, TNO en Cauberg-Huygen. Gezamenlijk willen zij op een zo objectief mogelijke wijze voorlichting verzorgen over ventilatiesystemen.

Vanwege het succes komen er volgend jaar nieuwe bijeenkomsten die wat meer in de vorm van workshops zullen worden georganiseerd. De vier initiatiefnemers willen met Publivent steeds meer marktpartijen informeren over de aspecten die belangrijk zijn wanneer zij, als het om ventilatie gaat, voor kwaliteit willen kiezen. Via bijeenkomsten, maar bijvoorbeeld ook door artikelen in de media te publiceren, willen de partijen de kennis en de kwaliteit van het ontwerp en de uitvoering van ventilatiesystemen in de praktijk vergroten. Publivent is in dat opzicht een logisch vervolg op ReshyVent, een Europees kennis- en onderzoeksproject rondom ventilatie waarin de vier marktpartijen ook actief waren. I

n het afgelopen voor- en najaar werden vier symposia georganiseerd waarbij de aandacht met name uitging naar de variatie van ventilatiesystemen en de keuzecriteria die momenteel bijzonder groot zijn. Ook konden de aanwezigen luisteren naar een verhaal over het ontwerpen van ventilatiesystemen. Vervolgens was er een lezing over de noodzaak van beheer en onderhoud. En als afsluiting passeerde de toekomst van ventilatiesystemen de revue. Tussendoor en aan het eind van de bijeenkomst bleek er bij de aanwezigen volop behoefte aan discussie. Zeker na de perikelen rond de ventilatieproblemen op scholen en de onderzoeken naar de problemen met gebalanceerde ventilatie snakt de vakwereld naar een klankbord waaraan zij hun vragen en onzekerheden kunnen toetsen. De symposia bleken op dit punt een schot in de roos.

Omdat de honger naar informatie over ventilatietechniek nog lang niet is gestild, gaan Alusta, Bergschenhoek, TNO en Cauberg-Huygen ook volgend jaar door met Publivent. Kenden de afgelopen vier symposia een zeer gemengd publiek van adviseurs, architecten, installateurs, woningcorporaties en projectontwikkelaars, nu willen de partijen de informatie wat nadrukkelijker afstemmen op specifieke doelgroepen. Daarom werkt men momenteel aan de organisatie van workshops die zich duidelijk op bepaalde groepen richten. Behalve voor professionals, wil men een dergelijke bijeenkomst ook voor eindgebruikers organiseren. Mensen die de afgelopen symposia hebben bijgewoond of juist hebben gemist, kunnen de inhoud hiervan vinden op de website www.publivent.nl. Tevens kan men daar een verzamelpublicatie bestellen met inhoudelijke artikelen die eerder in de media zijn verschenen. Ook zal op deze website in de komende periode de data en de locaties van de nieuwe workshops worden gepubliceerd. Geïnteresseerden kunnen nu al op de website hun naam en adresgegevens doorgeven, zodat zij op de hoogte worden gehouden van het actuele Publivent-programma.
 

<< October 2008 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >