Symposium hsb-project De Zunne


Symposium hsb-project De Zunne
02-06-2009 9:19

Herstructurering van houtskeletbouw. En dat nog wel volgens het cradle-to-cradle principe. Dat is het thema van een symposium op dinsdag 16 juni 2009. De organisatie is in handen van Centrum Hout en de Vereniging van Houtskeletbouwers (VHSB). Als voorbeeld is gekozen voor het herstructureringsproject De Zunne, dat op dit moment wordt gerealiseerd in Groningen.

Project De Zunne, uitgevoerd in opdracht van woningbouwcorporatie Lefier, is onderdeel van de herstructurering van de wijk De Wijert-Noord en bestaat ondermeer uit 22 betaalbare stadswoningen en tien sociale huurwoningen die worden gebouwd met als uitgangspunt de cradle to cradle gedachte. Daarnaast zijn belangrijke uitgangspunten: energiezuinig, goede geluidsisolatie en ventilatie, minder warm in de zomer en comfortabel en veilig wonen. Het instrument GPR dubo is gehanteerd om het plan te toetsen op haar duurzaamheid. Houtskeletbouw blijkt hiervoor de meest geëigende bouwmethode. De opdrachtgever woningbouwcorporatie Lefier, architecten Inbo adviseurs en bouwer VDM zullen het project en achtergronden toelichten. Daarnaast zijn een afvalverwerkingsspecialist en ook de nabij gelegen opleiding - die met haar leerlingen een actieve rol spelen bij het project- bereid gevonden om een toelichting te geven op belangrijke aspecten rondom het project.

Achtergrondinformatie over het project is te vinden op www.wonenindezunne.nl Na afloop van de presentaties zal een bezoek worden gebracht aan de, in verschillende uitvoeringsstadia, in aanbouw zijnde woningen. Het symposium vindt plaats van 14.00 uur tot circa 18.00 uur. Vanaf 13.00 uur worden deelnemers aan het symposium met een lunch ontvangen.
 

<< June 2009 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >