Zorg en onderwijs positief


Zorg en onderwijs positief
12-06-2009 10:34

De bouwsector heeft een goed imago onder zorg- en onderwijsinstellingen. Dit blijkt uit onderzoek van USP Marketing Consultancy, uitgevoerd onder functionarissen in het (voortgezet en mbo-) onderwijs en de zorg (zorg- en verzorginstellingen). De betrokken functionarissen zijn verantwoordelijk voor de huisvesting van hun organisatie.

Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van SBR, het kenniscentrum voor de woning- en utiliteitsbouw. De respondenten, die beroepshalve veel met partijen uit de bouw te maken hebben, laten zich weinig beïnvloeden door de beeldvorming in de media. Men gaat meer uit van de eigen ervaringen en die zijn overwegend positief. Negen op tien betrokkenen vindt imago bouwsector positief of neutraal.

Voor 35 procent van de onderwijsinstellingen (voortgezet en MBO onderwijs) heeft de bouwsector zelfs een goed imago. Hetzelfde geldt voor 34 procent van de zorginstellingen. Onder het grootste gedeelte van de respondenten heeft de bouw een neutraal imago.
Onder de respondenten bij wie de bouw wél een slecht imago heeft (onderwijs 10 procent en zorg 8 procent), is gevraagd of dit ook van invloed is op de relatie met partijen uit de bouw waar zij mee te maken hebben. Voor 57 procent van de respondenten uit de zorg bij wie de bouw een slecht imago heeft, beïnvloedt dit niet de relatie, evenals voor 48 procent van deze respondenten uit het onderwijs. Respondenten bij wie het slechte imago wel invloed heeft op de relatie, geven aan alerter te zijn en enigszins wantrouwend tegenover de sector te staan.

Juist in de zorg en het onderwijs (de budgetsector) kan worden verwacht dat ook in de komende jaren de bouwproductie stabiel zal zijn, of zelfs zal groeien, vanwege investeringen door de overheid. Overheden stellen zich namelijk anticyclisch op in tijden van recessie, zo ook in deze kredietcrisis. De marktsector volgt daarentegen de conjunctuur, hetzij met een vertraging van grofweg enkele jaren.

De gezondheidszorg wordt in 2010 zelfs de belangrijkste sector binnen de utiliteitsbouw, aldus BouwKennis (in samenwerking met Rom Bult). Momenteel is dat nog de zakelijke dienstverlening.
 

<< June 2009 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >