Onderwijs-portal online


Onderwijs-portal online
17-05-2010 8:30

Recentelijk is School Inside online gegaan. School Inside is een inspiratie- en kennisplatform voor het creëren van de ideale leeromgeving in het onderwijs.

Het internetportaal biedt actuele informatie, visie en praktische oplossingen op het gebied van inrichting, luchtkwaliteit, gezondheid, voeding, duurzaamheid, bouw, veiligheid en onderhoud van scholen. Doel is de realisatie van een prettiger leer- en leefklimaat voor leerlingen, studenten en docenten.

School Inside is een initiatief van de Admix Groep en richt zich op beslissers en beïnvloeders in de ontwikkelings-, realisatie-, explotatie- en renovatiefase van het onderwijsgebouw; van architect tot adviseur, van onderwijsambtenaar tot docent en van schoolbestuurder tot facilitair manager.

De nieuwe site biedt naast al het nieuws een podium aan een groot aantal onafhankelijke deskundigen op verschillende kennisgebieden. Naast een hoogleraar Onderwijskunde staan er bijvoorbeeld interviews met een kleurpsycholoog, een adviseur gebouwinstallaties en de directeur Servicecentrum Scholenbouw op www.schoolinside.nl. Zij geven hun visie op de optimale leeromgeving in zowel basis-, middelbaar als hoger onderwijs. 

De onderwijsomgeving staat de laatste jaren volop in de belangstelling. Onderzoeken tonen aan dat een goed leerklimaat een positieve invloed heeft op het leerproces en de prestaties. Hierbij staat klimaat niet alleen voor de kwaliteit van de lucht, maar ook voor het effect van kleuren, de inrichting van het interieur, de kwaliteit van voeding, de functionaliteit van vloerbedekking, architectonische aspecten en alles wat daarbij hoort op het gebied van bouwmaterialen, beglazing en zonwering.

Een goed binnenklimaat – voldoende licht, frisse lucht, een comfortabele temperatuur – is volgens de initiatiefnemers van het internetportaal niet vanzelfsprekend in Nederlandse scholen. "Het wordt nog te vaak gezien als kostenpost. Maar het gaat wel om de kwaliteit van het onderwijs en daarmee over onze jeugd en de toekomst van ons land."

School Inside is een initiatief van de Admix Groep in samenwerking met participanten uit verschillende marktsectoren, elk met hun eigen inbreng in en visie op de ideale leeromgeving. De huidige deelnemers zijn onder meer Forbo, Priva, Sodexo, Vetrotech Saint-Gobain en Sigma Coatings; meer participanten zijn op komst.

<< May 2010 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >