Arbo voor bij Het Nieuwe Werken


Arbo voor bij Het Nieuwe Werken
14-09-2010 9:00

De werkgroep Arbo en Het Nieuwe Werken, waarin sociale partners en de overheid zijn vertegenwoordigd, presenteerde op maandagmiddag 13 september een handreiking: Het Nieuwe Werken, hoe blijf je er gezond bij? Dit gebeurde tijdens de Slim Werken en Slim Reizen Experience in de Jaarbeurs te Utrecht. De deelnemers kregen een brochure mee die gebaseerd is op deze handreiking.

Lars Lutje Schipholt, voorzitter van de werkgroep Arbo en Het Nieuwe Werken: “Het Nieuwe Werken biedt veel voordelen voor werkgevers en werknemers. Zo bevordert het voor werkgevers de klanttevredenheid, leidt het tot minder ziekteverzuim en kan het kosten besparen. Werknemers krijgen een betere afstemming tussen werk en privé, meer zeggenschap over de inrichting van werk en krijgen de mogelijkheid files te vermijden.

Arbeidsomstandigheden zijn een verantwoordelijkheid van werkgevers en werknemers. De brochure geeft concrete tips om deze verantwoordelijkheid in te vullen, waarbij het accent niet ligt op controle, maar vooral op ’n gedegen voorbereiding, voorlichting, preventie en overleg met werknemers.

Het Kenniscentrum Werk & Vervoer is, samen met de Taskforce Mobiliteitsmanagement en enkele andere koplopers op het gebied van het zogenoemde Nieuwe Werken, één van de initiatiefnemers van de Arbo-handreiking, om zo werkgevers en werknemers op een pragmatische wijze te helpen met de huidige wet- en regelgeving over arbeidsomstandigheden in hun bedrijf.
 

<< September 2010 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >