Jalema neemt grootste gedeelte Atlanta over


Jalema neemt grootste gedeelte Atlanta over
21-10-2010 17:20

Jalema BV uit Reuver neemt grote delen van het onlangs failliet verklaarde Atlanta over. Beide partijen hebben daartoe een intentieovereenkomst getekend.

In de overeenkomst is geregeld dat Jalema de Atlanta-fabriek in Reuver, waar kunststof spuitgiet artikelen (zoals brievenbakjes en andere bureauaccessoires) geproduceerd worden overneemt. Van de Atlanta-fabriek in Hoogezand neemt Jalema alle machines over, die onder andere werkmappen, hangmappen en bedrijfsformulieren produceren.

Daarmee is de werkgelegenheid voor de werknemers in Reuver gewaarborgd en ook in Hoogezand kan een aantal medewerkers weer aan de slag. Jalema wil graag zo snel mogelijk de productie opstarten om de klanten weer te kunnen leveren.

Algemeen directeur drs. Joan Westendorff is erg blij met de deal. “De delen die wij overnemen sluiten perfect aan bij onze huidige activiteiten. Een bekend merk als Alzicht hangmappen voegt iets wezenlijks toe aan onze productportfolio. Verder zijn wij natuurlijk gespecialiseerd in het produceren van mappen en kunnen zodoende ook de andere producten zoals de Spectrum mappenlijn gaan leveren. Daar wij feeling hebben met het grafische werk is ook de productie van bedrijfsformulieren en zogenaamde message books iets dat aansluit bij onze huidige activiteiten. De fabriek in Reuver tenslotte ligt voor ons gunstig – in dezelfde straat – dus dit was een logische optie. We gaan proberen alles met ingang van vandaag weer op te starten zodat we weer snel aan het leveren zijn. Ook gaan we een aantal personeelsleden overnemen zodat de knowhow behouden blijft. We denken hiermee een mooi merk voor de Nederlandse markt te behouden en willen er de schouders onder zetten om de Atlanta producten snel weer bij de klanten te hebben.”

De fabriek in Reuver blijft doorgaan in zijn oorspronkelijke vorm en met het aanwezige personeel. Jalema gaat in Hoogezand voorlopig produceren en zal ook daar personeelsleden aan het werk houden. Jalema zal in Groningen de bedrijfsformulieren en mappen blijven produceren en op termijn de productie van onder andere de Alzicht hangmappen naar Reuver verplaatsen.

In de Benelux zullen de Atlanta-producten via de Jalema verkooporganisatie verkocht gaan worden. Klanten kunnen met vragen echter ook gewoon terecht bij Atlanta in Hoogezand waar mensen stand-by zijn om vragen te beantwoorden.

De productportfolio van Jalema is hiermee een stuk breder en interessanter geworden. Jalema levert al vele jaren aan de kantoorvakhandel en zal dus nu een nog attractievere partner worden, benadrukt het bedrijf zelf in een persbericht.

Jalema, opgericht in 1947, is een familiebedrijf dat gespecialiseerd is in professionele archiefsystemen, office supplies en archiefopslag. Onder de Jalema groep valt ook het bedrijf I-FourC dat zich gespecialiseerd heeft in digitalisering van documentprocessen.

Kantoorartikelenfabrikant Atlanta in Hoogezand werd half september failliet verklaard. Het bedrijf, dat in 1917 werd opgericht, verkeerde al geruime tijd in zwaar weer en moest op 17 september de poorten sluiten. De bewindvoerder van Atlanta, René Luinstra, heeft steeds aangegeven goede kansen te zien voor een overname van het bedrijf. Er waren diverse partijen in beeld om Atlana (gedeeltelijk) over te nemen.

De vestiging van Atlanta in Coevorden is buiten het faillissement gebleven. Het gaat hier om een zelfstandige vestiging.
 

<< October 2010 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >