Ahrend wint Cradle-to-cradle Company Award


Ahrend wint Cradle-to-cradle Company Award
14-03-2011 11:02

Koninklijke Ahrend NV is in Berlijn onderscheiden met de Cradle-to-cradle Company Award. Ahrend kreeg de prijs vanwege prestaties op het gebied van het verduurzamen van haar bedrijfsvoering. De inrichter treedt hiermee toe tot de mondiale ‘Champions League’ van cradle-to-cradleondernemingen, waartoe in Nederland ook bijvoorbeeld Desso en Van Gansewinkel behoren.  Ahrend is de enige inrichter die deze prijs te beurt valt.

Samen met C2C-organisatie EPEA neemt Ahrend deel aan een groot aantal innovatieve projecten. Deze zijn gericht op de toepassing van nieuwe materialen, het sluiten van de kringlopen, CO2-neutraal en waar mogelijk zelfs energiepositief produceren (dat wil zeggen per saldo meer energie produceren dan consumeren). Twee van deze projecten hebben betrekking op het recyclen van schuim en het vervangen van chroom. Deze projecten moeten leiden tot nieuwe normen die breed toepasbaar zijn binnen en buiten de inrichtingsbranche.

Voor Ahrend namen marketing- en communicatiemanager Remon van Rijn en Paul Zuidema, directeur Sales West-Europa, de award in ontvangst uit handen van C2C-pionier Prof. Dr Michael Braungart. Bij de toekenning van de award was voor Braungart vooral het commitment van Ahrend om gehele bedrijfsvoering te ‘vercradlen’ van doorslaggevend belang.

Paul Zuidema: “Duurzaamheid ‘is here to stay’, en gaat hand in hand met werkelijke innovatie. C2C is een manier van denken die inmiddels zeer goed bij alle mensen binnen onze onderneming leeft. Alleen op die manier kun je werkelijk innovatief zijn.”

Remon van Rijn: “Dit is een geweldige erkenning voor onze inspanningen op C2C-gebied. Het ‘vercradlen’ van de bedrijfsvoering is niet eenvoudig en vereist – naast commitment van iedereen - aanzienlijke investeringen. De resultaten zijn echter zo spectaculair dat deze Award op zijn plaats is. We zijn ‘best in class’ en daar zijn we trots op.”

Inmiddels heeft Ahrend drie cradle-to-cradlecertificaten verkregen. Om in aanmerking te komen voor deze certificaten moeten de producten voldoen aan strenge en harde eisen op het gebied van materiaalkeuze, productiewijze, (de)montage en hergebruik.

De Duitse chemicus dr Michael Braungart is samen met de Amerikaanse architect William McDonough de bedenker van de cradle-to-cradle (‘van wieg tot wieg’) filosofie. Deze houdt in dat er bij industriële productie idealiter geen afval wordt gecreëerd en dat de productkringlopen volledig gesloten worden. Producten en materialen moeten ofwel worden verteerd, of een nuttig volgend leven krijgen. Bij het ontwerpen van nieuwe producten staat de cradle-to-cradlefilosofie centraal bij Ahrend. Materialen en onderdelen zijn recyclebaar, het gebruik van bijvoorbeeld lijm, chroom, giftige stoffen en vloeibare lak wordt vermeden.

<< March 2011 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >