Studiedag Lente-akkoord


Studiedag Lente-akkoord
06-06-2011 11:20

Op 14 juni 2011 vindt de tweede studiedag 'Kosten en opbrengsten Duurzaam Bouwen' plaats. Het resultaat van de nauwe samenwerking tussen bbn adviseurs en het Lente-akkoord. De studiedag is het vervolg op de geslaagde eerste studiemiddag over duurzame nieuwbouw van kantoren. Dit keer staat het verduurzamen van bestaande kantoorgebouwen centraal.

Op 22 april 2008 werd het Lente-akkoord getekend. Een afspraak tussen overheid en marktpartijen om op korte termijn steeds energiezuiniger te gaan bouwen. Doel is om de CO2-uitstoot terug te dringen en het gebruik van eindige energiebronnen te beperken. Met als einddoel om in 2020 energieneutrale gebouwen te realiseren. Deelnemers aan het Lente-akkoord zijn de Minister van WWI, de Minister van VROM, Bouwend Nederland, Neprom en NVB.

Duurzame herontwikkeling is vandaag de dag bij veel kantoren een belangrijke optie om het kantoor aantrekkelijk en verhuurbaar te houden of te krijgen. Milieulabels als Breeam, GPR of GreenCalc geven inzicht in de mate van duurzaamheid van een gebouw. Wat zijn de financiële consequenties van de verschillende milieuscores? Wat kost het en wat levert het op? De studiemiddag geeft inzicht in dit thema.

Bbn werkt nauw samen met het Lente-akkoord om kennis over Duurzaam Bouwen te vergroten en te delen. Deelnemers aan de studiedagen worden geholpen om (financieel) inzicht te krijgen in hun eigen duurzaamheidambities. Welke investeringen in duurzaamheid zijn gerechtvaardigd, wat levert dit op en wie profiteren er allemaal van? Sprekers Arne Balvers (bbn adviseurs), Guus Berkhout (Triodos) en Eelco Horstman (DTZ Zadelhoff) vertellen vanuit hun eigen vakgebied over het financiële vraagstuk rond duurzaam vastgoed.

De studiemiddagen worden met name georganiseerd voor ontwikkelaars en beleggers. Deelname aan de studiedag is kosteloos. Meer informatie over het programma en deelname vindt u op www.lente-akkoord.nl. Inschrijven kan tot 14 juni. Inmiddels hebben beleggers en vastgoedadviseurs zoals Altera Vastgoed, Delta Lloyd, NSI, Jones Lang LaSalle en Savills en ook de Rijksgebouwendienst (Rgd) zich aangemeld. Dat zal leiden tot interessante discussies over kosten en waardering van duurzaamheid.

Basis voor de studiedagen is het rekenmodel dat inzicht geeft in de kosten van Duurzaam (ver)Bouwen, door bbn geïntroduceerd op 10 maart jl. Bij de totstandkoming en het gebruik van gebouwen zijn veel verschillende partijen betrokken. Vaak doet de ontwikkelaar of eigenaar investeringen in allerlei duurzame maatregelen, terwijl de baten terecht komen bij andere partijen. Zoals lagere energielasten, meer comfort en een hogere arbeidsproductiviteit voor de gebruiker. Ook opbrengsten van duurzaamheid, zoals minder leegstand of een hogere restwaarde voor de belegger, maakt bbn met dit model als onafhankelijk adviseur inzichtelijk.

<< June 2011 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >