Nieuws


28-06-2007 8:09
 

MID Carpets organiseerde op 21 juni speciaal voor een groep Nederlandse stylisten een karpetten workshop. Met het thema ‘Ontwerp je eigen karpet' kreeg deze groep alle ins en outs van het custom made MID productieproces op het hoofdkantoor van MID in Genemuiden te zien.

Een rondleiding door het laboratorium, de eigen streng-ververij, de weverij en de finishing waren een wezenlijk onderdeel van de totale bedrijfspresentatie. Uiteraard stonden ook een presentatie van de belangrijkste technische mogelijkheden van de MID-producten en de huidige en toekomstige collecties op de agenda.

 

Met alle kennis en achtergronden op zak, brak het moment aan van de workshop ‘Ontwerp je eigen karpet'. De aanwezige stylisten ontwierpen individueel hun eigen karpet op papier, waarna er van het ontwerp met geweven materialen een staal werd gemaakt.

 

Uiteindelijk werd er collectief een winnaar gekozen. Het winnende ontwerp van de MID workshop is het ontwerp van Sanne Westendorp van Fan TV Productions, producent van onder andere het RTL programma Woon en Klus Magazine op RTL 5. Westemdorp gaf haar ontwerp de naam ‘Fun Mix'. Dit karpet zal kosteloos worden geproduceerd.

 

 

22-06-2007 12:08


Balta Broadloom, uit het Belgische Sint-Baafs-Vijve, de divisie kamerbreed tapijt van de groep Balta, heeft een exclusieve deal gesloten met de Franse groep Bénéteau, actief in de productie van luxejachten. Balta Broadloom zal de komende 2 jaar, als exclusieve leverancier, zorgen voor de aankleding van de topklasse jachten 'Prestige de Jeanneau'. Het bedrijf koos voor de collectie 'San Diego', kamerbreed tapijt van zuivere scheerwol.

Een eerder afgesloten contract voor de boten 'Prestige 50 de Bénéteau' werd eveneens verlengd voor dezelfde periode. Bénéteau en Jeanneau zijn twee merken van de Franse groep Bénéteau, opgericht in 1884.

De collectie San Diego heeft een poolgewicht van 1.400 vierkante meter en is vervaardigd met een driedraadsgaren die het tapijt extra sterk maakt. De brandveiligheid wordt gegarandeerd door een Europees brandcertificaat Cfl s1. Daarnaast werd ook aan de kwaliteit van de binnenlucht gedacht. Dit tapijt, voorzien van het 'Woolair-label', regelt de luchtvochtigheid, zuivert de lucht en houdt fijne stofdeeltjes vast, zodat deze niet kunnen worden ingeademd. De luxueuze collectie San Diego kreeg het 'Woolmarklabel' toegekend als bewijs voor uitstekende kwaliteit.

Bata Broadloom is producent van kamerbreed tapijt van zuivere scheerwol. De Balta Groep is naar eigen zeggen een wereldleider in interieurinrichting. Het bedrijf ontwerp marktgerichte en creatieve collecties, waaronder karpetten, kamerbreed tapijt, laminaatparket en behang. Balta is een groep van ondernemingen die elkaar aanvullen en samen een volledige reeks interieuroplossingen leveren. De groep omvat: Balta Broadloom, I.T.C., Balta Rugs, Balterio, IDECO, Grantil, Balta US en Balta Orient. In 2006 boekte de Balta Groep een geconsolideerde omzet van 728 miljoen euro met 3.704 werknemers.

 

 

 


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >