Nieuws


17-12-2008 17:29

In september 2008 besloot Silent Gliss Zwitserland de productie van Silent Gliss Benelux te verplaatsen naar Duitsland. Eind december verhuist ook Silent Gliss Nederland naar een nieuwe locatie in Zaandam.

In de voormalige 'Zaanse Verkade koekfabriek' zal daar, naast het verkoopkantoor, ook een volledig nieuwe showroom voorzien van de meeste Silent Gliss-systemen worden ingericht.
Om de verhuizing te realiseren, is Silent Gliss Nederland met ingang van maandag 22 december gedurende twee weken gesloten, en daardoor ook telefonisch niet bereikbaar.

17-12-2008 9:11

In de onlangs verbouwde beroemde Duitse Staatsbibliotheek ‘Unter den Linden’ in Berlijn levert de firma Bolidt uit Hendrik-Ido-Ambacht een belangrijke bijdrage. Voor de centrale leeszaal, gangen, kantoren, restauratieafdeling en de nieuwe ondergrondse bunker, produceert het Nederlandse bedrijf maar liefst 20.000 vierkante meter kunststofvloer.

De Staatsbibliotheek van Berlijn is gevestigd in een historisch gebouw in het centrum. Het gebouw dateert uit 1661. Met name tijdens het communistisch bewind is deze grootste Duitse wetenschappelijke bibliotheek veel van zijn glans verloren. Daarom is besloten tot een omvangrijk bouwproject, waarbij renovatie en nieuwbouw hand in hand gaan. Het totale complex (52.500 vierkante meter) wordt in twee fases opgeleverd. In deze eerste fase verzorgt Bolidt een belangrijk deel van het nieuw aan te brengen vloeroppervlak. Het vloersysteem (FiftyFifty) vormt volgens de firma een harmonieuze eenheid met het originele parket en natuursteen dat dateert uit de 19e eeuw. “De Staatsbibliotheek is een prachtig complex, met schitterende hoge zalen”, vertelt Ton van Schaik van Bolidt. “Geluidbeheersing is essentieel om het gebouw te laten functioneren als een bibliotheek, waarin rust en stilte moet overheersen.

In een nieuwe bunker bevindt zich de waardevolle verzameling van de Staatsbibliotheek. Hieronder talloze originele manuscripten en geschriften. Tot de verzameling behoren 66.000 muziekcomposities, handgeschreven door ondermeer van Bach, Mozart en Beethoven. Ook bevinden zich hier maar liefst 320.000 autografieën (onder andere van Goethe, Lessing en Kleist). De bunker heeft  een vloeroppervlak van 4.000 vierkante meter, verdeeld over twee verdiepingen. De bunker is omringd met wanden van 30 centimeter dik massief staal. "Ook hier is een vloersysteem van Bolidt toegepast", aldus Van Schaik. “In deze bunker bevinden zich geschriften van soms wel een paar honderd jaar oud. Deze moeten worden bewaard onder de beste omstandigheden. Vocht en vuil moeten altijd worden vermeden.”

16-12-2008 9:41

In de complete bouw en verbouw van de beroemde Staatsbibliotheek ‘Unter den Linden’, volgens de Süddeutsche Zeitung de belangrijkste bouwput van Berlijn, wordt een belangrijke bijdrage geleverd door Bolidt Kunststoftoepassing. Voor de centrale leeszaal, gangen, kantoren, restauratieafdeling en de nieuw te bouwen ondergrondse bunker produceert en appliceert het Nederlandse bedrijf maar liefst 20.000 vierkante meter kunststofvloer.

De Staatsbibliotheek van Berlijn is gevestigd in een historisch gebouw in het centrum en dateert uit 1661. Met name tijdens het communistisch bewind is deze grootste wetenschappelijke bibliotheek binnen de Duitstalige landen veel van zijn glans verloren. Daarom is besloten tot een omvangrijk bouwproject, waarbij renovatie en nieuwbouw hand in hand gaan en waarbij de luister van het waardevolle gebouw in ere wordt hersteld. Gezien de enorme omvang van het project, het totale complex beslaat maar liefst 52.500 m2, is besloten de werkzaamheden in 2 fases aan te besteden en uit te voeren. In deze eerste fase wordt een belangrijk deel van het nieuw aan te brengen vloeroppervlak verzorgd door Bolidt.

Het Bolidtop FiftyFifty vloersysteem gaat een harmonieuze eenheid vormen met het originele parket en natuursteen, dat dateert uit de 19e eeuw. Het bijzondere wolkenpatroon is door het Duitse architectenbureau van Prof. H.G. Merz ontwikkeld in Bolidroom, het experience lab van het hoofdkantoor van Bolidt. Naast het feit, dat de Bolidtop® vloeren naadloos, eenvoudig te reinigen en in alle mogelijke kleuren en dessins leverbaar zijn, waren de extreme geluiddemping èn hoge brandveiligheid de belangrijkste redenen om te kiezen voor Bolidt. “De Staatsbibliotheek is een prachtig complex, met schitterende hoge zalen”, vertelt Ton van Schaik. “Geluidbeheersing is dan essentieel om het gebouw te laten functioneren als een bibliotheek, waarin rust en stilte moet overheersen. De Bolidtop® Combi systemen, die zijn toegepast, realiseerde een vermindering van het contactgeluid met >16 dB (ISO 140-8 : 1998 – 03) en voldoen daarmee ruimschoots aan de eisen, die door de opdrachtgever zijn gesteld.” Waardevolle verzameling In de Staatsbibliotheek in Berlijn bevinden zich talloze originele manuscripten en geschriften. Tot de verzameling behoren 66.000 muziekcomposities, handgeschreven door ondermeer van Bach, Mozart en Beethoven. Maar liefst 320.000 autografieën van onder andere Goethe, Lessing en Kleist bevinden zich in dit gebouw, evenals originele manuscripten van Einstein. Om ervoor te zorgen dat deze verzameling van onschatbare waarde bewaard blijft voor het nageslacht, heeft de opdrachtgever, Stiftung Preussischer Kulturbesitz, besloten onder het gebouw een bunker aan te leggen, met een vloeroppervlakte van maar liefst 4.000 m2, verdeeld over twee verdiepingen. Ook in deze bunker, die omringd is door wanden van 30 cm. (!) massief staal, is een vloersysteem van Bolidt toegepast. Van Schaik: “In deze bunker bevinden zich geschriften van soms wel een paar honderd jaar oud. Deze moeten worden bewaard onder de beste omstandigheden. Vocht en vuil moeten altijd worden vermeden. Daarom hebben wij in de bunker Bolidtop 525 toegepast.”

Bolidt Kunststoftoepassing, gevestigd in Hendrik-Ido-Ambacht/Nederland, is wereldwijd toonaangevend op het gebied van kunststof vloersystemen. Deze systemen kenmerken zich door maximale functionaliteit, die volledig kan worden afgestemd op de ruimte waarin het systeem wordt toegepast. Daarbij worden de vloeren, dankzij de vrijwel onbeperkte design mogelijkheden in kleur en vorm, volledig geïntegreerd in het architectonische ontwerp.

15-12-2008 11:00

December is niet alleen een feestmaand maar ook een voorbereidingsmaand. Voor de grote textielbeurs Heimtextil bijvoorbeeld. De Frankfurtse beurs voor woon- en projectstoffen vindt plaats van 14 tot en met 17 januari.

Heimtextil vindt dit jaar voor de 39ste keer plaats. Tal van internationale exposanten zullen weer hun innovaties tonen aan het internationale vakpubliek. Als elk jaar kent Heimtextil ook in 2009 een interessant beursprogramma, met onder meer een speciale trendpresentatie van 30 interieurwinkels in Frankfurt op zaterdag 17 januari. 
In het kader van de trendmanifestatie 'Heimtextil goes City' zal dit jaar speciale aandacht gevraagd worden voor de laatste ontwikkelingen op het gebied van projectstoffering. Daarbij zal de stoffenindustrie onder meer tonen wat zij op het gebied van duurzaamheid tegenwoordig allemaal vermag.
Heimtextil is 's werelds grootste beurs op het gebied van (project)stoffering. De beurs vindt plaats van 14 tot en met 17 januari 2009 in het riante beurscomplex in Frankfurt.

14-12-2008 14:57

Onder de recessie die zich van alle zijden in de Belgische textielindustrie voordoet, hebben tapijtfabrikanten wel het meest te lijden. Dat meldt het Belgische blad De Tijd. Fabrikanten zullen aan het eind van dit jaar naar verwachting een omzetdaling van 10-15 procent moeten noteren. Wanneer ze vooral de Britse markt bedienen, is het verlies nog groter.

Net zoals alle industrietakken worstelt ook de Belgische tapijtsector met hogere grondstofprijzen, oplopende transportkosten en hoge loonkosten. En door de almaar uitdijende crisissfeer daalt het consumentenvertrouwen. Toch is het in de Belgische tapijtindustrie waar op grote schaal herstructureringen moeten komen. Mark Vervaeke van de brancheorganisatie Fedustria verklaart in De TIjd waarom dat zo is."De tapijtsector is gezien de volumes die ermee gemoeid zijn, de voorbije jaren relatief gespaard gebleven van de goedkope concurrentie uit China. Maar nu worden wij extra hard getroffen doordat de loonkosten verder stijgen en we binnenkort toe zijn aan de derde indexsprong dit jaar."
Volgens Vervaeke heeft de Belgische tapijtindustrie zich nagenoeg volledig gericht op Europa, wat maakt dat ze met name erg afhankelijk is van de Britse markt. Bijgevolg heeft de verzwakking van het Britse pond een enorm effect gehad. Bovendien is ook de huizenmarkt in Engeland in elkaar gestort. Het tere punt van de Belgische tapijtindustrie is bloot komen te liggen: de enorme overcapaciteit. "Consolidatie dringt zich op," zegt Vervaeke. "Het klopt natuurlijk dat het vooral om familiebedrijven gaat. Trots staat vaak in de weg, maar er moet iets gebeuren. Evenwicht tussen vraag en aanbod zal er moeten komen."

04-12-2008 9:02

Promoblinds uit Alphen aan de Rijn introduceert jaloezieën, lamellen of rolgordijnen die kunnen worden bedrukt met elke gewenste afbeelding. Door deze toepassing vormen Promoblinds ook een alternatief voor gevelreclame.

Het on demand bedrukken van jaloezieën en lamellen komt hiermee binnen handbereik. Volgens de leverancier is elk type afbeelding, teksten, logo's of foto's, mogelijk.
De uitgebreide collectie kan tweezijdig worden bedrukt. Met een eigen ontwerp voor de binnen- én de buitenzijde. Ook kunnen geperforeerde jaloezieën die lichtdoorlaatbaar zijn moeiteloos worden voorzien van elke gewenste afbeelding, zodat een verlengstuk van het interieur wordt gecreëerd.

04-12-2008 8:42

Vloerbedekkingsproducent de Balta Groep is prominent aanwezig op de twintigste Domotex - de belangrijkste internationale vakbeurs voor vloerbekleding, die van 17 tot en met 20 januari 2009 wordt gehouden in Hannover. Alle Balta-divisies - Balta Rugs, Balta Broadloom, ITC en Balterio - presenteren hier hun laatste innovaties. Balta Rugs, Balta Broadloom en ITC staan in hal 6, stand A30. Balterio is te vinden in hal 7 op stand C28.

Balta Broadloom: 'Feels like Heaven' & 'Resists little devils'. In deze economisch zware tijden verdubbelt Balta Broadloom zijn inspanningen en investeringen om innovatieve producten op de markt te brengen. Dit is hét moment om klanten ervan te overtuigen dat Balta de betrouwbare partner voor de toekomst is met het beste productaanbod en de beste dienstverlening.
'Woolmaster carpets' is de merknaam voor de wolcollecties van Balta. Wonen op een zacht wollen tapijt geeft je dan ook een 'hemels gevoel' (Feels like Heaven), maar is ook duurzaam, energiebesparend en veilig. Naast de traditionele berber-collecties, lanceert Balta Broadloom een groot aantal nieuwe wollen tapijtassortimenten met meer kleur dan ooit.
'Stainsafe' is de merknaam voor de collecties polypropyleen tapijten met 10 jaar garantie. Een Stainsafe -tapijt kan eenvoudig worden gereinigd en is dus ‘bestand tegen kleine duiveltjes'. In 2009 brengt Balta Broadloom meer kleur in zijn polypropyleen heatset collectie in meerdere gewichtsklassen.
Verder staan voor 2009 de volgende productinnovaties op de rol: 'Tempo Tonic': een getextureerd fijn lussenpooltapijt in volle en verkwikkende kleuren. De succesvolle dubbelstuk geweven collectie 'Stainsafe Super Wiltax' wordt uitgebreid met een nieuwe themacollectie 'Pubs & Clubs'.
Balta Broadloom lanceert op Domotex zijn nieuwe ‘Healthcare Collection' met een selectie duurzame, volledig ondoordringbare tapijten, waaronder de 'Gala' en een gesneden pooltapijtcollectie met verschillende motieven onder de naam 'Techno'.
'Bella Africa' is de naam van een gloednieuwe collectie vlak geweven tapijten met trendy designs en kleuren die het Afrikaanse landschap weerspiegelen.
ITC legt de nadruk op hedendaags wonen. De focus van ITC zal op Domotex 2009 op hoogwaardige, tijdloos elegante tapijten liggen, die een verwelkomende warme sfeer uitstralen. De nieuwe producten 'Prestige', 'Flamenco' en 'Avenue' interpreteren deze trend op verschillende manieren en beantwoorden zo aan de vraag naar individualiteit en een persoonlijke stijl in het interieur.
In het lussenpoolsegment verfijnt ITC zijn aanbod dankzij een hoogwaardige kwaliteit met een trendy geweven look. Bovendien zal ITC nog een reeks andere innoverende producten voorstellen en een aantal nieuwe reclamecampagnes presenteren, rond de thema's ‘energie sparen met vasttapijt' en ‘actieve bescherming tegen vlekken'.

Tijdens Domotex 2009 pakt Balta Rugs uit met zijn nieuwe productgroep 'Chenille'. 'Sofia', de eerste collectie uit dit productaanbod, combineert de natuurlijke zachte uitstraling van Chenille-garen met sobere kleurschakeringen. 'Katharina' pakt uit met een warm kleurenpallet (met onder meer goud, olijfgroen, aubergine en chocolade bruin) en een combinatie van traditionele en moderne dessins.
Verder toont Balta Rugs een aantal vernieuwingen en uitbreidingen, aansluitend op nieuwe collectie die het bedrijf deze zomer al aankondigde. Zo komt er de extra frisé carving-collectie: 'Da Vinci'. Door gebruik te maken van rijke garens, wordt de klemtoon gelegd op zachtheid, rust en comfort. Voorts introduceert Balta een nieuw product waar acryl gecombineerd wordt met polypropyleen frisé.


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >