Nieuws


28-07-2008 8:30

silestone_alonso
Silestone is sinds kort persoonlijk sponsor van Formule 1-wereldkampioen Fernando Alonso (links op de foto). Bij de introductie van de nieuwe collectie ‘Platinum’ bereidde Alonse een aantal gerechten.

Het Spaanse Silestone is wereldleider in keukenwerkbladen en het enige merk dat werkbladen levert met een antibacteriële bescherming. Silestone is de persoonlijke sponsor van Fernando Alonso, de tweevoudige Spaanse wereldkampioen Formule 1.

De nieuwe collectie 'Platinum' werd onlangs voorgesteld tijdens een exclusief evenement in Frankfurt, in het bijzijn van Fernando Alonso.

 

De Platinum Collectie, met vier nieuwe kleuren, staat in de woorden van de Spaanse producent ‘voor het meest geavanceerde kwartsoppervlak op de markt en is het resultaat van ultramoderne materialen en technologieën'.

 

Silestone mag zich sinds enkele maanden de persoonlijke sponsor van de Spaanse F1-piloot noemen. Het logo van het Spaanse merk staat niet alleen op de helm van Alonso, maar ook op de officiële caps van het Renault-team.

 

Tijdens het evenement in Frankfurt trad Fernando Alonso niet alleen aan als gastheer, maar maakte hij ook enkele gerechten klaar op een Silestone-werkblad in één van de nieuwe kleuren van de collectie.

 

Alonso zelf was de inspiratiebron voor de nieuwe Platinum Collectie. Deze reeks weerspiegelt dan ook de waarden waarmee de piloot en de wereld van de Formule 1 worden geassocieerd. Het gamma bestaat uit vier metaalkleuren: Carbono, Steel, Chrome en Zirconium. Silestone zelf over het nieuwe product: ‘De collectie is het resultaat van uitgebreide research en een verfijnd technologisch ontwikkelingsproces, wat een nieuw en hoogkwalitatief Silestone-segment opleverde'.  

 

Silestone is opgericht in 1990 en past geavanceerde technologieën toe op natuursteen, zoals ook in de Formule 1 technologie van groot belang is. Silestone is een merk van de Spaanse multinational Cosentino en is aanwezig in tal van representatieve projecten, waaronder Hotel Burj Al Arab (Dubai), het Wembley Stadion (Londen), de carrousel van het Louvre (Parijs) of de Agbar-toren (Barcelona). Silestone speelde een voortrekkersrol door als eerste Spaanse merk te adverteren tijdens de Amerikaanse Super Bowl, het grootste advertentie-event ter wereld. Daarnaast werkt Silestone op dit ogenblik ook samen met het Houston Rockets NBA-team.

 

Silestone is uitgegroeid tot wereldleider op het vlak van kwartsoppervlakken en ontwikkelt als enige producent kwartsoppervlakken met antibacteriële eigenschappen. Eén op vier Spaanse keukens is uitgerust met Silestone. In de VS geniet het merk een marktaandeel van 75 procent wat betreft kwartsoppervlakken en een marktaandeel van 6 procent op het vlak van keukenwerkbladen.

 

http://www.cosentino.es/

http://www.leadsunited.com/

28-07-2008 8:18


Forbo maakt melding van de plannen om Bonar Floors, de vloerendivisie van de Low & Bonar Group, over te nemen. De overname moet nog worden goedgekeurd door de aandeelhouders van de Low & Bonar Group en door de Europese mededingingsautoriteiten. De transactie zal naar verwachting eind oktober dit jaar worden afgerond. De overname wordt gemeld in een persbericht van Forbo.

 

Bonar Floors is één van de leidende vloerbedekkingsbedrijven in de Europese projectmarkt. De Bonar Floors-producten worden in dezelfde markten verkocht als waarin Forbo actief is (gezondheidszorgd, onderwijs, kantoren en openbare ruimten). De producten van Bonar Floors worden als een goede aanvulling gezien op het linoleum- en vinyl-aanbod van Forbo.

 

Bonar Floors heeft zeven fabrieken in Europa, waarvan vijf in Groot Brittannië, één in Frankrijk en één in Nederland. Het concern heeft een omzet van 141,38 miljoen euro en telt ruim achthonderd werknemers. De Bonaf Floors-producten worden verkocht in meer dan veertig landen.

 

Met de overname is een bedrag gemoeid van 155,93 miljoen euro.

 

Bij Forbo werken circa zesduizend mensen. Het concern heeft een internationaal netwerk van 31 productiebedrijven en 42 verkooporganisaties in 34 landen. De jaaromzet bedraagt 1,23 miljard euro.

 

www.forbo.com

25-07-2008 8:47


Peter Kubermann is bij InterfaceFLOR aangesteld als Senior Vice President Sales en Marketing.

InterfaceFLOR, Flor en Heuga zijn onderdeel van Interface Inc, mondiaal producent van vloerbedekking. InterfaceFLOR heeft een Europese hoofdkantoor en productielocatie in Scherpenzeel (Nederland).

Met zijn ruime verkoopervaring zal Kubermann de sales- en marketingteams aansturen in Europa, het Midden-Oosten, Afrika en India. In deze teams werken in totaal zo'n driehonderd personen. Zijn focus ligt bij het verhogen van de omzet en het uitbreiden van het klantenbestand door het ontwikkelen van nieuwe distributiekanalen. Zijn vorige werkgever was Electrolux. Als Sales Director Centraal- en Oost Europa was hij verantwoordelijk voor merken als Electrolux, Zanussi, Dito en Molteni.  
25-07-2008 8:41


Het jaarverslag 2007 van Interface Inc, producent van modulaire vloerbedekking, is gereed. 'Onze wereldwijde modulaire vloerbedekking business behaalde verkooprecords in Amerika, Europa en Azië-Pacific', schrijft Daniel T. Hendrix, President & Chief Executive Officer in het voorwoord. Volgens hem is het nu tijd dat Interface de wereld laat zien dat er een betere manier is om winst te behalen.

Hij verwijst hiermee naar ‘Mission Zero', de missie die het bedrijf heeft om in 2020 geen enkele negatieve impact te hebben op het milieu en de omgeving. Interface heeft namelijk naast goede financiële resultaten in 2007 ook grote stappen gezet op weg naar het duurzaamheid.

InterfaceFLOR, Flor en Heuga zijn onderdeel van Interface Inc.  InterfaceFLOR heeft een Europese hoofdkantoor en productielocatie in Scherpenzeel Nederland.

18-07-2008 9:04


De Portugese vloerenleverancier Amorim Benelux gaat zich nog intensiever richten op de projectmarkt in de Benelux. Hiertoe zijn investeringen gedaan in zowel het de organisatie als ook het productengamma voor de projectmarkt.

Met ingang van 1 juli 2008 is Fred Lakeman benoemd tot Manager Contracting Benelux. Fred Lakeman werkt al ruim 20 jaar voor de Portugese multinational, waarvan de laatste 10 jaar als key-account manager in de projectmarkt. In deze functie is hij verantwoordelijk voor de marktbenadering en zal hij leiding geven aan de project-accountmanagers in de Benelux en aan de interne organisatie gericht op de projectmarkt.

Deze ontwikkeling past in de mondiale groeistrategie van Amorim Revestimentos SA, moedermaatschappij van Amorim Benelux. Die strategie voorziet in een uitbreiding van het productengamma speciaal voor projectmatige toepassingen en het uitbreiden van de speciaal voor deze markt aangestelde verkoopteams. Amorim Benelux verwacht ook haar project-verkoopteam binnen afzienbare tijd verder uit te breiden. Op dit moment bestaat dit team uit vier personen.

Sinds 1996 bewerkt Amorim Benelux de projectmarkt vanuit een aparte divisie. In eerste instantie met het merk Wicanders, later zijn daar de collecties Ipowood lamelparket en Quick Step laminaat aan toegevoegd. In de loop van de jaren zijn vele installaties gerealiseerd in het winkel(keten)-, kantoor-, zorg- en leisuresegment.
09-07-2008 8:54


Artifort gaat verder personaliseren. Door hun digitaal geprinte stoffenlijn, zijn de mogelijkheden eindeloos uitdagend geworden, aldus de firma. Een Artifort-model met kleurechte, slijtvaste print naar eigen ontwerp is bijvoorbeeld ideaal om een imago te versterken en verbeelden in entree, vergaderruimte of directiekamer. Nadere informatie? Bezoek de internetsite www.artifort.com.


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >