Nieuws


26-08-2009 8:42

Een nieuwe huisstijl, een nieuwe website, een vernieuwde toonzaal en een jubileum: Intercodam viert feest. De Amsterdamse tegelfirma bestaat 19 september 90 jaar.

Het is, volgens het bedrijf, een mijlpaal die niet onopgemerkt voorbij kan gaan. Het heugelijke feit wordt maandag 21 september samen met relaties gevierd. Wat gaat er zoal gebeuren? Aan het begin van de middag verzamelt men zich bij Hotel De Goudfazant (koffie, thee, limonade). Vervolgens vindt er een boottocht door de grachten van Amsterdam. Men zal aanmeren bij Carré en in de showroom van Intercodam is er gelegenheid voor een hapje en een drankje. Einde van de middag vaart men terug met de boot naar Hotel De Goudfazant voor een afsluitend diner.
 

19-08-2009 8:28

Het thema van de aanstaande International Velux Award (IVA) ‘Light of Tomorrow’. Hiermee daagt de organisatie architectuurstudenten uit de gehele wereld uit om daglicht mee te nemen als bouwsteen voor hun ontwerpen. De inschrijving voor deelname aan de IVA 2010 start op 1 oktober 2009.

De IVA vindt sinds 2004 om de twee jaar plaats en wordt beloond met een totaal aan geldprijzen van 30.000 euro. Bij de toekomstige ontwikkeling van gebouwen is het belangrijk het energiegebruik en de uitstoot van CO2 te verminderen en daglicht als energiebron te gebruiken. Daarbij is de uitdaging voor architecten en lichtontwerpers om het effect van daglicht in hun ontwerp te optimaliseren.

In Europa wordt ongeveer 40 procent van de totale energieconsumptie gebruikt voor gebouwen. De hoeveelheid energie die nodig is voor een gebouw wordt bepaald in het ontwerp. De zon is een krachtige natuurlijke energiebron en het potentieel van daglicht wordt vandaag de dag in gebouwen nog lang niet optimaal gebruikt. Daarom is het belangrijk dat bij het ontwerp optimaal gebruik wordt gemaakt van de positie van het gebouw en de daglichtopeningen ten opzichte van de zon- en windrichting.

De IVA is bedoeld als aanmoediging voor architectuurstudenten om daglicht te integreren in hun architectonische en duurzame ontwerp, die rekening houdt met het binnenklimaat. De IVA wordt georganiseerd in samenwerking met de International Union of Architects (UIA) en omvat geen specifieke categorieën of vereisten over het gebruik van Velux-producten. De studenten zijn vrij om met daglicht in de bebouwde omgeving te experimenteren en hun project in te zenden. Alle studentenprojecten zullen worden beoordeeld door een internationale vakjury. De IVA wordt uitgereikt aan student en docent tijdens een internationaal evenement ergens in Europa in oktober 2010. Het totale prijzengeld bedraagt 30.000 euro. Studenten kunnen zich tot 1 februari 2010 gratis inschrijven voor de IVA ‘10, waarnaar de projecten uiterlijk 3 mei 2010 moeten worden ingediend.

In 2008 deden 686 architectuurstudenten uit 46 verschillende landen mee. Reilly O’Neil Hogan van de Cornell University uit San Francisco sleepte de eerste prijs in de wacht met zijn project ‘Embodied Ephemerality’.

Zie ook:
Klimaatneutraal bouwen
Meer tools voor professionals
Bijeenkomst NSVV en FITLicht
Velux presenteert daglichtspot
Velux Daglichtsymposium
Inzendingen gepresenteerd in Turijn
Ontwerpwedstrijd architectuurstudenten
 

17-08-2009 8:37

Een groot deel van de Nederlandse bevolking (44 procent) heeft thuis nog immer tapijt als vloerbedekking. Als reden hiervoor geven zes op de tien Nederlanders aan dat tapijt warmer is en lekkerder loopt op sokken en blote voeten. Een iets groter deel van de Nederlanders (56 procent) geeft de voorkeur aan harde vloeren. Hun voorkeur wordt vooral ingegeven door de gedachte dat harde vloeren makkelijker schoon te maken zijn en omdat zij een harde vloer mooier vinden. Dit blijkt uit onderzoek van MSI-ACI Europe in opdracht van Desso.

"Deze resultaten zijn geen verrassing voor ons. Het vooroordeel bij veel mensen is dat harde vloeren gemakkelijker schoon te houden zijn, daardoor meer hygiënisch en dus beter voor de gezondheid zijn. Een veelgehoord misverstand is dat tapijt de aanwezigheid van fijnstof en huismijt zou stimuleren en daarmee allergieën en astma zou bevorderen, zegt Alexander Collot d'Escury, directielid van Desso. "Maar het tegendeel is waar. Tapijt houdt stof en pollen vast en beperkt de hoeveelheid fijnstof, zo is uit onafhankelijk Duits onderzoek gebleken."

De prijs blijkt niet van doorslaggevende betekenis te zijn wanneer de Nederlandse consument voor de keuze staat om een nieuwe vloer aan te schaffen. Van de Nederlanders die thuis tapijt hebben liggen, geeft slechts 12 procent aan dat financiële motieven hieraan ten grondslag liggen. Ook de Nederlanders met een voorkeur voor harde vloeren (hout, vinyl) laten zich in hun keuze zeer beperkt (5 procent) leiden door de prijs. Veel meer dan de Nederlanders met tapijt (2 procent) laten zij zich leiden door gezondheidsaspecten (34 procent).

"Punt is dat de harde vloeren vaak schoongemaakt moeten worden. Gebeurt dat niet, dan waait fijnstof op en gaat het gezondheidsaspect verloren terwijl tapijt de fijnstof juist vasthoudt. Uit de resultaten van het onafhankelijke German Research Institude (GUI) blijkt dat er in ruimtes met harde vloeren driemaal zoveel fijnstof in de lucht rond dwarrelt dan in met tapijt beklede ruimtes", licht Collot d'Escury toe.

Het overgrote deel van alle respondenten (84 procent) was van mening dat harde vloeren het beste voor hun gezondheid zijn. Niet meer dan 2 procent noemde tapijt als beste en 14 procent was van mening dat het niets uitmaakte. Eenmaal geconfronteerd met de gezondheidsclaim dat tapijt beter is voor mensen die lijden aan astma (aandoeningen aan de luchtwegen), vergeleken met harde vloeren (hout, vinyl en dergelijke), zegt bijna een op de vijf Nederlanders (19 procent) eerder voor tapijt te kiezen.

"De functionele aspecten van tapijt zoals de voordelen voor gezondheid en akoestiek moeten veel beter worden benadrukt. Vooral mensen die kampen met aandoeningen aan hun luchtwegen zoals astma, zouden deze aspecten veel meer in hun overwegingen moeten meenemen bij de aanschaf van vloerbedekking. In Duitsland raadt de German Asthma and Allergy Association (DAAB) sinds 2005 al tapijt aan. Ik zie hier ook een voorbeeldfunctie voor de overheid. Vanwege de bewezen gezondheidsaspecten van tapijt, zouden veel meer openbare overheidsgebouwen helemaal of gedeeltelijk van tapijt kunnen worden voorzien", aldus Alexander Collot d'Escury.

MSI-ACI Europe heeft in opdracht van Desso een groep van 575 Nederlandse consumenten van 18 jaar en ouder ondervraagd over hun voorkeuren voor tapijt versus harde vloeren.

Zie ook:
 

Desso zet in op hergebruik
Fabrikant op streek met duurzaamheid
C2C-filosofie vindt aanhang in Denemarken
Spin Rotterdam
Advertorial Gebrs. Willard
Terugname tapijt
Duurzaam ondernemen
Desso in Londen
Gevarieerd aanbod in Apeldoorn
Vijfjarig contract ondertekend
Concentratie op tegeltapijt en kunstgras
Directeur Desso naar Armstrong Floor Products
Overnameperikelen Desso
Armstrong stoot Desso af

 'Binnenruimte doortrekken naar buiten'
Tapijt voor hotels
Duurzame wand- en vloerbekleding
Nieuw: Forbo Flooring
Welkom in de wereld van Bolon
Ege presenteert Duurzaam product
Viva Vivo
Modena van Vorwerk bekroond
Akoestisch vloerelement
Innovatieve ontwerpen en duurzame natuurlijke materialen
Advertorial Gebrs. Willard

 

13-08-2009 9:09

De nettowinst van raambekleder Hunter Douglas is het afgelopen halfjaar flink gedaald met ruim 86 procent naar 5,2 miljoen dollar. Dat maakte het bedrijf eerder deze week (2e week augustus 2009) bekend. De omzet daalde met ruim 28 procent naar 1,13 miljard dollar.

De wereldwijde marktleider op het gebied van raambekleding kampt met een daling van de vraag naar zijn producten. Op de beleggingsportefeuille werd een verlies geboekt van 5,6 miljoen dollar tegen een verlies van 57,8 miljoen dollar vorig jaar.

Hunter Douglas deed geen concrete winstprognose voor heel 2009. 'Hoewel de daling in verkoop is gestabiliseerd, blijft Hunter Douglas verplicht om zich aan te passen aan moeilijke economische omstandigheden', aldus het bedrijf.

Zie ook:
Nieuw product Hunter Douglas
Hunter Douglas in de prijzen 
Hunter Douglas Awards
Toename van 4 procent
Gepatenteerde techniek
Dit jaar hand op de knip 
R + T Beurs reikt prijzen uit 
Tachtig banen geschrapt in Rotterdam
Beleggingen pakken niet goed uit
Versterking Amerikaanse marktpositie
Verlies van 31,4 miljoen dollar
Poging om aandeelhouders af te kopen
Lichte terugval raambekledingsfabrikant
Overname levert Hunter Douglas meer variatie in aanbod
Toename van 16 procent 

 

12-08-2009 8:57

De zomertrend in project- en interieurinrichting? Fabrikanten dienen de binnenruimte door te trekken naar buiten. Althans, dat meldt vloerenleverancier Balta Rugs. Speciaal daarvoor heeft men de collectie patiokarpetten in het leven geroepen. Deze karpetten zijn geschikt voor buitentoepassingen, bijvoorbeeld op een terras, een patio of rond het zwembad en overdekte speelruimten.

De karpetten zijn van 100 procent polypropyleen gemaakt en voorzien van een UV-stabilisator. Daarmee zijn ze bestand tegen alle weersinvloeden en tegen vlekken en vuil. Deze karpetten kunnen gemakkelijk worden gereinigd: het volstaat ze af te spuiten en te laten drogen. Patiokarpetten zijn al heel populair in de VS en veroveren nu ook de rest van de wereld.
Met meer dan zes collecties en een grote keuze aan vormen en kleuren is Balta naar eigen zeggen 'leider in design, kleur en kwaliteit'. Een aantal nieuwe collecties van Balta is zelfs standaard geschikt voor buitengebruik, zoals de nieuwe Grace-collectie, die uitpakt met een zeer geslaagde sisal 'look and feel'.

Op het vlak van design lijken deze karpetten 'op geen enkele manier op de weinig galante grasimitaties die al langer bestaan', aldus het scrhijven van deze fabrikant. "Onze driekleurige patiokarpetten zijn gebaseerd op gemengd garen voor een echte sisal-look. Dit natuurlijk effect past perfect bij de meeste patiomeubels en creëert een natuurlijke omgeving voor uw buitenruimte.”

Zie ook:
Kleur en hoog-laag-contrasten
Spin Rotterdam
Jules Noten volgt Marcus Billman op
Nadruk op innovaties
Vloerspecialist rondt verhuizing af
Balta Rugs is verhuisd
Vloerbedekkingleverancier goes virtual
Minimalistische look
Robuust tapijt
Tweejarig contract Balta met Bénéteau
Vier kwaliteiten kamerbreed tapijt

12-08-2009 8:34


Acrylaat, het bij velen bekende materiaal onder de naam perspex of plexiglas wordt nu ook gemaakt uit 100 procent gerecycled materiaal. “Wij zijn verguld dat we dit heldere acrylaat nu – als eerste in Nederland - kunnen leveren”, aldus directeur en materiaalontwerper Sied Kooistra van Pyrasied Xtreme Acrylic.

Het materiaal ziet er prima uit, vertelt Kooistra. "We gaan nu een breed voorraadprogramma aanleggen.” Versato® ECO is een helder gegoten acrylaat gemaakt uit materiaal dat een levenscyclus achter de rug heeft. “Toch zijn de eigenschappen van het materiaal dusdanig goed, dat het slechts met veel moeite van nieuw acrylaat te onderscheiden is”, vervolgt Kooistra. “Dus er zijn geen beperkingen met betrekking tot gebruik, integendeel." Ook voor minder duurzame toepassingen ('waar we normaliter liever ander materiaal gebruiken') is acrylaat verantwoord, aldus de Pyrasied-directeur. "Het gerecyclede product kan natuurlijk weer retour fabriek en opnieuw worden gebruikt. De techniek laat dit toe. Acrylaat wordt vaak als milieubelastend gezien." En dat is volgens Kooistra onterecht. "Acrylaat is bijzonder duurzaam. Met deze technologie en dé nieuwe Versato® ECO zijn we er van overtuigd een perfecte oplossing te bieden.”

Zie ook:
Velux in de prijzen
Twin 2: opvolger van pendelserie Twin
Internationale kunstenaars ontwerpen meubels
Wijtse Rodenburg

11-08-2009 10:21

Tapijtfabrikant Desso heeft tijdens de zomer haar ‘Cradle to Cradle’ doelstellingen voor 2009 bereikt. Hiermee ligt de tapijtfabrikant op koers om in 2020 volledig volgens deze duurzame filosofie te produceren. “Het streven was dit jaar drie ‘Cradle to Cradle’ tapijttegels te certificeren. Inmiddels zijn dit er negen, ofwel 22 procent van onze tapijttegels is gecertificeerd. Ons doel is een gesloten kringloop te maken voor onze producten”,aldus Stef Kranendijk, CEO van Desso.

“Om dit doel te bereiken hebben we onlangs een programma opgestart om tapijttegels terug te nemen. Tapijt dat aan het eind van zijn levensduur is gekomen, wordt ingezameld en verwerkt tot ruw materiaal voor nieuw tapijt. Door gebruikte tapijten in te zamelen bij klanten, voorkomen we dat het tapijt op de stortplaats terechtkomt”,aldus Stef Kranendijk, CEO van Desso.

Naast de ‘Pallas’ en de ‘Torso’ tegel, die eerder dit jaar werden gelanceerd, heeft Desso nog zeven andere productielijnen weten te certificeren; Flavia, Flux, Palatino, Penta, Trapez, Rempra en Madison, waarmee het totaal op negen komt. Een omvangrijke operatie, aangezien elk onderdeel van het productieproces aan de ‘Cradle to Cradle’ standaarden moet voldoen. Daarnaast moeten alle leveranciers stoffen gebruiken die binnen de bepalingen van het certificaat vallen. “We willen alle onderdelen van onze producten zo maken, dat ze altijd hergebruikt, of beter nog, ‘geupcycled’ kunnen worden”, aldus Alexander Collot d’Escury, CCO van Desso.

De certificaten worden getest op vijf verschillende elementen. Allereerst wordt de producttransparantie onderzocht. Gekeken wordt naar de grondstoffen waaruit een product bestaat en de effecten daarvan op de gezondheid en het milieu. Daarnaast wordt geanalyseerd of de verschillende grondstoffen herbruikbaar, of nog beter, ‘upcyclebaar’ zijn. Vervolgens wordt de hoeveelheid energie en water in kaart gebracht die nodig zijn voor het productieproces en tot slot wordt onderzocht welke ethiek de organisatie nastreeft. Desso heeft de afgelopen jaren veel tijd en energie gestoken om te voldoen aan deze vijf elementen. Zo zijn alle grondstoffen van de tapijttegels onafhankelijk getest door de Environmental Protection and Encouragement Agency (EPEA). Inmiddels is Desso zo ver dat het garen en de rug van de tapijttegels steeds opnieuw kunnen worden gebruikt, zonder kwaliteit of waarde te verliezen. De tapijtfabrikant heeft ook grote stappen gezet om energie te besparen en de uitstoot van CO2 te beperken. Zo wordt er gebruikgemaakt van groene stroom, heeft elk afzonderlijk product een zogeheten GuT-certificaat, worden er geen chloorbevattende oplosmiddelen gebruikt en wordt het afval dat er is, gebruikt als brandstof voor elektriciteit. Daarnaast hebben de fabrieken van Desso waterzuiveringsinstallaties, die jaarlijks 410 miljoen liter water verwerken. Meer dan 50 procent wordt opnieuw gebruikt en het doel is om deze waterkringloop aan het begin van volgend jaar sluitend te maken. Met het nieuwe gesloten koelsysteem bespaart Desso daarnaast jaarlijks ook nog eens zo’n 11 miljoen liter drinkwater. In samenwerking met EPEA en MBDC (McDonough Braungart Design Chemistry) heeft Desso het onderzoek en de analyse van de eigen producten kunnen versnellen. “We doen al geruime tijd onderzoek en analyse naar ‘Cradle to Cradle’ certificering. Met deze ervaring kunnen we de tapijttegels per productgroep laten certificeren en hoeft dit niet meer per tapijttegel te gebeuren”, vertelt Kranendijk. “Dit versnelt de certificering aanzienlijk.”

Zie ook:
Desso zet in op hergebruik
Fabrikant op streek met duurzaamheid
C2C-filosofie vindt aanhang in Denemarken
Spin Rotterdam
Advertorial Gebrs. Willard
Terugname tapijt
Duurzaam ondernemen
Desso in Londen
Gevarieerd aanbod in Apeldoorn
Vijfjarig contract ondertekend
Concentratie op tegeltapijt en kunstgras
Directeur Desso naar Armstrong Floor Products
Overnameperikelen Desso
Armstrong stoot Desso af

08-08-2009 10:27


Balta Rugs, de karpetten-divisie van de Balta Group, heeft zijn nieuwe collectie voor 2010 voorgesteld. Die collectie vertaalt duidelijk de strategie van Balta: blijven investeren in productontwikkeling en -vernieuwing, zeker in tijden van crisis.

balta-rugs-vienna

  Berclon

In alle collecties ligt de focus dit jaar duidelijk op kleur. Balta Rugs biedt zijn klanten een pak meer kleurenkeuzes per collectie en ontwikkelde zelf een aantal nieuwe modieuze kleuren, zoals Koper, Citronella, Lime Green, Cassis Red, Hortensia en Aubergine. Er werden ook opvallend veel fellere en trendy kleurcombinaties voorgesteld waarmee een fris, kleurrijk accent kan worden toegevoegd aan een woonruimte.

 

Op het vlak van garen keuzes en bindingen wordt er aandacht besteed aan hoog-laag-contrasten, onder meer door pool en lussen in verschillende hoogtes af te wisselen, door gevarieerde bindingen te gebruiken of via ‘handcarving' in acryl-karpetten. Ook gedurfde combinaties van verschillende garens vallen op, bijvoorbeeld in de nieuwe Ruby- en Emerald-collecties. Daar worden fijne polyestergarens gecombineerd met twee totaal nieuwe B-tron garens in een ultrazacht karpet .

 

Kathleen Verfaille, designer voor Balta Rugs Wool & Heatset en LineA: "Hedendaagse interieurs bestaan vaak uit neutrale tinten, zoals diverse soorten beige, grijs en wit. Met onze nieuwe collectie is het mogelijk om daar een kleurrijke toets aan toe te voegen. Bijvoorbeeld: groentinte n kunnen een moderne look geven aan een bruinkleurig interieur en in een neutrale woonkamer kan paars en aubergine het interieur een flinke boost geven. De nieuwe collectie sluit ook naadloos aan bij een andere actuele kleurtrend: steeds minder onderscheid tussen zomer- en winterkleuren."

 
balta-rugs-linea-vineyard
LineA - Vineyard

 

Ilse Rommel, designer voor Balta Rugs Berclon voegt toe: "Mensen vervangen hun karpetten veel sneller dan vroeger, soms zelfs elke 3 of 4 jaar. Die trend bestaat al langer, maar zet zich nu nog sterker door. Omwille van die versnelling worden onze producten nog trendgevoeliger. Als marktleider spelen we hierop in, onder meer via de ontwikkeling van nieuwe kleuren en het combineren van verschillende garen types.

In het gamma Wool&Heatset blijft Balta Rugs het erg goed doen met de langpolige en ultragezellige Shaggy-karpetten in B-tron-garen. In de nieuwe collectie introduceert Balta twee nieuwe varianten: Super Shaggy Punch en Expo Shaggy Groovy. De eerste verwijst naar het aangename kleurenpallet van punch dat de warmte uitstraalt van zomers fruit. Die kleuren worden gecombineerd met vernieuwde dessins en garens, allemaal samengebracht via ultramoderne techniek. Expo Shaggy Groovy-karpetten hebben een iets kortere pool (3 centimeter) en richten zich tot jonge consumenten: gewaagde kleuren als Lime Green, Pink en Orange, gedurfde dessins, betaalbaar en eveneens beschikbaar in 4 Uni-kleuren.

balta-rugs-diamond-shaggy
LineA - Diamond Shaggy 

Voor jonge en trendy consumenten ontwikkelde Balta Rugs Dynamic, een toegankelijke nieuwe frisé-collectie in 100 procent B-tron-garen met glanzend zacht en rijk geschakeerd garen. Dankzij de kortere poolhoogte laat Dynamic meer dessin toe en biedt het een antwoord op de tendens naar meer verfijnde dessins. De kracht van deze collectie schuilt in het goed bestudeerde dessinbeeld en de ‘hot-spot'-kleurcombinaties: zwart-grijs-wit in combinatie met Pink of Lime Green. Deep Green en Cassis Red maken het gamma compleet. Apart, gedurfd, trendy en betaalbaar zijn de belangrijkste sleutelwoorden.

 

Met Kirman, ten slotte, introduceert Balta Rugs een nieuwe collectie met vernieuwende Oosterse dessins en stijldessins. Dankzij een nieuw type garen in een vrij dicht geweven constructie toont Kirman een zeer fijne korrel op het pooloppervlak en veel extra kleurnuances. Met Kirman ruilt Balta Rugs de klassieke Oosterse dessins in voor een echte oriëntaalse bloemenstijl: bloemenmotieven, bladeren en boeketten hebben een logische en goed gevormde opbouw en een juiste verhouding tussen borduur, galons en middenstuk. Met die vernieuwingen passen ze perfect in een iets jonger en moderner interieur.

 

Twee belangrijke nieuwe collecties in het Line A-programma zijn Ruby en Emerald. Beiden combineren ze fijne polyestergarens met twee totaal nieuwe B-tron garens in een ultrazacht karpet met een ‘pels'-look. Opnieuw gaat kleur hier een belangrijke rol spelen: door de zachte structuur te voorzien van Citronella-; Aubergine- en Pink-accenten.

In dezelfde lijn heeft Balta Rugs ook de algemene Diamond Shaggy: een trendy Shaggy-variant met ingewerkte glans-effecten. Diamond Shaggy werd al in primeur voorgesteld tijdens Domotex 2009 en is nu beschikbaar in tien modieuze uni-kleuren.
 

Berclon- en Softlinekarpetten heruitgevonden. In de nieuwe collectie herschikte Balta Rugs zijn gamma karpetten in Berclon en Softline polipropyleen-karpetten, een segment waar Balta al 30 jaar markleider is. Alle collecties werden onderverdeeld in drie categorieën: Flatweave, Modern en Classic.

 

Bij de Flatweave-collecties zijn Sofia, Grace en City de belangrijke nieuwkomers.  Grace is een smaakvolle collectie met een overtuigende sisal-look geschikt voor binnen en buiten. De collectie werd al in primeur voorgesteld tijdens Domotex 2009 en is nu algemeen beschikbaar. De City-collectie presenteert dan weer trendy geometrische motieven met een waaier aan kleurvariaties, door een lussenpool af te wisselen met flatweave.

Sofia, de zachte PES Chenille-collectie, wordt standaard afgewerkt met een PES-backing waardoor dit tapijt nog een luxueuzere uitstraling krijgt.

 

De trend naar meer kleur springt het meest in het oog bij de Modern-collecties. Vienna, een hoogpolige en ultrazachte collectie biedt moderne trendy dessins aan in zes totaal verschillende kleurenbeelden (beige, koper, bruin, rood, taupe en aubergine).  Aubergine en Porto kleur gecombineerd met antraciet vinden we dan weer terug in een nieuwe kwaliteit Paloma. Flash blijft zich focussen op een jong publiek dat op zoek is naar jeugdige, moderne kleuren zoals het nieuw trendy citronella, fuchia, purple in combinatie met uitgesproken motieven met oa lijnen, bloemen en geometrische figuren. De collectie-Visiona die een opvallend reliëf oplevert door zijn afwisseling van lussen en hoge, zachte pool, wordt ook fors uitgebreid. Opvallend aubergine, verschillende grijs tinten, donker rood, bruin, koper en beige tinten zorgen voor een breed spectrum aan keuze mogelijkheden.

Zie ook:
Jules Noten volgt Marcus Billman op
Nadruk op innovaties
Vloerspecialist rondt verhuizing af
Balta Rugs is verhuisd
Vloerbedekkingleverancier goes virtual
Minimalistische look
Robuust tapijt
Tweejarig contract Balta met Bénéteau
Vier kwaliteiten kamerbreed tapijt

 

 

 


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >