Nieuws


22-09-2010 8:24

De Velux 5 Oceans is één van de meest heroïsche evenementen op zeilgebied. Tijdens deze langste en zwaarste solo zeilrace rond de wereld staan het overwinnen van extreme uitdagingen en het bereiken van buitengewone wedstrijdresultaten centraal. Dezelfde drijvende krachten gelden naar eigen zeggen voor de Velux Groep, voor de tweede keer hoofdsponsor van de race die 17 oktober zal starten.

Het concept achter het centrale thema Taking on the Elements verbindt de wedstrijd aan het milieu en de uitdagingen die de wereld de komende jaren op het gebied van duurzame ontwikkelingen onder ogen moet zien. De Velux 5 Oceans is een wereldwijd topsportevenement, dat de mogelijkheid biedt om de boodschap voor het tegengaan van klimaatveranderingen over te brengen.
5 Oceans is binnen de handvol zeilwedstrijden rond de wereld een uniek concept, omdat in geen enkele andere race de schipper alleen in vijf etappes over vijf oceanen sprint, geconfronteerd met alle extremen die de natuur biedt. Dat maakt de 30.000 zeemijlen lange wedstrijd één van de meest opwindende zeilevenementen van de wereld.
Door het thema Taking on the Elements staat 5 Oceans meer dan ooit in het teken van duurzaamheid. Velux is naar eigen zeggen 'zeer verheugd dat duurzaamheid een belangrijk onderdeel is van deze wedstrijd. Velux promoot nadrukkelijk de Active House-principes. Volgens ons hoeven gebouwen helemaal geen energieverbruikers te zijn, maar kunnen ze zelfs energie produceren. Daarnaast hebben wij als doelstelling dat onze eigen totale wereldwijde C02-uitstoot in 2020 met 50 procent gereduceerd dient te zijn'.

Tijdens het feestelijke weekend van de start in La Rochelle presenteert Velux onder andere het Velux Huis. Dit is een klimaatneutrale conceptwoning gebouwd volgens de Active House-principes. Het huis richt zich op de best mogelijk balans tussen energie-efficiëntie, binnenklimaat en omgeving, met als belangrijkste voordelen het klimaat, de economie en de gezondheid van de bewoners.
Daarnaast vindt op zaterdag de prijsuitreiking van de International Velux Award (IVA) 2010 voor architectuurstudenten plaats. Met het thema Light of Tomorrow zijn studenten wereldwijd de uitdaging aangegaan om daglicht op een open en experimentele manier toe te passen in de gebouwde omgeving. De Award is bedoeld als aanmoediging om daglicht te integreren in hun architectonische en duurzame ontwerp, die rekening houdt met het binnenklimaat en de interactie tussen het gebouw en het milieu.

15-09-2010 9:21

Textiel gemaakt van melk of kippenveren, selfhealing materials of kozijnen van bamboe. Dit alles en nog veel meer is te zien op het inspirerende vakevenement voor (interieur) architecten en creatieve professionals Material Xperience, dat gehouden wordt tijdens de Internationale BouwBeurs 2011. Het thema van Material Xperience is ‘Adding Value’.

Een juiste materiaalkeuze geeft het product of project meerwaarde. Daarom staat Material Xperience geheel in het teken van ‘Adding Value’. Deelnemers worden uitgedaagd hun nieuwste materialen of bijzonder gematerialiseerde producten te exposeren. Binnen het thema zijn er drie onderwerpen waarin deelnemers kunnen exposeren: prestatie, beleving en milieu.
De materialen en gematerialiseerde producten die te zien zijn op Material Xperience hebben een binding met het centrale thema ‘Adding Value’. Door onderscheid te maken in verschillende onderwerpen worden de bijzondere kanten van een materiaal of product belicht.
Binnen het onderwerp prestatie zijn materialen te zien die zelf iets bijzonders presteren, door bijvoorbeeld energie op te wekken, afvalstoffen te verwerken of hun eigen oppervlak te reinigen. De nieuwste generatie solartechniek, interactieve stoffen en 3d printing in het groot worden hier geëxposeerd. Ook de beleving van een product is van essentieel belang. Voelt het goed aan, ruikt het vertrouwd, geeft het een veilig gevoel; de keuze van materiaal is bepalend. Bij het onderwerp milieu wordt de nadruk gelegd op duurzaamheid en een duurzaam productieproces van producten en materialen. Het accent ligt op het gebruik van hernieuwbaar materiaal, afval, reststoffen, gerecycled of energiezuinig materiaal. De Materia- tentoonstelling bevat materialen van wol en plantenvezels, verduurzaamd hout en C2C gecertificeerd materiaal.

Material Xperience wordt georganiseerd met als doel de nieuwste materialen, producten en producttoepassingen te introduceren en vakgenoten te inspireren op het gebied van materiaal, architectuur en interieur. Drijvende krachten achter Material Xperience zijn Materia, het internationale materialenplatform, en Architectenweb, één van Nederlands grootste crossmediale uitgeverijen op het gebied van architectuur en materialen. Het vakevenement vindt plaats van maandag 7 tot en met vrijdag 11 februari in Hal 1 van Jaarbeurs Utrecht, gelijktijdig met de Internationale BouwBeurs. De Internationale Bouwbeurs is ook op zaterdag 12 februari geopend. Bezoekers hebben met één entreebewijs toegang tot beide vakevenementen.

13-09-2010 8:21

Liefhebbers van design-tapijten kunnen sinds kort ook in het Duitse in Hamburg terecht. Het Belgische bedrijf Limited Edition, gespecialiseerd in de vervaardiging van designcarpetten, opende daar recent namelijk een showroom.

De opening vond plaats op 2 september. De showroom is te vinden in de Kaiser-Wilhelm-Straße in Hamburg. Het betreft, na Keulen, de tweede vestiging van LImited Edition in Duitsland.
"Hamburg is één van de belangrijkste bestemmingfen van luxe producten in Europa", aldus James Dewitte van LImited Edition. "Daarom is het een ideale locatie voor ons merk."

 

08-09-2010 8:05

AGC neemt dit jaar ook weer deel aan de beurs Architect@Work. Speciaal voor deze beurs is AGC een samenwerking aangegaan met Sapa Building System en Thermal.

Gezamenlijk tonen zij de bezoekers de nieuwste oplossingen op het gebied van ramen, deuren en gevels met de bijbehorende glastoepassingen. Variërend van hoog isolerende schuifsystemen, via fotovoltaïsche energie-opwekking naar monumentaal glas met een extreem lage U-waarde.
De drie exposanten laten daarbij niet alleen de innovatie maar ook de toepassing zien. Daarnaast is speciaal voor deze beurs een stand ingericht waar de getoonde producten in een hologram worden vertoond. De exposanten zijn 15 en 16 september te zien op stands 21 tot en met 24 in de Ahoy in Rotterdam.


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >