Nieuws


24-12-2012 12:55

Voor het eerst  presenteert Vorwerk Teppich tijdens de beurzen Domotex en Bau 2013, naast textiele vloerbedekking, een collectie elastische vloeren, gemaakt van ecologische elastomeren, voor de projektmarkt.

Re/Cover green – the organic  flooring – is een nieuwe generatie elastische vloeren, die volgens Vorwerk oplossingen biedt voor een breed toepassingsgebied. De collectie is gemaakt op basis van een natuurlijke grondstof en bestaat uit dertig kleuren en designs, ontwikkeld in samenwerking met het architectuur- en designbureau Hadi Teherani.
"Design en kleuren  passen perfect bij de specifieke vormgevingswensen voor kantoren, winkels, hotels en restaurants, maar ook in de gezondheidszorg en andere openbare gebouwen", aldus Vorwerk.

"Het nieuwe beursconcept pakt juist dit voordeel van Re/Cover green in geometrische en kleurig ingedeelde zones op die de verschillende toepassingsgebieden weerspiegelen; helder blauw bijvoorbeeld voor de gezondheidzorg en zacht geel voor de kantorenmarkt. Spiegelende podia en vertikaal aangebrachte vloeren op de wand completeren het zoneconcept en verduidelijken de eindeloze mogelijkheden."

Op de Bau 2013 presenteert Vorwerk de elastomeer Re/Cover green. Op de stand kunnen vak-bezoekers zich laten overtuigen van de eigenschappen: eenvoudig in onderhoud, legvriendelijk, lange levensduur, reukneutraal, emissiearm, duurzaam en recyclebaar.
Tijdens de Domotex 2013 presenteert Vorwerk, naast de Re/Cover green collectie, nieuwe ontwikkelingen binnen de collectie Nandou en Nandou Design, waaronder nieuwe 'all over' designs met innovatieve, technische kleuren.

“Wij verheugen ons zeer Re/Cover green 2013 op de Domotex en Bau voor te kunnen stellen om daarmee geheel nieuwe mogelijkheden voor esthetische en ecologische vormgeving te bieden”, verklaart Johannes Schulte, directeur van Vorwerk Teppichwerke.

De beurzen:
Domotex, Hanover  12-15 januari 2013, hal 6 stand F12.
Bau, München 14-19 januari 2013, hal A6 stand 534.
 

20-12-2012 10:30

Tarkett, wereldwijd marktleider in innovatieve harde vloer – en sportvloeroplossingen, is van 16 tot en met 18 januari aanwezig op Beurs Facilitair 2013 in de Brabanthallen in Den Bosch. Op standnummer 1.115 laat Tarkett de laatste intelligente systeeminnovaties zien.

Tarkett presenteert op deze beurs haar innovaties op het gebied van concepten en systemen. Naast een breed vloerenportfolio heeft Tarkett de laatste jaren ook haar expertise bewezen in het aanbod van intelligente concepten en systemen gemaakt van en voor de beste kwaliteitsvloeren. Op de stand laat Tarkett zien dat dit oplossingen zijn die aansluiten op de wensen en behoeften van de Facilitair Manager, maar ook voor de eindgebruiker.

Met de presentatie van een echte wetroom laat Tarkett onder andere zien dat zij een concept in huis heeft die aan de eisen voldoet voor natte ruimtes in de gezondheids- en ouderenzorg, maar ook voor in het onderwijssegment. Met een range aan antislipvloeren, bijpassende wandbekleding en accessoires wordt een volledig concept geleverd.

Begin 2012 introduceerde Tarkett een unieke renovatiemethode met de komst van Tarkolay.  Inmiddels is daar Tarkoflat aan toegevoegd. Dit zijn ondervloeren die los op de vloer worden gelegd. Vervolgens kan er een Tarkett vinylvloerbedekking in banen en stroken (LVT) op vastgehecht worden.

Het resultaat is een stabiele zwevende constructie, die niet alleen een tijd- en kostenbesparing oplevert, maar tevens het sneller in- en uitruimen van lokalen mogelijk maakt. Doordat er tevens sprake is van minder stof en geluidsoverlast, is dit systeem uitstekend geschikt voor toepassing in het onderwijs en de zorg.

Met de allernieuwste Roomviewer van Tarkett is het mogelijk om een impressie te krijgen van een ruimte met de gewenste LVT vloer, legrichting en afwerking. De mogelijkheid om de kleur van de wanden en het interieur aan te passen, maakt de impressie compleet. Op de stand kan met deze nieuwe feature gespeeld worden.

12-12-2012 16:00

Maasdam wordt vanaf 2013 sponsor van beroepsvereniging Facility Management Nederland(FMN). Dit heuglijke feit werd bekendgemaakt tijdens de algemene ledenvergadering (ALV) van FMN, die 15 november jongstleden plaatsvond in het nieuwe hoofdkantoor van Rabobank Nederland. De overeenkomst werd bekrachtigd door algemeen directeur Martin van Nieuwaal en salesmanager Marnix Klomp van Maasdam en voorzitter a.i. Ian van der Pool van FMN.

Maasdam en FMN zijn met elkaar in contact gekomen door de nieuwe locatie van Rabobank Nederland te Utrecht. In dit gebouw heeft Maasdam alle roestvrijstalen plinten, tapijttegels, schoonloopmatten en computervloeren aangebracht.

Maasdam legde direct contact met FMN toen bleek dat de beroepsvereniging te gast zou zijn in één van Maasdams prestigeprojecten in Nederland. Een paar weken voor de ALV werden de mogelijkheden voor promotie en ondersteuning van de vereniging besproken. Een van de uitkomsten was het verzorgen van een rondleiding voor FMN-leden door het nieuwe gebouw. Tijdens deze rondleiding lichtte Maasdam diverse aspecten van hun werkzaamheden toe.

Maasdam maakt (her)inrichtingsprojecten – van concept tot en met realisatie – tot een positieve beleving voor alle betrokken partijen. Facility Management Nederland (FMN) is de beroepsvereniging voor het facilitaire domein.

06-12-2012 10:29

In november vierde Van Voorst Projektendienst uit Ede een aantal jubilea tegelijk. Peter Fiering is als directeur-eigenaar trots dat er bij zijn bedrijf weer drie jubilarissen waren. "Sinds het ontstaan in 1959 is dit al vaker voorgekomen, maar het blijft een uniek moment voor zowel de werkgever als de vijftien vaste medewerkers."

"De volgende jubilarissen zijn in het zonnetje gezet: Mike Nawawi, die al 25 jaar in dienst is als projectstoffeerder. Hij is zeer ervaren en heeft alles meegemaakt. Mike is zeer secuur en streeft er elke dag naar zijn stoffeerprojecten foutloos op te leveren. Amelia de Graca is 12,5 jaar in dienst. Zij is een stille kracht en het eerste aanspreekpunt voor onze klanten. Amelia zorgt ervoor dat de administratieve verkoopprocessen goed verlopen. Freddy Barendsen is eveneens 12,5 jaar in dienst. Hij is calculator en ondersteunt de verkoop. Freddy springt overal bij en is niet bang voor vieze handen."

Bijzonder aan dit jubileum is dat vaste klant Guido Vinkesteijn van Ideal Projects uit Voorschoten de jubilarissen in het zonnetje heeft gezet. Vinkesteijn wilde graag de jubilarissen en collega’s een hart onder de riem steken in deze roerige tijden. Hij vertelde dat zijn bedrijf prettig met Van Voorst Projektendienst werkt vanwege de fijne groep vakmensen met verstand van zaken. "We werken al jaren samen met Van Voorst vanwege de no-nonsense werkhouding, het feit dat ze altijd de planning halen en de hoge kwaliteit bieden voor een scherpe prijs."

Van Voorst is al meer dan 50 jaar werkzaam als projectstoffeerder. Het bedrijf stoffeert vloeren voor bedrijven en instellingen met harde en zachte vloerbedekkingen en verzorgt daarnaast raamdecoraties. Projecten worden uitgevoerd door heel Nederland en regelmatig ook in het buitenland.

http://www.vanvoorst.nl/

06-12-2012 10:15

De rode draad van het jongerenplatform TEDxYouth@Amsterdam is het thema: Ideas Worth Doing. Tijdens TEDxYouthatAmsterdam2010 lanceerde de toen 13-jarige kankerpatiënt Joost Pastoor zijn 'idea worth doing: Change The Sky'. Onlangs won zijn project, waarbij plafondsystemen in ziekenhuizen en verzorgingstehuizen worden verfraaid met schilderijen, een door FastMovingTargets en WEBclusive uitgeschreven crowdfunding wedstrijd.Change The Sky is op zoek naar investeerders in de crowd om zo 25.000 euro te verzamelen. Hiermee wil het project de beschilderde plafondsystemen laten fabriceren en installeren boven ziekenhuisbedden in verschillende zorginstellingen, zodat een healing environment ontstaat.

Het verblijf van patiënten in verzorgings- of ziekenhuizen wordt vaak gekenmerkt door vele uren doorbrengen in bed in een eentonige omgeving. Patiënten staren naar saaie plafondsystemen. Volgens onderzoek van Universiteit Twente naar het onderwerp Healing Environment (2009) heeft een met aandacht vorm gegeven omgeving invloed op het positieve welzijn en welbevinden van patiënten. Patiënten voelen zich meer op hun gemak, het medicijngebruik neemt af, de algemene genezing verloopt beter en sneller en patiënten kunnen zelfs eerder weer naar huis. Daarnaast leiden volgens een Amerikaans onderzoek (Gotlieb, 2000) ondermeer comfortabelere en aantrekkelijkere ziekenhuiskamers tot een beter kwaliteitsoordeel van patiënten over de ontvangen zorg en de ziekenhuiskwaliteit in het algemeen. Zorgorganisaties kunnen hun klanttevredenheid dus beïnvloeden door te zorgen voor een prettige omgeving.

Het Change The Sky project springt in op dit Healing Environment principe. Op http://www.crowdfunded.nl/ kunnen de vorderingen van dit crowdfunding project gevolgd worden. Het crowdfunding traject loopt tot 21 december 2012. Met een donatie van 10 euro of meer per persoon of instelling kunnen mensen helpen bij het realiseren van dit uit TEDxYouth@Amsterdam ontsproten initiatief.
 
Doneren werkt als volgt: kies een bedrag op http://www.crowdfunded.nl/project/change-the-sky
Registreer je op deze website, login en betaal via bijvoorbeeld Ideal.

Uit onderzoek van Ferro/ING Medinet (2005) blijkt dat 21 procent van de patiënten het gevoel heeft de regie over hun leven kwijt te zijn. Het streven van het Change The Sky project is patiënten zelf de ontwerpen te laten maken voor de systeemplafondschilderingen. Iedereen die een schilderij of tekening kan maken, kan actief deelnemen. Hiermee hebben zij invloed op hun omgeving en krijgen ze een deel van de regie terug. De schilderingen vormen geen bedreiging voor de gezondheid en zijn niet brandgevoelig, want ze zijn speciaal geschikt gemaakt voor systeemplafonds in zorginstellingen. 

05-12-2012 12:00

Bij een nieuwe koers hoort volgens Maadam een nieuwe website. Wie naar www.maasdam.nl gaat, krijgt een compleet beeld van alles wat Maasdam tegenwoordig te bieden heeft. Was Maasdam eerst vooral de specialist in vloeren en stoffering, vandaag de dag doen ze meer. Maasdam is ook veelzijdig in project- en kantoorinrichting en noemt als voorbeeld het nieuwe hoofdkantoor van Schneider Electric in Hoofddorp, waar ze de laatste hand legt aan het complete interieur.

Op de nieuwe website is te lezen en te zien dat diensten en producten van Maasdam voor verschillende zakelijke doelgroepen zeer interessant zijn. Per doelgroep worden de specifieke voordelen belicht. Zo hebben aannemers of architecten hun eigen pagina op de site gekregen. Dat geldt ook voor asset- en propertymanagers, projectontwikkelaars of eindgebruiker. Uiteraard hebben ook producten, zoals de bekende verhoogde vloeren, een eigen plek gekregen.

Volgens Maasdam is alle informatie snel te vinden door de handige navigatie en prettige opzet van de website. De site is zo ontworpen dat er steeds meer inspiratie uit te putten valt. Er is steeds meer aan toe te voegen: foto’s van projecten, inspiratieblogs of nieuwe artikelen. Nieuw is de Architecten Servicedesk. Volgens Maasdam is hun nieuwe website veel meer geworden dan een ‘digitale folder’ en is het een dynamische community.  Het resultaat is te zien op http://www.maasdam.nl.


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >