Nieuws


28-01-2013 8:00

Vinylvloer-producent IVC heeft een overeenkomst bereikt met Balta Industries over het verwerven van 100 procent van de aandelen van Trinterio, met productievestigingen in Vielsalm en kantoren te Sint-Baafs-Vijve.

Balta Industries had eerder de 50 procent die het nog niet bezat van Trinterio overgenomen van Ackermans & Van Haaren.De acquisitie van IVC verloopt gelijktijdig met een overeenkomst van Unilin (een divisie van Mohawk Industries) met Ackermans & Van Haaren over het verwerven van 100 procent van de aandelen van Spanogroup (met Spano te Oostrozebeke en Dekaply te Erembodegem). De transacties dienen nog door de relevante mededingingsrechtelijke autoriteiten te worden goedgekeurd.

Trinterio behaalde in 2012 met 375 medewerkers een omzet van 180 miljoen euro via de divisie Balterio, producent van hoogwaardige laminaatvloeren, en de divisie Spanolux, producent van MDF houtvezelplaten.

Filip Balcaen, hoofdaandeelhouder en Executive Chairman van de IVC Group: "Balterio en Spanolux zijn twee bedrijven die aanvullend zijn aan onze huidige activiteiten. Ze zullen de positie van de IVC Group als leidend bedrijf in de harde vloerbedekking verder versterken. Het is onze bedoeling in beide bedrijven bijkomend te investeren om hun concurrentiekracht te verhogen."

Jan Vergote, CEO van de IVC Group: "Balterio & Spanolux worden zelfstandige divisies binnen de IVC Group. We kijken vooral uit naar de synergie op het vlak van R&D voor het ontwikkelen van een nieuwe generatie harde vloeren en MDF-gebaseerde producten." De IVC  Groep, met vestigingen in België, Luxemburg, de Verenigde Staten en Rusland, mikt in 2013 met 1.200 medewerkers op een geconsolideerde omzet van 530 miljoen euro in 110 landen.

27-01-2013 8:00

Gecombineerd met de Bouwbeurs 2013 vindt van 4tot en met 9 februari Material Xperience plaats in de Jaarbeurs Utrecht. Merford pakt deze keer uit met een stand van 20 vierkante meter aan oplossingen en materialen op het gebied van akoestiek en de afwerking van akoestische deuren.

Material Xperience is hét jaarlijkse materiaalevenement voor architecten en andere creatieve professionals. Een event met een succesvol en vaststaand concept waarbij een grote diversiteit aan nieuwe, inspirerende materialen en producten wordt getoond. Dit jaar staat het event in het teken van het thema “The making of”. Merford toont op zijn stand, nummer 37, een aantal van haar nieuwste ontwikkelingen op het gebied van akoestische producten. Van akoestische verlichting tot akoestische sokken voor stoelen.

Merford introduceerde tijdens Material Xperience 2010 als een van de eersten in Nederland een akoestische lamp: De Acusti-LED. In 2013 presenteert Merford een aantal nieuwe standaard en maatwerk modellen op het gebied van akoestische verlichting. Een aantal daarvan zijn te zien op Material Xperience 2013 en dienen als inspiratie voor een oneindig aantal (ontwerp)mogelijkheden op het gebied van akoestiek en verlichting. Merford en haar partners kunnen samen met architecten komen tot nieuwe, unieke creaties waarbij verlichting en akoestiekverbetering gecombineerd worden.

Naast akoestische wand- en plafond verlichting presenteert Merford een oplossing om geluid van schrapende stoelen op harde vloeren tegen te gaan: Silent Socks. In werkomgevingen en scholen, waar veel mensen bij elkaar in één ruimte zitten, leidt het geluid van schrapende stoelen tot irritatie en een oncomfortabele akoestische omgeving. Met de akoestische stoelpootbescherming Silent Socks wordt dit geluid gedempt met maximaal 18 dB(A).

Merford introduceert de tweede generatie Akotherm geluidsabsorberend polyesterwol. Aan de vele voordelen die Akotherm al had (o.a. brandveilig, milieuvriendelijk), zijn er met deze verbeterde versie nog een aantal toegevoegd. Naast de uitgebreide opties betreft dit met name het uiterlijk. Akotherm NG (Nieuwe Generatie) heeft een verbeterde afwerking die het esthetische karakter vergroot. Akotherm NG heeft een nagenoeg vlakke tophuid (standaard zonder toevoeging van een extra laag) en laat hiermee het wollige imago achter zich.

Een akoestische deur afgewerkt met natuursteen, hout of een print naar keuze. Of een deur met een niet alledaagse vorm. Merford is de partner voor architecten als het gaat om het ontwikkelen van akoestische deuren met bijzondere, inspirerende vormen en afwerkmogelijkheden. Hiermee creëert u een deur die wegvalt in de wand / gevel of juist opvalt. Kom naar onze stand en laat u inspireren.

25-01-2013 8:00

VOLA presenteert een nieuw doucheproduct. “Met trots presenteren wij de nieuwe VOLA Round Shower type 060.”, zegt Ties van Dijk van VOLA. “Na de introductie van de VOLA hoofddouche 080ST bleef de wens van architecten en eindgebruikers bestaan om een ronde douchekop te ontwikkelen.”

De Round Shower type 060 is niet de eerste hoofddouche ontworpen en gefabriceerd door VOLA, maar het is wel de eerste ronde hoofddouche. “En dat is wat deze douche bijzonder maakt”, zegt Van Dijk. “Het vormt een logische uitbreiding op de VOLA-collectie. Het betekent ook dat een badkamer nu totaal VOLA kan zijn, want de hoofddouche is te combineren met bijvoorbeeld onze Round Series, waarbij ook de cirkel centraal staat en waaraan inmiddels verschillende onderscheidingen zijn toegekend.”


Continuïteit is belangrijk bij VOLA. Alle producten van deze aanbieder zijn afgeleid van het klassieke ontwerp dat Arne Jacobsen meer dan 40 jaar geleden ontwikkelde voor VOLA. “De Round Shower is elegant en tijdloos en past bij dit thema”, aldus Van Dijk. “Zoals bij alle VOLA producten worden technische delen subtiel weggewerkt.”

VOLA gebruikt materialen van een hoge kwaliteit en produceert volgens de strengste ISO 14001-normen voor het milieu. Levenslange klasse en klassieke schoonheid verenigen zich.

De VOLA Round Shower 060 is ontworpen door Aarhus Arkitekterne en zal naar verwachting medio februari te zien zijn in de showroom te Amsterdam.

23-01-2013 14:00

Forbo Flooring heeft een speciale knalgele wuivende korenveldvloer ontworpen voor de ‘Vincent is back'-tentoonstelling die tot en met 1 april draait in het Kröller-Müller museum in Otterlo. Het gaat om een Flotex HD vloer in Van Goghs korenveldkleur.

Flotex Hi-Definition gebruikt printtechnieken om dessins en afbeeldingen te reproduceren in levendige kleuren, fijne details en realistische texturering. Dit creëert een driedimensionaal effect wat diepte en sfeer geeft aan een ruimte. Het patroon van de korenveldvloer heeft een bepaalde draaiing meegekregen waardoor het lijkt op een wuivend korenveld.

 

21-01-2013 8:00

Sigma Coatings uit Uithoorn heeft onlangs haar visie op duurzaamheid gepresenteerd. Deze voorziet onder andere in een jaarlijkse daling van energieverbruik, afval en CO2-uitstoot. Om klanten op eenvoudige wijze inzicht te geven in de duurzame kwaliteiten van haar producten is daarnaast de Product Sustainability Indicator ontwikkeld. Die geeft in een oogopslag duidelijkheid over de impact van een product op het gebied van mens, milieu en kwaliteit. 

Sigma Coatings richt zich in haar visie en handelen op alle facetten van duurzaamheid waarbij het bedrijf kijkt naar iedere stap in het productieproces: van de grondstofwinning tot de afvoer van producten aan het einde van hun levensduur. Deze levenscyclusbenadering is de kern van Sigma’s duurzaamheidsdenken. Hierbij concentreert het bedrijf zich naar eigen zeggen op twee kerngebieden: het vereenvoudigen van de productieketen en betere diensten en producten voor de klanten.

Als onderdeel van PPG, deelt Sigma in de doelstellingen om het energieverbruik jaarlijks met 2,5 procent terugdringen tot 2016. De CO2-uitstoot heeft het bedrijf de afgelopen 5 jaar jaarlijks met 2 procent verminderd. "Daarnaast wordt er hard gewerkt om de hoeveelheid afval te verminderen. Bovendien zetten we in op recycling in het productieproces."

Sigma wil het totaalaandeel recycling van afval naar 50 procent opvoeren in het komende jaar. Van alle producten die worden teruggehaald uit de markt, wordt al 99 procent hergebruikt. "De komende jaren zal vooral worden ingezet op het verbeteren en verduurzamen van producten"", stelt projectmanager duurzaamheid Maarten Buijs: "De afgelopen 2 jaar zijn we druk bezig geweest met het doorgronden wat onze producten duurzaam maakt. Met die kennis - ondersteund door onderzoekmethodes als de levenscyclusanalyse - willen we de komende jaren flinke slagen slaan, waarbij we niet alleen inzetten op vergroenen, maar ook de impact op binnenklimaat en kwaliteit meenemen. De ontwikkelingen in de bouwkolom vragen om deze brede benadering."

Duurzaamheid is een van de hoofdonderwerpen op het Sigma Congres, dat 24 januari aanstaande plaatsvindt. Het congres heeft als titel ‘Vandaag Over Morgen’ meegekregen en heeft als subthema’s creëren, leven en werken. Sigma hoopt de bezoekers middels aansprekende en visionaire presentaties van onder andere duurzaamheidgoeroe Ruud Koornstra en architect Ashok Bhalotra te inspireren en te raken met uiteenlopende visies op de samenleving van morgen. De presentatie van de dag in Hangaar 2 in Katwijk, voor directeuren en CEO’s van woningbouwcoöperaties, zorg-, onderwijs- en overheidsinstellingen, technische adviesbureaus, aannemers, vastgoedonderhoudsbedrijven, institutionele beleggers, architecten, grote schildersbedrijven en brancheorganisaties, is in handen van BNR-presentator Rens de Jong. Sigma hoopt zo’n 800 gasten te verwelkomen.

19-01-2013 8:00

Ecophon introduceert Connect Draagbrug: een eenvoudige oplossing voor de integratie van verlichting, audiovisuele apparatuur, uithangborden, rookdetectors et cetera in plafondpanelen.

"De oplossing ontlast het paneel en voorkomt doorbuiging", aldus Ecophon. "Panelen kunnen met Connect Draagbrug tot zes keer meer worden belast zonder te vervormen. Technische installaties worden zo gemakkelijk geïntegreerd in het plafond met behoud van een vlakke aansluiting met omliggende panelen en dus een doorlopend egaal plafond. Connect Draagbrug is verstelbaar om integraties met verschillende afmetingen en dimensies te kunnen plaatsen."

De oplossing bestaat uit een Connect Draagbrugprofiel en een Connect Draagbrugclip. Het gewicht van de installatie wordt overgedragen naar het systeem waardoor de panelen niet belast worden. "De profielen en clips zijn eenvoudig monteerbaar tussen de T-profielen in een Connect draagsysteem en mogen tot 30 N (3kg) belast worden." Het Draagbrugprofiel is vervaardigd uit gegalvaniseerd staal en de Draagbrugclip uit roestvast staal.

16-01-2013 16:03

Designer stefan schöning maakte op 14 januari, tijdens de vakbeurs voor vloerbedekking Domotex Hannover, de top-3 bekend van de ontwerpwedstrijd ‘AWareness AWard’, een organisatie van AW, Europees producent van kamerbreed tapijt.

Deze prijs beloont creatief hergebruik van oude tapijtstalen en -resten in nieuwe innovatieve producten. De wedstrijd richt zich op studenten van het hoger onderwijs van design-, mode- en textielopleidingen. Nieuw voor deze editie is het Europees karakter. Daar waar de vorige edities beperkt bleven tot hoofdzakelijk Belgische ontwerphogescholen, deden nu ook hogescholen uit andere Europese landen mee waaronder The Group for International Design Education (GIDE), een scholengemeenschap met hogescholen in Dundee (Verenigd Koninkrijk), Leeds (Verenigd Koninkrijk), Ljubljana (Slovenië), Magdeburg (Duitsland), Milaan (Italië) en Mechelen (België).

Via de ‘AWareness AWard’ gaat AW op zoek naar een tweede leven voor oude tapijtstalen en 'post production waste', dat tot nu toe gedoemd was om te worden gestort of verbrand. De opdracht van de wedstrijd bestaat erin om met behulp van afgedankte tapijtstalen of de productieresten (post-industrial waste) van kamerbreed tapijt opnieuw een waardevol en origineel product, een meubel, een kledingstuk of een accessoire te ontwerpen om aldus de afvalberg te helpen reduceren. In deze context wordt ook gesproken van ‘upcycling’, het opwaarderen van een materiaal door het te gaan hergebruiken in een nieuw waardevol product. AW stelt afgedankt stalenmateriaal en tapijtresten ter beschikking van de deelnemende scholen. In totaal werden 101 unieke werken ingediend.

De beoordeling van de inzendingen gebeurde door een jury van experts, onder leiding van juryvoorzitter Stefan Schöning. De winnende ontwerpen werden gekozen op basis van verschillende criteria: originaliteit, functionaliteit, duurzaamheid, eenvoud, realiseerbaarheid en het aandeel van tapijtafval in het ontworpen product. Uiteindelijk werden drie ontwerpen beloond met een geldprijs.

De hoofdprijs ging naar LINK van Lore De Groote van Thomas More University College Mechelen, Technologie & Design Departement, Interieurdesign. LINK is een vloervriendelijke stoelverbinding. Juryvoorzitter Stefan Schöning licht toe: “De jury was gecharmeerd door dit eenvoudig, maar origineel idee. Link biedt een heel slimme oplossing voor een welbekend probleem: geluidsdemping, anti-krasbescherming en een rechte oplijning van een set stoelen. Het resultaat is een perfecte stoelenschikking. Verschillende lagen tapijtafval werden omgetoverd tot een creatief ontwerp; dat is de schoonheid achter dit idee.”

De tweede plaats was ex aequo voor Little Knot van Kristine Boele & Kevin van den Berg van Thomas More University College Mechelen, Technologie & Design Departement, Postgraduaat Meubelontwerp en CIL van Arina Fix van Hochschule Magdeburg Stendal / University of Applied Science, Institute of Industrial Design (Duitsland).
Little Knot is een stoel. De motivatie van de jury luidt als volgt: “Bij Little Knot was het de gebruikte techniek die de aandacht trok. Door het tapijt op te delen, kwam men terug uit bij de basis: het garen. Door dit op te rollen en vervolgens op te vullen met tapijtafval, is men gekomen tot een onverwacht ontwerp: een stoel. Een speciaal detail symboliseert het ontwerpproces: een stukje draad dat uit de stoel hangt.”

Over CIL zegt de jury: “CIL is meer dan een stoel. Deze stoel kan door een simpele handeling - namelijk door het omvouwen van een stuk tapijt - omgetoverd worden tot een gemakkelijke zetel. In een handomdraai kan op die manier van een eenvoudige stoel een warm en comfortabel zitobject worden gemaakt.”

De derde prijs was voor Armor van Aaron Orye van KHLim Genk, MAD-Faculteit, productontwerp. Armor is een veiligheidsvest.
Juryvoorzitter Schöning verduidelijkt: “Armor heeft de jury verrast. Dit vest voelt aan de voorzijde zacht aan en hard aan de achterzijde. Perfect voor een veiligheidsvest dus. Dit ontwerp is het bewijs dat men vrijwel alles kan maken met tapijt. Het komt er juist op aan om de verbeelding de vrije loop te laten.”  

Wegens het succes van de AWareness Award, zowel op nationaal als Europees vlak, is het de bedoeling om de wedstrijd jaarlijks te blijven voortzetten en mogelijk verder uit te breiden op internationaal niveau.
Erik Deporte, gedelegeerd bestuurder van AW: “De AWareness AWard past binnen onze filosofie van eco-creativiteit en ‘upcycling’, het maken van een nieuw waardevol object op basis van restmateriaal van tapijt. Wij zijn dan ook enorm verheugd dat wij jaar na jaar een groot aantal kwalitatieve ontwerpen mogen ontvangen, die aantonen dat met tapijtresten en -afval perfect nieuwe creatieve oplossingen kunnen worden gerealiseerd. Dit opent talloze perspectieven voor de toekomst.”
 

14-01-2013 8:00

De Duitse beurs Heimtextil is succesvol afgesloten. Dat meldt de beursorganisatie. “Met 2.658 exposanten uit 62 landen betekende de beurs een succesvolle start van het nieuwe beursjaar.” Het bezoekersaantal daalde overigens licht ten opzichte van de beurs van vorig jaar. Toen kwamen 67.451 mensen Frankfurt te vinden; dit jaar bleef de teller steken op 66.000.

De Heimtextil werd gehouden van 9 tot en met 12 januari. “De beurs onderstreepte opnieuw zijn belangrijke positie als ’s werelds belangrijkste evenement op het gebied van woning- en projecttextiel”, aldus Detlef Braun van Messe Frankfurt. “Bovendien slaagde Heimtextil erin het bezoekersaantal op vrijwel hetzelfde niveau te houden, ondanks het moeilijke economische klimaat.”

De bezoekers waren afkomstig uit alle windstreken. “Het aandeel buitenlandse bezoekers steeg naar 67 procent”, aldus de beursorganisatie. De belangrijkste buitenlanden voor de beurs: Italië, China, Turkije, Groot Brittannië en de verenigde Staten.

12-01-2013 8:00

Bruynzeel Storage Systems en Qubiqa Storage Solutions gaan een overeenkomst aan om hun krachten te bundelen. De nieuwe organisatie zal verdergaan onder de naam Bruynzeel Storage Systems. "Dit betekent dat ons logo gaat veranderen", meldt het bedrijf.

"Met deze fusie versterken we onze positie als de meest innovatieve speler in de opslagmarkt voor archieven, kantoren, bibliotheken en museumdepots. We willen uw verwachtingen overtreffen door uit te blinken in kwaliteit, innovatie en efficiëntie."

"In de toekomst kunnen we een nog breder productenpakket bieden dat het beste van twee werelden combineert." Qubiqa’s toonaangevende designlijn, ontworpen door Jacob Jensen, zal toegevoegd worden aan het Bruynzeel-assortiment. "De designlijn van Jacob Jensen is bekend vanwege de opvallende en tevens subtiele vormgeving en past perfect in de moderne werkomgeving."

10-01-2013 2:00

Puzzelen met wandtegels om een persoonlijk schouwspel te creëren van kleur, textuur en afmetingen? Met als bonus een optimale akoestiek in de ruimte? Dat kan, zegt Buzzispace, dankzij de nieuwe BuzziSkin 3D Tile XL. Deze wandbekleding in XL-formaat gaat in première op de vakbeurs Facilitair in Den Bosch.Vandaag willen we, aldus Buzzispace, een knusse leefruimte - of dat nu op kantoor is of thuis. Holle, ongezellige plekken zijn uit den boze. We gaan resoluut voor warmte, zonder daarom per se aan zakelijkheid in te boeten. En dat is precies waar BuzziSpace in het plaatje past: door de akoestische demping die alle producten van het merk bieden, verdwijnt de geluidshinder van de binnenruimte én van buitenaf.

BuzziSpace is specialist in zogenaamde open office designs, met creaties zoals de BuzziHood, BuzziScreen en BuzziHub. Voor de woonkamer heeft het merk muurbekledingen als de BuzziSkin 3D Tiles XL. Deze creëren een efficiënte geluidsbuffer, die bovendien ecologisch verantwoord én visueel aantrekkelijk is.

Het Antwerpse BuzziSpace biedt akoestische oplossingen voor zowel de professionele werkplek als voor thuis. Het bedrijf begon in 2007 met een gamma van vier producten en ontving intussen de nodige internationale prijzen. Vandaag is het bedrijf uitgegroeid tot een totaalinrichter met tal van ontwerpen. BuzziSpace-designs zijn gemaakt van gerecycleerde petflessen.
BuzziSpace heeft wereldwijde vertakkingen met showrooms in Chicago, Sydney, Londen, Rotterdam en Keulen, met uiteraard hun hoofdzetel in Antwerpen.

De nieuwe BuzziSkin 3D-tegels in XL-formaat worden voorgesteld op Facilitair, de vakbeurs die plaatsvindt in Den Bosch van 16 tot en met 18 januari. BuzziSpace is te vinden op standnummer 3.061.

De BuzziSkin 3D Tiles XL zijn volgens het bedrijf 'ecologisch, innovatief, geluidsdempend en fun'. De nieuwe muurtegels zijn de opvolgers van de BuzziSkin Tiles 3D. De gewone Tiles zijn nog steeds beschikbaar in 60 x 60 centimeter en 80 x 40 centimeter en nu lanceert BuzziSpace dus ook muurbekleding in een XL-formaat van 120 x 120 centimeter. Door het nieuwe XL-formaat kan er zich (in combinatie met de standaardformaten) een intrigerende puzzel van grote en kleine tegels vormen, al dan niet met verschillende kleuren en texturen. Bij de grote tegels worden ook nieuwe 3D-effecten gelanceerd: Arrow, Dune, Lips en Spikes. De verschillende dessins in de stof zorgen voor nog meer afwisseling en textuur. Een ontwerp van Sas Adriaenssens, verkrijgbaar in BuzziFabric en BuzziRough.

www.buzzispace.com
 

08-01-2013 8:00

Vloerenleverancier mFLOR zal zowel te zien zijn op Domotex als op BAU. Daar zal mFLOR, naast alle bekende producten, onder meer nieuwe steendessins voor mFlorLock presenteren. Plus volledig nieuwe collecties voor de internationale projectmarkt: mFlorProjekt en mFlorContact.

mFlorLock heeft zich inmiddels bewezen als een ideale keuze voor onder meer keukens en badkamers; ruimten waar waterbestendige vloeren vereist zijn.Daarmee zag mFLOR ook de vraag naar steen, keramiek en marmer dessins toenemen. Om daarop in te spelen worden er in totaal 6 nieuwe steendessins geïntroduceerd. De kleuren zijn daarbij gebaseerd op de populaire kleuren van de veelverkochte Estrich Stone collectie van mFLOR.

Deze mFlorLock-tegels zijn 30,31 centimeterbreed en 60,72 centimeter lang; en hebben daarmee een mooie, langwerpige optiek die ruimtelijk werkt. Met een totale dikte van 4 millimeter en een toplaag van 0,55 millimeter plus een PU beschermlaag bieden deze tegels de hoogste kwaliteit op het gebied van een PVC-vloer met klikverbinding.

In het verleden is de designrichting van mFLOR vooral bepaald door de trends in interieur inrichting in de woningen van consumenten. Voor het eerst heeft mFLOR nu collecties ontwikkeld met hout en steen designs voor het gebruik in grotere ruimten. Net zoals de bekende non-registered mFLOR designs is geen enkele strook of tegel hetzelfde. Nieuwe technieken zijn nu gebruikt om patroonherhalingen nog verder te minimaliseren, om zo een nog natuurgetrouwere uitstraling te creëren, helemaal op grotere oppervlakken. In Nederland en België zal de projectcollectie mFlorProjekt exclusief gedistribueerd worden op de projectmarkt door VloerTotaalConcept.

mFlorContact is een nieuwe methode om designvloeren te leggen zonder lijm te gebruiken. Deze methode maakt gebruik van een fijn absorberend textielweefsel dat is geplaatst aan de onderkant van de vloer. Het weefsel is geïmpregneerd met een speciale hars die niet uithardt en een robuuste, niet-permanente chemische verbinding met de ondervloer vormt. Met mFlorContact kan een designvloer snel en eenvoudig worden gelegd.

De allernieuwste app van mFLOR biedt een duidelijk overzicht van de mFlorProjekt en mFlorContact-collectie, plus een overzicht van referentieprojecten per segment. Bovendien biedt deze app ook nog eens een inspirerende fotofunctie. Neem een foto van het gewenste project met uw iPhone, bekijk de innovatieve designvloeren collecties van mFLOR en probeer zoveel mogelijk mFLOR vloeren uit als u wilt. Zo kunt u makkelijk zien welke mFLOR vloer het beste past in het betreffende project! Deze app is vanaf eind januari te vinden in de App Store.

07-01-2013 8:00

In werkomgevingen en scholen wordt dagelijks volop geschoven met stoelen op doorgaans harde vloeren. Juist op dit soort plekken, waar veel mensen bij elkaar in één ruimte zitten, leidt het geluid van schrapende stoelen tot irritatie en een oncomfortabele akoestische omgeving. Merford Noise Control introduceert daarom het product Silent Socks op de Nederlandse markt.

Silent Socks is ontwikkeld in Zweden en het resultaat van een meerjarig ontwerpproject dat tot doel had om het schrapende geluid van stoelpoten in scholen en kinderdagverblijven te dempen. "Aangezien een stoel met Silent Socks makkelijk glijdt, hoeft u nooit zwaar te tillen en komen er ook geen krassen op de vloer", meldt Merford. "Hardnekkige vlekken op de vloer, veroorzaakt door plakviltjes die loskomen, behoren nu ook tot het verleden."

De Silent Socks zijn volgens de aanbieder zeer geschikt voor toepassing in bijvoorbeeld kantines, vergaderruimten, kantoortuinen, klaslokalen van kinderdagverblijven en scholen maar ook in woonomgevingen. "Silent Socks bezitten uitstekende geluiddempende eigenschappen, vergeleken met gewone plakviltjes, plastic doppen of tennisballen die soms in scholen gebruikt worden. Naargelang de stoel en vloer die werden getest, werd voor Silent Socks een geluiddempend effect gemeten dat 18 dB(A) groter was dan het geval was met de oorspronkelijke plastic stoelpootbeschermingen."


Een vergelijkend onderzoek met gewone beschermingen van vilt en plastic toonde volgens Merford aan dat de slijtvastheid van Silent Socks buitengewoon goed is. "Een stoel, belast met 50 kilogram, werd 40 centimer heen en weer getrokken in alle richtingen. Na 40.000 cycli werd de test beëindigd. De Silent Socks waren toen nog steeds intact, terwijl de op één na beste stoelpootbeschermingen (tennisballen) stuk gingen na 23.000 cycli. Andere materialen haalden zelfs nog geen 1000 cycli." De test werd uitgevoerd op een linoleumvloer, wat een gebruikelijk vloertype is in scholen en kinderdagverblijven.

Silent Socks zijn eenvoudig te bevestigen op stoelen met stalen buispoten, gereedschap is niet nodig. Het product is verkrijgbaar in twee afmetingen die passen op stalen buispoten met een diameter van 16-22 millimeter en 20-27 millimeter, eventueel met inwendige of uitwendige plastic dop."Silent Socks zijn gemaakt van synthetisch rubber en zijn uitwendig afgewerkt met gevilte wol. De beschermers zijn eenvoudig schoon te maken en uitwasbaar. Daarnaast zijn ze leverbaar in diverse kleuren."

03-01-2013 8:50

Met ingang van januari 2013 zijn VloerTotaalConcept en mFLOR een strategische samenwerking aangegaan voor de projectmarkt in Nederland en België. Dat betekent dat VloerTotaalConcept de nieuwe projectcollectie mFLOR Projekt op exclusieve basis zal gaan distribueren op de projectmarkt in deze landen.Het merk mFLOR is wil trendsettend zijn op het gebied van vinylstroken en -tegels. De designvloeren van mFLOR zien eruit en voelen als houten of stenen vloeren, maar zonder de nadelen van deze materialen. De verlijmbare collectie vinylstroken en -tegels mFLOR Projekt is geschikt voor gebruik in drukke ruimten, stil en comfortabel om op te lopen en makkelijk in het onderhoud. De collectie voldoet onder meer aan alle normen van de Duitse DIBt, de standaard op het gebied van lage VOC-emissies.
De natuurgetrouwe hout- en steendessins worden gecombineerd met het Gold Indoor Air Quality zegel van het certificeringbureau Eurofins. De collectie mFLOR Projekt bestaat uit vijf programma's met in totaal 28 items, standaard voorzien van een polyurethaan (PU) beschermlaag.

Op basis van de nieuwe samenwerking met mFLOR wordt het productenaanbod van VloerTotaalConcept (VTC) vernieuwd met een collectie design vinylstroken en -tegels. Deze collectie geeft volop mogelijkheden om in de diverse projectsegmenten - van kantoren tot hotels - een nieuwe creatieve invulling te geven met het Totaal Anders Concept van VTC.

"Wij zijn ervan overtuigd dat in de huidige uitdagende markt deze nieuwe samenwerking tussen de sterke merken mFLOR en VloerTotaalConcept volop nieuwe (design)kansen zal bieden voor architecten, interior designers, vloerenbedrijven en projectinrichters in Nederland en België", aldus mFLOR.

Voor meer informatie: www.vloertotaalconcept.nl en http://www.mflor.com/nl/


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >