Nieuws


30-05-2013 9:27

Zonwering heeft een aanzienlijk effect op het licht en klimaat in een binnenruimte van een gebouw. Het voorkomt hinderlijke zonnestralen en het zorgt ervoor dat de binnenruimte het hele jaar door op temperatuur blijft. Om aan te tonen wat zonwering doet met een binnenruimte heeft Hunter Douglas een Light & Energy software tool ontwikkeld die het visuele comfort en de klimaatbeheersing aangeeft.Sander Teunissen, product manager New Products bij Hunter Douglas, heeft als zonweringspecialist meegewerkt aan de ontwikkeling van dit instrument. "De vernieuwde Light & Energy Tool is een flexibel systeem: je kunt ermee afwisselen, afhankelijk van de klimaatbehoefte en het visuele comfort dat je nodig hebt per seizoen. Via een 3D-model wordt inzichtelijk hoe het schaduwpatroon in een ruimte zal zijn, met lage en hoge zonnestand in de winter en in de zomer."

De nieuwe versie van de Light & Energy Tool baseert zich op parameters die worden ingevoerd, zoals de dimensie van een ruimte, of het materiaalgebruik van de schil, raamoppervlak en type glas of de ligging van het gebouw. Vervolgens kunnen er vier verschillende scenario’s worden gemaakt aan de hand van verschillende zonweringstypen die aantonen welke comfort en energie-effecten een verandering in die ruimte opleveren. Hiermee zijn scenario’s met elkaar te vergelijken en kan worden uitgerekend hoe de lichtinval en de binnentemperatuur uitpakt in deze ruimte. Daarmee kan ook worden uitgerekend hoeveel energie er nodig is om een ruimte te verwarmen of te koelen. De tool kan dus ook snel en gemakkelijk inzicht geven in foute keuzes, zoals een te transparant en licht rolgordijn dat teveel zonlicht doorlaat om goed achter een pc te kunnen werken.

Teunissen leg uit dat de tool aangeeft welke indruk je als gebruiker kunt verwachten bij een bepaald type zonwering. “In principe kun je met de Light & Energy tool twee kanten op. Je kunt met de tool vaststellen welk effect bepaalde zonwering heeft voor jouw binnenruimte, maar de tool geeft ook aan welke zonwering je nodig hebt als je een bepaald effect in de binnenruimte wilt creëren”, zegt Teunissen. “Het is een handig instrument voor architecten die bij bouwprojecten willen aangeven hoe een binnenruimte eruit komt te zien bij verschillende typen binnen- en buitenzonwering, horizontaal of verticaal.” Daarnaast geeft de tool aan hoeveel energie te besparen is op airconditioning, bijvoorbeeld. “Simpelweg omdat buitenzonwering de warmte voor een groot deel tegenhoudt, waardoor koeling binnen niet nodig is”, aldus Teunissen.

De resultaten die via de Light & Energy Tool voor een gebouw naar voren komen, worden verwerkt in een pdf-rapport. De Light& Energy Tool van Hunter Douglas is gratis te downloaden via http://tools.hde.nl/energytool2/tool.html
 

29-05-2013 8:00

Forbo Flooring neemt op 15 en 16 juni deel aan de Homeride waarmee het geld bij elkaar probeert te fietsen voor het Ronald McDonald Kinderfonds. De Homeride is een uitdagende wielertocht waarbij verschillende wielrenteams binnen 24 uur 500 kilometer afleggen van Groningen naar Maastricht en daarbij onderweg zes Ronald McDonald huizen en twee Ronald McDonald vakantielocaties aandoen.

Zowel bedrijven als individuen kunnen de tocht en de teams sponsoren. Forbo hoopt de Ronald McDonald huizen, die het al langer in natura sponsort, hiermee een extra financieel zetje in de rug te geven.

Vanuit haar maatschappelijke betrokkenheid onderschrijft Forbo Flooring de doelstellingen van het Ronald McDonald Kinderfonds. Forbo steunt het kinderfonds in materieel en immaterieel opzicht. Bij nieuwbouw, verbouw en uitbouw draagt Forbo, tegen flink gereduceerde tarieven, zorg voor de vloeren. Nu staat Forbo dus aan de start van Homeride wielertocht, om ook een steentje bij te dragen als er wat minder ge- en verbouwd wordt.

Iedere sponsorbijdrage is van harte welkom en geeft steun aan gezinnen in een hele moeilijke periode. Voor een bedrag van 25 euro kan het kinderfonds bijvoorbeeld nieuw speelgoed kopen.  Via de link www.homeride.nl is het mogelijk een bedrag naar keuze over te maken.
Forbo Flooring is hoofdsponsor van de Homeride. Andere sponsors zijn Dersimo,
Gebrs. Willard BV, Tété total flooring en Bakker Travel.

23-05-2013 9:00

Bent u detaillist in de vloerenbranche? Dan heeft u wellicht baat bij de informatieve leaflet van Estillon. De leaflet wordt ondersteund door een stalenboekje.

Volgens het bedrijf worden steeds meer ruimten verwarmd met een geïntegreerd vloerverwarmingssysteem. "Met het uitgebreide aanbod van diverse soorten vloerverwarming, groeit ook de vraag naar duidelijkheid omtrent de juiste toepassing van ondervloeren", aldus Estillon.

De leaflet geeft onder andere informatie over de soorten vloerverwarming. Daarnaast krijgt de lezer uitleg over het berekenen van de warmteweerstand waarmee de juiste ondervloer aan de klant kan worden geadviseerd. Op de leaflet staat tevens het assortiment met vloerverwarmingsgeschikte ondervloeren en ondertapijten. De verkoop van deze producten vindt uitsluitend via de groothandel plaats. Naast de leaflet is er ook een stalenboekje beschikbaar. Dit stalenboekje is kosteloos op te vragen, via een e-mail of via het contactformulier op de website www.estillon.nl.

16-05-2013 8:24

Op woensdag 5 en donderdag 6 juni 2013 vindt de derde editie plaats van ContRact, een B2B event voor contract specialisten, opnieuw in sheds 3 & 4 van Tour & Taxis in Brussel. Ook mFLOR presenteert zich op deze ontmoetingsplaats voor specialisten in de projectinrichting."ContRact is op maat gesneden voor project- en totaalinrichters, interieurarchitecten en architecten, projectontwikkelaars, studiebureaus, kantoorinrichters, facility managers, en alle voorschrijvers actief in de sectoren hospitality en horeca, healthcare, office & corporate, privé en publieke gebouwen, die op zoek zijn naar de beste assortimenten in projectmeubilair en interieurdecoratie", aldus de organisatie.

mFLOR toont tijdens ContRact een aantal innovaties, waaronder mFLOR Projekt en mFLOR Contact. Hierbij heeft het bedrijf zich voor het eerst helemaal toegelegd op het ontwikkelen van designs voor gebruik in grotere ruimten en uiteenlopende projecten. "Met behulp van de nieuwste printtechnieken is de herhaling van patronen minimaal gemaakt zodat er een nog natuurlijkere uitstraling bereikt kan worden, zelfs op grote toepassingsgebieden", aldus mFLOR.

De vloerbedekkingsspeciliast vraagt tijdens ContRact tevens aandacht voor de eigen Pro app, waarin de complete projectcollecties zijn opgenomen. Verder komt de ‘My Room’ functie hier terug, waarmee mFLOR in elke projectomgeving is toe te passen. "Neem een foto van de ruimte met uw iPhone, bekijk de innovatieve designvloeren collecties en probeer zoveel uit als u wilt.
Op deze manier kan men makkelijk zien welke vloer het beste in de betreffende projectomgeving past. Daarnaast beschikt deze app over een Gallery, waarmee u gemakkelijk en snel referentieprojecten met hun specificaties in compacte vorm kunt bekijken. Deze nieuwe app is nu gratis beschikbaar in de App Store", aldus mFLOR.

www.mflorprojekt.com
www.mflorcontact.com

10-05-2013 13:42

'Hard meets soft'. Het contrast tussen hard en zacht is de essentie van het ontwerp Soft Concrete: een kortpolig en sterk vloerkleed met de stoere look van beton en de zachte feel van wol. Het is bedacht en ontwikkeld door het jonge dutch designlabel The Wool Studio.Op de foto hierboven wordt Soft Concrete gedemonstreerd door Nederlands surfkampioen junioren Tom Boelsma. Hij verzekert zich van een zachte landing op het verende velours oppervlak uit 80 procent wol en 20 procent polyamide: een robuuste garencombinatie, zowel geschikt voor residentieel- als projectgebruik. Het karpet blijft goed op z’n plek door de zware kwaliteit gerecyclede vilten onderlaag.

Soft Concrete en Concrete Lace zijn ontwerpen van Hans van der Goes, oprichter van The Wool Studio. The Wool Studio vertegenwoordigt een collectief van opkomende en gevestigde interieurontwerpers, zoals Jeffrey van der Wees, Reinier Korstanje en Hans van der Goes zelf. Zij staan voor frisse vloerontwerpen met een typische relativerende Dutch Design-knipoog en werken zoveel als mogelijk met eerlijke, duurzame materialen en dito productiemethodes.

De verkrijgbare maten zijn: 170x230, 200x300, 250x350 en 300x400 centimeter. Advies verkoopprijs: vanaf 990 euro (inclusief BTW).Een variatie op Soft Concrete vormt de Concrete Lace (zie foto hierboven): hetzelfde beton, maar dan bezaaid met tere kantwerkjes, die langzaam lijken te vervagen. Dit geldt overigens niet voor de kleuren. De garens zijn rondom en vanaf de basis gekleurd volgens een innovatief kleurprocedé: een garantie voor scherp gedefinieerde dessins en lang-houdbare, niet vervagende kleuren.

Foto's: Maarten Huisman

www.thewoolstudio.nl

07-05-2013 9:00

Ondanks de slechte bouwconjunctuur heeft Maars de grootste opdracht uit de 65-jarige geschiedenis van het bedrijf binnengehaald. Het betreft de order voor het leveren van systeemwanden voor 36 nieuwe gebouwen in Mekka.

De 240.000 vierkante meter systeemwanden en zevenduizend deuren vertegenwoordigen een opdrachtwaarde van ruim 15 miljoen euro. In deze gebouwen komen tijdens de Hadj medewerkers van diverse ministeries van Saoedi-Arabië te wonen en te werken. De Hadj is de Pelgrimstocht naar Mekka die iedere volwassen moslim, die daartoe de middelen heeft, tenminste eens in zijn leven moet maken.

De productiecapaciteit van Maars zal de komende maanden ruim worden verdubbeld aangezien de wanden nog in het tweede en derde kwartaal van 2013 geleverd worden.
Maars heeft de afgelopen jaren een zeer sterke marktpositie opgebouwd in het Midden-Oosten en hier veel prestigieuze projecten gerealiseerd.

http://maars-systeemwanden.nl/

07-05-2013 8:00

Forbo Flooring heeft onlangs een nieuwe handige Marmoleum App ontwikkeld. In de App staan de meer dan 150 verschillende kleuren van de vier nieuwe collecties Marmoleum Next Generation. "Via de App kan je liken, delen, bekijken en favorieten aanmaken. De augmented reality marker maakt het bovendien mogelijk om de vloer van voorkeur in een bestaande woon- of werkomgeving te bekijken."

 

Forbo introduceerde eerder dit jaar haar nieuwste Marmoleum, genaamd Marmoleum Next Generation. "Het nieuwe Marmoleum is nog duurzamer dan zijn voorganger Global 3 die al bekend stond als de duurzaamste vloer ter wereld en heeft nu ook bewezen de laagste levensduurkosten, gebruikmakend van standaarden die de SDU hanteert om onderhoudskosten te bepalen. Bovendien kent Marmoleum Next Generation met zijn nieuwe collecties in meer dan 150 kleuren en vier basisdessins, een ongekende rijkdom aan designkeuze."

05-05-2013 8:00

Dinsdag 16 april jongstleden was Knauf gastheer van het seminar ‘Kostenbesparend (af)bouwen en installeren’. Knauf wilde met het seminar partijen bereiken die begrijpen dat ontkoppeld bouwen de toekomst is om succesvol zaken te blijven doen. “Het Knauf Bohebiflex concept sluit hier naadloos op aan.”

“Knauf Bohebiflex is een totaalconcept, dat van de wand een permanent bereikbare installatieruimte maakt. De Knauf Bohebiflex wandgootsystemen kunnen volledig worden ingebouwd, naar keuze onder- of bovenin de wand.  Het resultaat is een gemakkelijk te openen horizontale kabeltransportruimte, van waaruit de installateur de holle ruimte in de wanden en installaties permanent kan bereiken, van onder tot boven en aan beide zijden van de wand.”

Het Bohebiflex infocentrum in Vianen biedt informatie en inspiratie via verschillende toepassingen. “De ruimtes zijn ingericht als (zorg)-woning, ziekenkamer, hotelkamer, kantoor- en onderwijsruimte. De bezoeker krijgt een integraal beeld van hoe installaties netjes in wanden zijn weggewerkt en tegelijkertijd toegankelijk blijven tot in de verre toekomst.”

Het seminar had een informatieve invulling. Diverse gastsprekers gaven hun visie op het Knauf Bohebiflex concept en de voordelen van ontkoppeld bouwen. Tijdens de paneldiscussie werden de genodigden uitgedaagd om vragen te stellen. De middag werd afgesloten met een rondleiding door het infocentrum.

03-05-2013 11:04

Forbo Flooring heeft zijn Coral collectie naar een hoger plan getild, zo meldt het bedrijf. Onderzoek van TÜV Rheinland laat zien dat de nieuwe schoonloopmat 94 procent van het vuil en vocht tegenhoudt - een besparing op de schoonmaakkosten tot 65 procent. Daarnaast heeft de collectie standaard de hoogste brandveiligheidclassificatie, om de ingang, die ook als nooduitgang dient bij calamiteiten, extra brandveilig te maken. De collectie is tevens verder verduurzaamd door gebruik te maken van restafval, conform het streven van Forbo om haar impact op het milieu te verminderen. Dit heeft geleid tot een intensieve samenwerking met leveranciers die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben en zelf ook gerecyclede materialen in hun producten verwerken. De nieuwe Coral-collectie is hier een voorbeeld van: het Econyl-garen is gemaakt van zowel post-consumer als post-industrial afval, zoals gebruikte visnetten en PET-flessen.


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >