Nieuws


28-06-2013 10:10

Op basis van tien jaar montage-ervaring, de eisen van Bouwbesluit 2012 en de wensen van architecten en gebruikers heeft Storax zijn volledige programma transparante TransLevel glasbalustrades nieuw vormgegeven. Het programma biedt architecten een grote ontwerpvrijheid en voor iedere bouwkundige situatie een geschikt profiel - zowel binnen als buiten, aldus Storax. Het bedrijf biedt oplossingen voor 0,8 en 3,0 kN/mtr. lijnlast.

Om glasbalustradus sneller en makkelijker te monteren, beschikken de profielen onder meer over een Fix-Fit glasmontagesysteem (klemconstructie), koppelstiften waardoor alle profielen optisch perfect lijnen, afwateringsopeningen, Top-Cover (voor afwerking van het draagprofiel met bijvoorbeeld gipsplaten en een Torsiebox (voor flexibele en voordelige montage).

Storax heeft alle berekeningen met betrekking tot het bouwbesluit en het KOMO-attest beschikbaar. Daarnaast heeft het bedrijf een generator ontwikkeld om op basis van alle eisen het juiste veilige type voor een bepaald project te kunnen bepalen.

28-06-2013 8:34

 Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij Armstrong. Zo introduceerde de organisatie dit jaar het eerste Cradle to Cradle-plafond in Europa, maakt Armstrong de credits van BREEAM-NL inzichtelijk en werkt zij met een Plafond Recyclingprogramma. Een voorbeeld hiervan is een renovatieproject in Waalwijk waar oude plafonds zijn opgehaald om weer nieuwe plafonds van te maken.

 

Het kantoorgebouw in Waalwijk dat gerenoveerd moest worden, is elf jaar oud en bestaat uit twee torens van vier verdiepingen. “Vorig jaar had Bert Fitters Afbouw de plafondtegels in één toren verdieping voor verdieping vervangen. Dit jaar moesten zij het complete systeemplafond van 1.250m2 in de andere toren in één keer vervangen. Bert Fitters Afbouw werkte hierbij voor de eerste keer met het Armstrong Plafond Recyclingprogramma.”

Bert Fitters: “Er kwam een nieuwe huurder in het gebouw waarvan alleen de tegels vervangen hoefden te worden en niet het systeem. De monteurs hebben de tegels verwijderd en opgestapeld op pallets zodat Armstrong ze eenvoudig kon inladen en vervoeren. Voor ons werkte het nauwelijks anders dan bij gebruikelijke renovatieprojecten. Normaal demonteren wij plafonds en nemen het afval mee terug naar ons bedrijf, waar het materiaal gescheiden wordt. Plafondtegels kwamen altijd in de container met sloopafval want die werden nooit gerecycled. Een hoop verspilling van materiaal en geld. Het is dan ook een goede zaak dat het Armstrong Plafond Recyclingprogramma er is zodat het afval opgehaald wordt, er geen stortkosten zijn en de tegels niet verloren gaan.” 

 

Het Armstrong Plafond Recyclingprogramma werkt eenvoudig, meldt het bedrijf. “Binnen het recyclingprogramma worden oude plafondtegels die aan de eisen voor recycling voldoen op het project opgehaald en zonder kwaliteitsverlies direct tot nieuwe verwerkt. Dit wordt ook wel upcycling genoemd. In aanvulling op het upcyclen van de oude plafondtegels kan het snijafval van pastegels 100 procent gerecycled worden in nieuwe tegels. Armstrong plafonds bestaan overigens al tot 82 procent uit gerecycled materiaal en zijn voor 100 procent recyclebaar. Daarnaast gebruikt Armstrong grondstoffen die volledig hernieuwbaar zijn en overvloedig voorkomen in de natuur.”

 

“Het recyclingprogramma brengt de keten op een hoger plan: de architect ontwerpt een groener gebouw, het montagebedrijf heeft minder saneringskosten en Armstrong kan nog duurzamer produceren. Met het calculatieprogramma van Armstrong is de milieu-impact simpel uit te rekenen.” Ook bij kleine projecten loont het programma volgens de aanbieder al snel. “Vandaar dat we bij afname van een Armstrong plafondsysteem vanaf 2013 ook minerale plafondsystemen van andere fabrikanten in ons Plafond Recyclingprogramma opnemen. Hierdoor is het gehele productieproces toch weer een stuk duurzamer geworden.”

28-06-2013 8:29

 De Stichting Promotie & Informatie Tapijt lanceert een nieuw web-initiatief; de website www.allesovertapijt.nl. Op de site staat volgens de stichting  staat alle denkbare informatie over tapijt. “Handige weetjes, de PIT/PRODIS- symbolen, onderhoud & reiniging, tips & tricks, argumenten voor tapijt, begrippenlijst, de nieuwste trends et cetera.Alles over tapijt is dé informatiewebsite voor tapijt detaillisten en een initiatief van de samenwerkende tapijtleveranciers.”

De tapijtbranche wil met de website www.allesovertapijt.nl graag zoveel mogelijk informatie delen met de detaillist en verkoper op de winkelvloer. Deze informatie is zeer uiteenlopend, van de geschiedenis van tapijt tot en met verkooptips voor de verkoper. Tevens staan er inspiratie foto’s op, om te laten zien hoe je tapijt kan toepassen in je interieur. 

Op de website staat een handig overzicht van de PIT/PRODIS- symbolen. PIT/PRODIS staat voor Product Informatie Tapijt, een eenvoudig en uniform systeem dat objectieve productinformatie geeft over tapijt voor de Nederlandse markt. “PIT/PRODIS kan als hulpmiddel dienen voor de juiste keuze van tapijt. Op de website staan alle symbolen uitgelegd en wordt toepassingsinformatie gegeven in een duidelijk overzicht.”

Het initiatief van alles over tapijt is afkomstig van Stichting Promotie & Informatie Tapijt. Deze stichting wiil consumenten en detaillisten enthousiasmeren en informeren over de vele mogelijkheden van tapijt. Voor consumenten heeft stichting PIT/PRODIS de website www.zomooiistapijt.nl ontwikkeld, deze website is al enige tijd online. Voor detaillisten is er nu de website www.allesovertapijt.nl. Met de komst van deze twee nieuwe websites komt de website tapijtnet.nl te vervallen.

27-06-2013 12:52

Luxaflex Nederland heeft meegewerkt aan een niet alledaags raambekledingsproject van een Noors winkelcentrum. Met bijna dertig bedrukte Beaufort screens werd de gevel van het gebouw bekleed. Het project is een samenwerking van diverse Hunter Douglas-bedrijven, waaronder Luxaflex Nederland.

Voor de raambekleding van het Parken-winkelcentrum in het Noorse Åfjord, op 2 uur rijden van Trondheim, werd gebruik gemaakt van een 60 jaar oude foto waarop enkele arbeiders te zien zijn die uitrusten onder een boom. Vier Hunter Douglas-bedrijven hebben de oorspronkelijke foto 'getransformeerd' naar op maat gemaakte Beaufort screens. Helioscreen heeft de foto bewerkt, waarna Artex de screendoeken geprint heeft. Luxaflex Nederland heeft vervolgens de screens geproduceerd en de montage is gedaan door Vental Norway, de projecttak van Hunter Douglas aldaar.De screens bedekken de totale gevel. Het Parken-winkelcentrum is een bijzonder gebouw en Luxaflex Nederland is er trots op dat het bedrijf een bijdrage heeft geleverd aan dit multifunctionele en tot de verbeelding sprekende gebouw. “Op het dak van het winkelcentrum zijn een tuin en een heus voetbalveld te vinden”, zegt Lisette van Zelst van Luxaflex Nederland. “Het is voor ons geweldig om te zien hoe door middel van goede samenwerking een bedrijfspand zo’n unieke uitstraling kan krijgen. Enkele dagen na de oplevering kwam de koning van Noorwegen langs om het eindresultaat te bewonderen.”Luxaflex, het belangrijkste merk van Hunter Douglas, de wereldwijde marktleider in raambekledingsproducten, ontstond meer dan 60 jaar geleden na de uitvinding van de eerste metalen jaloezie. Luxaflex heeft meer dan twintigduizend dealers en showrooms in heel Europa.

www.luxaflex.nl

27-06-2013 8:29

Armstrong introduceert de textielplafonds Fabric Canopy X en Canopy Y. Het zijn de eerste textiel plafondeilanden van de producent van akoestische plafondsystemen voor de zakelijke markt.Met de textielplafonds kunnen levendige en kleurrijke accenten in een ruimte aangebracht worden. "Door de vele keuzes in vorm, maat en kleur van de plafonds kan iedereen hier zijn of haar eigen creatieve invulling aan geven. Canopy X en Y optimaliseren daarnaast het visuele comfort in ruimtes. Met deze plafondeilanden leeft elk interieur op en worden sobere, lege ruimtes omgetoverd tot oogstrelende plaatjes", aldus Armstrong.

"Fabric Canopy X en Y maken de Canopy collectie van Armstrong compleet. Met deze designproducten wordt het nieuwe materiaal textiel geïntroduceerd in een kleurrijk assortiment. Fabric Canopy X en Y zijn door het esthetisch design ideaal voor een creatieve of speelse inrichting van grote ruimtes zoals atriums, openbare ruimtes en verkeersruimtes", vertelt een woordvoerder van het bedrijf.Fabric Canopy X van Armstrong creëert driedimensionale sculpturale vormen, gebruikmakend van versterkt rekbaar textiel. Het textiel is van lichtdoorlatend materiaal en beschikbaar in diverse kleuren en afmetingen met maatwerkopties. De standaardafmetingen liggen tussen de 1.500 x 1.500 x 430 milimeter en 3.000 x 3.000 x 820 millimeter. Het hoog elastisch materiaal van Canopy X wordt gevormd door twee gebogen roestvaststalen buizen.

Bij Fabric Canopy Y worden de uiteindes van het hoog elastisch materiaal middels roestvaststalen ringen en transparante nylon ophangkabels vastgezet. Fabric Canopy Y is in drie-, vier-, vijf- en rechthoekige vorm beschikbaar. De afmetingen zijn divers: van 3 tot 9 vierkante meter. "Er is dus volop mogelijkheid om te ‘spelen’ qua hoogtes met de verschillende uiteinden van de diverse vormen", aldus de woordvoerder, die vervolgt: "Het textiel van Fabric Canopy X en Y is wasbaar en eenvoudig te onderhouden en in de kleuren wit, crème, geel, rood, groen, lichtblauw en donkerblauw verkrijgbaar. De brede waaier van vormen en kleuren biedt projectinrichters, binnenhuisarchitecten en interieurvormgevers ware vrijheid in creativiteit. Beide plafonds zijn eenvoudig en snel te (de)monteren voor toegang en onderhoud. Op deze manier is een nieuw en creatief interieur snel te realiseren."

www.armstrong.nl/plafonds

24-06-2013 8:00

Forbo Flooring nam op 15 en 16 juni deel aan de Homeride waarmee het geld bij elkaar probeerde te fietsen voor het Ronald McDonald Kinderfonds. De Homeride is een uitdagende wielertocht waarbij verschillende wielrenteams binnen 24 uur 500 kilometer afleggen van Groningen naar Maastricht en daarbij onderweg zes Ronald McDonald huizen en twee Ronald McDonald vakantielocaties aandoen.

Zowel bedrijven als individuen kunnen de tocht en de teams sponsoren. Forbo hoopte de Ronald McDonald huizen, die het al langer in natura sponsort, hiermee een extra financieel zetje in de rug te geven. Al ruim dertig jaar helpt het Ronald McDonald Kinderfonds zieke of gehandicapte kinderen en hun familie in Nederland. Als je kind ziek is, wil je als ouder zo dicht mogelijk in de buurt zijn en binnen een paar minuten aan de rand van het bed staan indien nodig. Daarom zijn de Ronald McDonald huizen onmisbaar. Het fonds voorziet jaarlijks in 65.000 gratis overnachtingen en 2.500 betaalde familievakanties.

Vanuit haar maatschappelijke betrokkenheid onderschrijft Forbo Flooring de doelstellingen van het Ronald McDonald Kinderfonds. Forbo steunt het kinderfonds naar eigen zeggen in materieel en immaterieel opzicht. "Bij nieuwbouw, verbouw en uitbouw draagt Forbo, tegen flink gereduceerde tarieven, zorg voor de vloeren. Nu staat Forbo dus aan de start van Homeride wielertocht, om ook een steentje bij te dragen als er wat minder ge- en verbouwd wordt."
Forbo Flooring is tevens hoofdsponsor van de Homeride. Andere sponsors zijn Gebr, Willard, Dersimo, Tété total flooring en Bakker travel.

20-06-2013 9:51

Het verbeteren van de akoestiek door het terugbrengen van de nagalmtijd in klaslokalen leidt tot betere les- en leerprestaties, sneller begrip van de lesstof door leerlingen en minder stress bij docenten. Het was al bekend dat lawaai - van buiten en binnen de school - de schoolprestaties sterk beïnvloedt. Dat het aanpakken van het specifieke aspect van nagalmtijd in het lokaal een ingrijpend effect heeft op zowel leerlingen als leraren, is nu voor het eerst uitgebreid aangetoond, in lokalen die ook echt gebruikt werden, met de daarbij behorende geluidniveaus en effecten hiervan.

Onderzoek van een half jaar in tien klassen met 11- tot 14-jarigen in vier verschillende lokalen - waarbij niemand wist dat de lokalen waren aangepast - toont dit zowel subjectief als objectief aan. Het onderzoek liet zien dat in lokalen waarin de nagalmtijd het kortst was, een bijkomend effect ontstond: de leerlingen maakten zelf ook minder geluid. Hierdoor kon de docent zachter spreken en toch goed verstaanbaar zijn, en zo de stem minder belasten. In het onderzoek werden zowel  kinderen met en zonder gehoorbeperking betrokken. Bij het IcDuBo in Rotterdam staat sinds dit jaar een ‘perfect klaslokaal’ waar onder meer het effect van nagalmtijd kan worden ervaren.

Wanneer geluidniveaus te hoog zijn of ruimtes te veel galmen, hebben leerlingen moeite met het verstaan en begrijpen van de docent. Docenten hebben moeite zich verstaanbaar te maken en krijgen vaak stemproblemen. Ondanks verschillende richtlijnen voor goede omstandigheden voor zowel luisteren als spreken in scholen, wordt er nog steeds veel lesgegeven in lokalen die akoestisch gezien ondermaats zijn. Tegenwoordig is er vaker sprake van renovatie van bestaande schoolgebouwen dan van nieuwbouw. Ook worden vaak andere gebouwtypes getransformeerd naar een schoolfunctie. Daardoor blijven onwenselijke akoestische situaties steeds langer voortbestaan. Dit heeft een negatief effect op prestaties van leerlingen en leerkrachten.De resultaten van het onderzoek - De Essex Study -  zijn belangrijk voor wie zich bezighoudt met het ontwerpen van scholen en met werken en/of leren in het onderwijs: schoolbesturen, onderwijsadviesbureaus, architecten, bouwbedrijven en akoestisch adviseurs. Het onderzoek laat concreet verbeteringen zien die ontstaan door het nemen van de juiste akoestische maatregelen in klaslokalen.

http://www.ecophon.com/nl/

Klik hier voor het volledige rapport.

19-06-2013 10:00

Vloerenfabrikant Interface presenteert haar nieuwe designcollectie Net Effect. Net Effect is ontworpen door de exclusieve designer David Oakey. Hij heeft zich voor het kleurenpalet en de textuur laten inspireren door het scheppende vermogen van de zee en diens bedreigingen.

Net Effect is 10 juni gelanceerd op Neocon in Chicago en wordt de komende maanden in de rest van de wereld uitgerold. In de Net Effect-collectie heeft designer David Oakey een verwijzing naar de zee verwerkt door golven en waterstromen in de textuur te creëren. Er kan gekozen worden uit drie varianten: neutrale tegels, overgangtegels en tegels met een textuur.

Het combineren van deze drie varianten verwijst naar het moment waarop golven over het land spoelen. Het kleurenpalet van twee blauwe en zes neutrale tinten staat symbool voor de oceaandiepten en door zon en zout gebleekt hout en steen. Naast de standaardtegels (50 x 50 centimeter) zijn er ook enkele ‘Planks’ beschikbaar (25 x 100 centimeter) in dezelfde kleurstellingen, die ook de vloeibaarheid van water uitstralen en een overgang vormen naar een meer lineair patroon. "De verschillende varianten maken het mogelijk om diverse overgangen, randen en karpetten te creëren." 

Net Effect is gemaakt met 100 procent gerecycled garen. "Dit garen is afkomstig van verschillende bronnen; waaronder gebruikt tapijtgaren herwonnen via het tapijttegel terugnameprogramma ReEntry, gebruikte visnetten en binnenkort ook van de afgedankte visnetten van lokale vissers die via het Net-Works project op de Filippijnen zijn verzameld. Naast het design is dus ook het concept een verwijzing naar de oceanen door het partnerschap Net-Works."

Net-Works is een partnerschap tussen Interface en het Zoological Society of London (ZSL) om enerzijds het groeiende milieuprobleem van afgedankte visnetten in een aantal van 's werelds armste kustgemeenschappen te verminderen, en anderzijds om een geschikte afvalstroom te vinden voor de ambitie om meer nylon te recyclen. "Net-Works is in 2012 gelanceerd in het Danajon Bank gebied van de Filippijnen en is een grote stap in de doelstelling van Interface om een circulaire productieketen te realiseren. Afgedankte visnetten vormen een overvloedige bron van nylon, dezelfde grondstof die ook voor tapijtgaren wordt gebruikt. Het verzamelen van deze afgedankte visnetten zorgt daarnaast voor een verbetering van de leefomstandigheden van lokale vissers."

17-06-2013 8:00

“Meld u aan voor onze nieuwsbrief en win een taart”, was de actie die Estillon combineerde met een mailing omtrent ondervloeren die geschikt zijn in combinatie met vloerverwarming. Uit de vele aanmeldingen, selecteerde Estillon onder andere Holland Parket uit Amersfoort.

Wijnand van Holland Parket was blij verrast. “Vloerverwarming is een thema dat steeds vaker speelt, vandaar mijn interesse in deze mailing”, aldus Wijnand. Estillon houdt middels haar digitale nieuwsbrief de Nederlandse detaillisten graag op de hoogte omtrent de laatste noviteiten, productinformatie en recente gerealiseerde projecten Ook de andere prijswinnaars worden persoonlijk door Estillon verrast.

Estillon ontwikkelde naar eigen zeggen van een duidelijk informatieve leaflet ondersteund door een handig stalenboekje. "Met name de collectie ondervloeren voor tapijt zijn uitermate geschikt in combinatie met vloerverwarming", meldt het bedrijf. "Dit leaflet is digitaal aanwezig op de website. En u kunt het stalenboekje aanvragen bij Estillon."

14-06-2013 11:27

Om in de spelen op de stijgende populariteit van naadloze wandbekleding met print introduceert signingspecialist metroXL een naadloos en hygiënisch geprint behangproduct voor de professionele verwerker: Vinywall. De coating en het ontbreken van naden maakt het behang zeer hygiënisch. Het is probleemloos nat te reinigen en te desinfecteren. Ook voldoet het aan strenge eisen op het gebied van duurzaamheid, kras- en stootvastheid, uv-bestendigheid, lichtechtheid en brandwerendheid. Dat maakt Vinywall naar eigen zeggen bij uitstek geschikt voor ziekenhuizen, onderwijsinstellingen en horecagelegenheden - locaties waar voorheen vaak werd gekozen voor conventionele witte wanden.

Toepassing bij TU Delft

Vinywall biedt de verwerker tevens een aantal praktische voordelen. Het product wordt in één stuk – tot 50 meter lengte en 5 meter hoogte – op de wand gelijmd. Hierdoor ontstaat een strak doorlopend beeld en behoren pasproblemen, een veelvoorkomend euvel bij traditionele behangstroken, tot het verleden. Vinywall wordt gemaakt van een stevig doek dat door en door gecoat is met een pvc-laag, beprint met uv-inkten op een zeer hoge dpi-resolutie, voor een superscherpe afdruk. Verder is het doek is voorzien van een grijze achterzijde. Wanden hoeven niet eerst egaal gemaakt te worden, wat veel voorbereidingstijd bespaart. De montage gebeurt vanaf de rol op wandhoogte; dit bekort de montagetijd met 50 procent ten opzichte van traditionele behangproducten.

Wand in het ROC Delft

13-06-2013 9:33

Samen met Hunter Douglas ontwikkelden Sander Architecten uit Amsterdam voor de plafonds in de kantoorruimten van het gerenoveerde Ministerie van Defensie een nieuw type Techstyle plafondpanelen. De vlakke en lichte Techstyle panelen hebben de uitstraling van gipsplaat. Door de cellulaire structuur en de nonwoven stof absorberen de panelen zowel hoge als lage geluidsfrequenties, waarmee een effectieve geluidsreductie tot stand komt.Jeroen Steenvoorden was namens Sander Architecten betrokken als projectarchitect bij dit renovatieproject. “De Rijksoverheid past vrij strenge eisen toe voor haar gebouwen als het gaat om akoestiek en comfort”, vertelt Steenvoorden. “Voor het plafond kozen we, na verschillende plafondsystemen vergeleken te hebben, voor Techstyle. Samen met Hunter Douglas hebben we toen een plafondpaneel ontwikkeld dat perfect en zo onopvallend mogelijk in dit monumentale gebouw past.”

“Van oudsher had het Ministerie van Defensie mooie stucplafonds, die verloren gingen in een eerdere  renovatie en vervangen waren door systeemplafonds. De uitstraling van het stucwerk wilden we weer terug. Bouwtechnisch is het zeer lastig om in een stucwerkplafond allerlei moderne licht- en installatiesystemen te verwerken als flexibel systeem en tevens te voldoen aan de hoge bouwfysische eisen die voor kantoorruimten gesteld zijn. Bij de Techstyle panelen is dat wel mogelijk. Bovendien hebben ze een mooie, strakke uitstraling zonder die lelijke bandenrasters. Door de subtiele belijning van de plafonddelen, komen ze het meest in de buurt van een monoliet stucplafond”, aldus Van Steenvoorden.

Specifiek voor dit project heeft Hunter Douglas de Techstyle panelen aangepast naar een systeem waarmee zonder al teveel gedoe een ruimte op een afdeling groter of kleiner gemaakt kan worden. Vanwege een onzichtbaar klik- en aanhechtingsmechanisme zijn de panelen gemakkelijk te verwisselen zodra kantoorwanden verplaatst moeten worden. In de dunne naad van het plafond is eenvoudig een extra profiel in te klikken, waarop de wand aangesloten kan worden. “De wanden sluiten naadloos aan op de plafondpanelen, zonder dat de akoestische kwaliteit wordt aangetast. Het zachte materiaal van de Techstyle-panelen dempt de nagalm aanzienlijk. Veel meer dan een origineel stucplafond”, legt Van Steenvoorden uit.

Mariëtte Poll, projectleider renovatie Ministerie van Defensie: “We hadden een organisatie die gewend was aan een cellenstructuur, met kleine afgesloten werkplekken en veel gangen. De verandering naar 40 procent open werkplekken betekende een omschakeling voor de werknemers. Na terugkeer was de rustige en geluiddempende werkomgeving het eerste wat mensen opviel.”

Poll begeleidde het 6 jaar durende renovatieproject. “Het was bijzonder om zo’n complex renovatieproject te mogen begeleiden”, zegt ze. “Bij deze renovatie stond een integrale benadering van de exploitatiefase voorop. Er is vooral gestuurd op sober, maar niet somber. Daarnaast op functionele doelmatigheid. Het gebouw moet namelijk voor de komende 30 jaar goed onderhouden worden, tegen lage kosten.”

Poll legt uit dat akoestiek en flexibiliteit essentieel zijn voor de nieuwe werkplekken en stelt vast dat werken in een organisatie geen statisch geheel is. “De vierkante meternorm binnen de Rijksoverheid is gestaag aan het dalen. Snel een ruimte kunnen wijzigen tegen lage kosten, zonder verlies van de akoestische waarden is cruciaal.” De Techstyle panelen sluiten hier prima op aan. De akoestiek was vóór de renovatie erg slecht door de harde materialen in de ruimten. Na terugkeer was de rustige en geluiddempende werkomgeving het eerste wat mensen opviel. ‘Er heerst een weldadige rust’, hoorde ik zeggen. Toch opmerkelijk voor een ruimte waar zoveel mensen werken”, vindt Poll.

11-06-2013 13:30

De Nederlandse tapijtfabrikant Desso heeft de eerste Boeing 787 Dreamliners voor de Europese markt uitgerust met speciaal ontwikkeld tapijt. Het betreft een order voor acht vliegtuigen van de Britse luchtvaartmaatschappij Thomson Airways, onderdeel van het Duitse reisconcern TUI AG. De Britse maatschappij is met 64 vliegtuigen de grootste charter-vliegmaatschappij ter wereld met bijna 11 miljoen passagiers in 2012.

Op 31 mei is de  eerste vlucht met de Boeing 787 Dreamliner op Manchester airport geland. Het is de eerste Britse carrier die met deze vliegtuigen vliegt en de tweede in heel Europa. Het speciaal voor de Boeing 787 Dreamliner ontwikkeld tapijt (100% Wilton geweven) is zelfklevend en maakt het mogelijk om het tapijt uiterst strak en vlak in de cabines van de vliegtuigen te leggen en de installatie met maximale efficiëntie uit te voeren. Het tapijt voldoet uiteraard aan de strengste eisen op het gebied van brandveiligheid, vereiste levensduur en comfort.
Alexander Collot d’Escury, CEO van Desso: “De Boeing 787 Dreamliner is een indrukwekkend vliegtuig. We zijn erg verheugd dat we op deze manier bijdragen aan het elegante interieur met een product dat aan de hoogste standaard voldoet, zowel in termen van design als functionaliteit. Desso werkt nauw samen met de luchtvaartindustrie om innovatieve producten te ontwikkelen, die voldoen aan de strengste voorwaarden en eisen binnen de sector.”
Desso ontwikkelt een uitgebreide range aan tapijten voor de internationale luchtvaartindustrie, zoals Air Asia, Alitalia, Asiana Airlines, Indigo, Norwegian Air Shuttle, KLM,  Royal Air Brunei, S7, Transavia, TUI Travel. Zo is de hele KLM-vloot bestaande uit 110 vliegtuigen (Airbus A330/ Boeing 737/ Boeing 747/ Boeing 777) in zowel de Economy als de Businessclass uitgevoerd met Desso-tapijt. 
Recent ontwikkelde Desso Aviation bovendien speciaal tapijt voor de compleet vernieuwde World Businessclass van KLM. Het ontwerp van het tapijt is een co-creatie met de designstudio van de bekende Nederlandse ontwerpster Hella Jongerius. Vanaf juli 2013 ligt het tapijt aan boord, te beginnen met 22 Boeing 747's.

06-06-2013 2:00

Interface lanceert een nieuwe dimensie in het productportfolio: Planks. Deze smalle, langwerpige tapijttegels van 25 x 100 centimeter kunnen op zichzelf staand worden geïnstalleerd, maar ook in combinatie met de vertrouwde vierkante tapijttegels (50 x 50 centimeter) van Interface.

"Deze nieuwe dimensie biedt architecten en designers nog meer ontwerpmogelijkheden en vergroot de inzetbaarheid van modulaire vloerbedekking door naast combinaties met kleuren, texturen en designs nu ook te kunnen variëren met afmeting en nieuwe installatiemethodes zoals ‘visgraat’. Interface toont de design mogelijkheden van Planks deze week voor het eerst op het vakevenement Design District in Zaandam', vertelt een woordvoerder van het concern.Rob Boogaard, senior vice president sales en marketing voor Interface: “Toen Interface voor het eerst tegeltapijt introduceerde in de jaren '70, was dat het begin van een revolutie op het gebied van design. Plotseling konden architecten en ontwerpers meer flexibele werkplekken creëren met inspirerende vloeren die eenvoudig te installeren zijn. Onze nieuwste innovatie biedt onze klanten de mogelijkheid om de meest geavanceerde modulaire vloerontwerpen te creëren in alle kleuren, texturen en patronen. Planks is een geweldig voorbeeld van hoe soms de simpelste veranderingen het meeste effect kunnen hebben."

De eerste collectie die wordt gelanceerd als Planks is Urban Retreat 501, een vervolg op de collectie Urban Retreat. Het kleurenpallet van Urban Retreat 501 is te combineren met de eerder gelanceerde collectie Urban Retreat, aangevuld met vier nieuwe, levendige accentkleuren. Urban Retreat 501 bevat in zijn totaliteit een groot aandeel gerecycled materiaal en wordt vervaardigd met 100 procent gerecycled garen. Deze kan eenvoudig worden geïnstalleerd met de lijmvrije en flexibele TacTiles om schadelijke emissies nagenoeg te voorkomen.

Op 6, 7 en 8 juni staat Interface samen met SV op het vakevenement Design District in Zaandam (stand V07).

www.designdistrict.nl
www.sv.nl
www.interfaceflor.nl

04-06-2013 8:00

Ecophon lanceert een nieuwe web-applicatie: de Onderhoudsgids. Vanaf nu kan ieder plafondmontagebedrijf dat met Ecophon akoestische plafondpanelen werkt via de Ecophon-website zelf een specifieke onderhoudsgids genereren voor het project dat het net heeft opgeleverd. Deze kan het montagebedrijf aan de eindgebruiker of facility manager aanbieden, als extra serviceverlening. 

De gids bevat de gegevens van het montagebedrijf, de technische gegevens van het plafondsysteem en de reinigingsvoorschriften: allemaal specifiek op maat voor elk individuele project.

De onderhoudsgids is een web-based tool om onderhoudsinstructies op maat te genereren voor Ecophon plafond- en wandsystemen voor een specifiek project. Er wordt een ‘op maat gemaakt’ Ecophon-document samengesteld met informatie over de juiste behandeling tijdens de levensduur van het plafond.

Via de Ecophon website creëert het montagebedrijf een uniek document voor elk project. In een speciaal venster vult het montagebedrijf de bedrijfsgegevens in: naam en omschrijving van het project en eventueel aanvullende informatie in zoals verdieping, kamer en installaties. Daarna klikt men in het keuzemenu het Ecophon plafondsysteem aan, of de systemen die in het project zijn toegepast. Op basis daarvan komt een uniek projectdocument tot stand in de vorm van een pdf-document, dat geprint of gedownload kan worden. Er worden geen gegevens door Ecophon bewaard, dus elk document is strikt vertrouwelijk.


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >