Nieuws


30-01-2015 8:30

Eerder deze week meldden we al dat vloerfabrikant Interface acte de présence geeft op Materiual Xperience. Ook concurrent Forbo kondigt aan te exposeren op het evenemen dat van 9 tot en met 13 februari gehouden wordt in Utrecht.

Forbo zal op het evenement een voorproefje laten zien van de nieuwe Marmoleum Modular collectie, die 1 april wordt geïntroduceerd.

Material Xperience is een vakevenement voor (interieur)architecten en creatieve professionals gericht op materialen, innovatie en inspiratie. In 2015 staat het programma in het teken van ‘The Five Senses’. "Door de onafhankelijke materialententoonstelling en het internationale sprekersprogramma ontdekt de architect hoe een goed ontwerp en een bewuste materiaalkeuze de beleving van de omgeving positief kan beïnvloeden. Een goed zintuiglijk ontwerp levert op den duur dus altijd wat op", aldus organisator Materia.

www.forbo-flooring.nl

Deel op Social Media 

28-01-2015 9:06

Vloerfabrikant Interface staat dit jaar weer op Material Xperience (MX2015). In de Jaarbeurs Utrecht presenteert Interface van 9 tot en met 13 februari zijn nieuwe collectie Human Nature. Ook BBC-coryfee Oliver Heath geeft acte de présence op de beurs. Hij geeft op donderdag 12 februari een exclusieve lezing over de invloed van biophilic design op de bebouwde omgeving.

Oliver Heath is oprichter van Heath Design Ltd en is internationaal vermaard als designer, schrijver en presentator voor de BBC. "Tijdens zijn lezingover biophilic design gaat Heath verder in op het creëren van een omgeving die mensen blijer en gezonder maakt", aldus Interface. "Hierbij laat Heath zich inspireren door het idee dat de mens van nature verbonden is aan de natuur. En dat er mogelijkheden zijn om ruimtes te creëren die een positieve bijdrage leveren aan mens en milieu en tegelijkertijd tot meer productiviteit leiden en dus winstgevend zijn."

De Human Nature-collectie van Interface, ontworpen door topdesigner David Oakey, is volgens het bedrijf gebaseerd op de aangeboren verbondenheid met de natuur. "De collectie simuleert de meest elementaire grondbedekkingen zoals bosgronden, grasvelden en kiezelpaden door middel van visuele en tastbare texturen. Door deze nabootsing van de natuur draagt Human Nature bij aan een (werk)omgeving die creativiteit, productiviteit en het welzijn van de gebruikers stimuleert."

Human Nature bestaat uit vijf soorten Skinny Planks-tapijttegels van 25 centimeter bij 1 meter. "Met deze afmeting zijn de tegels naadloos te combineren met de standaard formaat tegels (50 bij 50 centimeter) in eindeloze designmogelijkheden. De Skinny Planks zijn beschikbaar in verschillende structuren - van kiezelstenen tot vers gemaaid gras – die geschikt zijn om diverse werkplekken af te bakenen."

Material Xperience is een jaarlijks materiaalevenement voor architecten en andere creatieve professionals. Dit jaar staat Material Xperience in het teken van ‘The Five Senses’; hoe materialen je zintuigelijke beleving kunnen versterken. Material Xperience vindt van 9 tot en met 13 februari plaats in de Jaarbeurs Utrecht. De lezing van Oliver Heath vindt plaats op donderdag 12 februari, van 12.00 uur tot 13.00 uur.

www.interface.nl/materialxperience

Deel op Social Media 

27-01-2015 14:30

De restwarmte van Zaanse fabrieken als Forbo Flooring en Verkade gaat gebruikt worden om wijken en openbare projecten in Krommenie, Assendelft en Wormerveer te verwarmen. De gemeente Zaanstad die het plan met de bedrijven ontwikkelde, kreeg deze week een subsidie van een half miljoen van de Europese Unie om het plan te realiseren.

Woonwijken, een school, een zwembad, maar ook een bedrijventerrein moeten aangesloten worden op het net dat een feit moet zijn in 2016. Forbo Flooring, dat zich ook anderszins inzet om haar ecologische footprint te verminderen, is blij dat het weer een duurzaam steentje kan bijdragen.

www.forbo-flooring.nl

Deel op Social Media

23-01-2015 8:23

Vastgoedbedrijf DTZ Zadelhoff heeft onlangs haar intrek genomen in een kantoor aan de Amsterdamse Zuidas. Voor het 1900 vierkante meter tellende kantoor in het gebouw van UN Studio is een volledig nieuwe inrichting ontworpen. Het Nederlandse bedrijf Senso, specialist in naadloze interieuroplossingen, tekende voor de gietvloeren door het hele kantoor die in diverse kleuren en patronen in elkaar overlopen.

"Door een slimme combinatie van zachte vloerbedekking en Sensovloeren ontstond een kantoorruimte met goede akoestische eigenschappen en duidelijke functiegebieden", aldus een woordvoerder. "Speciaal voor de computervloeren is gebruik gemaakt van een onderlaag in carbonfiber. Deze stabiele basis stelt Senso in staat een naadloze vloer uit te voeren. Uitsparingen voor vloerluiken zorgen voor flexibiliteit."

De Sensovloer werd uitgevoerd in twee kleurcombinaties, waaronder puur wit en een betonlook gietvloer. Om deze en andere kleuren naadloos in elkaar te laten overlopen ontwikkelde Senso enige tijd geleden een methode waarmee dit onzichtbaar is opgelost. "Zonder gebruik van afbakeningen gaat de ene kleur van de vloer naadloos maar strak over in de andere. Het resultaat is een esthetisch aantrekkelijke vloer die als één geheel door het kantoor loopt. De diverse functies en voorzieningen zijn herkenbaar door de gebruikte vloeren zonder dat de eenheid en synergie verloren gaat."

www.sensovloeren.nl

Deel op Social Media 

23-01-2015 8:18

Forbo Flooring heeft een nieuwe website. Interactie en gebruiksvriendelijkheid staan volgens het bedrijf centraal in het nieuwe ontwerp. "We richten ons met deze site volledig op de wereld van onze klant", aldus Willem Burmanje, directeur marketing communicatie bij Forbo.

Daarbij ligt de focus op inspiratie, middels bijvoorbeeld referentieprojecten, en het aanbieden van relevante inhoudelijke informatie voor de verschillende doelgroepen. "De site is beeldgericht, intuïtief en ook geschikt voor smartphone en tablet."

Het nieuwe online platform van Forbo biedt onder andere een snelle zoekfunctie voor producten en een vloerplanner waarmee klanten een vloer naar keuze in hun eigen woon- of werkomgeving kunnen visualiseren en bekijken. "De website richt zich sowieso meer op beeld dan op woord, al blijven alle vereiste documenten, certificeringen en technische gegevens beschikbaar, maar wel vaak uitgelegd middels een eenvoudig YouTube filmpje. Architecten en ontwerpers kunnen via de nieuwe site onder andere CAD-bestanden en trendgegevens downloaden."

www.forbo-flooring.nl

Deel op Social Media 

22-01-2015 11:29

Een vijf sterren Breeam-NL ontwerpcertificaat, met een score van 94,19 procent. Hiermee behoort het nieuwe kantoor van machinebouwer Geelen Counterflow tot de top van de duurzame kantoorgebouwen in Nederland. AGC paste cradle-to-cradle gecertificeerd glas toe om de klimaatbeheersing zoveel mogelijk natuurlijk te regelen en optimaal licht toe te laten in het gebouw.

“We hebben gebruik gemaakt van drievoudige beglazing met een speciale coating (iplus LS)”, vertelt Hans Willemsen van AGC. “Er zijn twee coatings aangebracht, aan de spouwzijden van de buiten- en binnenruit. Bijzonder aan deze coating is dat de zontoetreding zo hoog mogelijk is. Zodra de zon schijnt, ook in de winter, komt er zoveel mogelijk warmte van buiten naar binnen, zodat het pand natuurlijk verwarmd wordt. In ons klimaat kan dit ook goed, want gemiddeld zijn 11 van de 12 maanden ‘koudere’ maanden. Bij overmatige zonbelasting zorgt buitenzonwering ervoor dat er niet teveel warmte het gebouw binnenkomt.”


 Bron: AGC Glass

Jos Wagemans, bouwmanager: “De wens was om een comfortabel en gezond binnenklimaat te realiseren, met veel daglicht. Het extra heldere glas dat toegepast is, maakt dit mogelijk. Daarbij zijn 330 zonnepanelen op het dak bevestigd, die 50 procent meer energie opwekken dan dat er verbruikt wordt. Mede ook door het glas met de speciale coating is er namelijk een stuk minder energie nodig voor verwarmen en koelen van het gebouw. Het overschot aan energie wordt op de eigen productielocatie gebruikt voor onder meer het opladen van heftrucks."

Architect Rob Wolfs: “Het nieuwe kantoorgebouw dient de werkprocessen optimaal te faciliteren. De interactie tussen medewerkers is hierbij essentieel. Een aangename werkomgeving voor de medewerkers komt tot uitdrukking in de aandacht voor toepassing van daglicht, uitzicht en openheid in het nieuwe kantoor. Door toepassing van veel glas is een maximale transparantie gerealiseerd.”

“Mede dankzij onze Cradle to Cradle certificering viel de keuze van Geelen Counterflow op ons als glasleverancier”, zegt Hans Willemsen. “Een mooi project, dat ons toch weer een stapje op weg brengt naar een gezondere planeet. We zijn trots dat we eraan mee mochten werken!”

Opdrachtgever: Geelen Counterflow Haelen
Ontwerp: Architecten en Bouwmeesters, Herten-Roermond
Bouwmanager: Jos Wagemans, Bouwadviezen & Bouwmanagement Sittard
Gevelbouwer: Alhako, Stamproy. Helwig Timmerfabriek, Geleen
Glasproducent: AGC Westland. Oplevering: december 2014.


 Bron: AGC Glass

 

Deel op Social Media

 

20-01-2015 10:00

MOSO International heeft haar volledige bamboe productassortiment laten certificeren op de gebieden kwaliteit, milieu en gezondheid. Mede door deze certificeringen behalen de bamboeproducten van MOSO een nog hogere score in BREEAM NL en LEED, de leidende duurzaam-bouwen certificeringssystemen wereldwijd.

Arjan van de Vegte, R&D manager bij MOSO: “MOSO heeft de afgelopen jaren grote investeringen gedaan om in samenwerking met gerenommeerde testinstituten aan te tonen dat er geen beperkingen meer zijn om industrieel verwerkt bamboe grootschalig in te zetten in de bouw als volwaardig, en zelfs veel duurzamer, alternatief voor tropisch hardhout. Maar MOSO is een stap verder gegaan door haar producten ook beschikbaar te maken met FSC certificering. Daarnaast heeft MOSO de ecologische en CO2 voetafdruk van haar producten laten testen door de TU Delft, volgens de internationale LCA methodiek. Hieruit blijkt dat de massieve bamboeproducten CO2 neutraal zijn over de gehele levenscyclus. Als gevolg van de certificeringen is het mogelijk extra credits te halen bij toepassing van MOSO bamboe producten voor de belangrijkste duurzaam bouwen ecolabels wereldwijd: BREEAM en LEED.”

Naast duurzaamheid worden de kwaliteit en gezondheid van producten steeds belangrijker en wordt dit in verschillende Europese landen ook aan strenge richtlijnen onderworpen. Zo is in Frankrijk en Duitsland de uitstoot van vluchtige organische stoffen (VOC’s) bij interieurbouw al aan strenge eisen gebonden. Ook in België is het gebruik van VOC’s op 1 januari 2015 streng gereguleerd. Van de Vegte: “Uitgebreide VOC-testen van het Bremer Umweltinsitut tonen aan dat alle MOSO bamboevloeren gemakkelijk voldoen aan alle Europese criteria en zelfs zijn geclassificeerd als A en A+ volgens de strenge Franse normen. Dat is de hoogst mogelijke score.”

Eén van de belangrijkste recente ontwikkelingen op het gebied van certificeringen is de ontwikkeling van een aparte EU-norm voor de CE-markering (Conformité Européenne) van bamboevloeren. Samen met het Nederlandse Normalisatie Instituut (NEN) heeft MOSO het voortouw genomen om een eigen gestandaardiseerde norm voor bamboevloeren te ontwikkelen, die aan strenge kwaliteits-, veiligheids-, en gezondheidseisen voldoet. Van de Vegte: “De verwachting is dat deze nieuwe norm in de zomer van 2015 officieel zal worden gepubliceerd door de Europese Commissie.”

MOSO International B.V. is gespecialiseerd in de ontwikkeling en verkoop van innovatieve en milieuvriendelijke, uit bamboe vervaardigde, producten voor interieur en exterieur toepassingen. MOSO is een mondiale speler die al zeventien jaar actief is vanuit het hoofdkantoor in Zwaag en vestigingen in China (Hangzhou), Spanje (Barcelona) en Italië (Milaan).

 

 

 

Deel op Social Media

 

09-01-2015 8:30

De Belgische producent van vinylvloeren Moduleo kondigt een vernieuwde collectie aan. "3 Jaar na de succesvolle lancering van ons innovatieve modulaire concept van vinyl in planken en tegels, stellen we op de vakbeurzen de nieuwe generatie voor."

Op het vlak van design, plaatsing, service en groene productie heeft Moduleo de lat naar eigen zeggen flink hoger gelegd. “Het is nu eenmaal de drive van het bedrijf om steeds beter te doen en nooit op onze lauweren te rusten”, klinkt het bij Moduleo.

Aan ambitie geen gebrek bij het Belgische bedrijf. CEO Jan Vergote: “Na uitgebreid marktonderzoek, feedback van klanten, focus op innovatief design en R&D en uitgebreide knowhow zijn we bij Moduleo klaar om de ‘Next Generation’ voor luxe vinylvloeren te lanceren, onze kijk op de toekomst. Want we willen absoluut pioniers blijven in onze markt. Daarom zetten we nu de volgende stap en innoveren we in zowel product design als ontwikkeling.”

Ruim de helft van de collecties Select & Transform, voor residentieel en commercieel gebruik, is vernieuwd. "Er werd een grondige selectie gemaakt van de best lopende dessins, die worden versterkt met nieuwe kleuren en aangevuld met nieuwe dessins die het geheel zeer modern en vooruitstrevend maken. In totaal betekent dit een aanbod van meer dan 90 designopties in een variëteit van dessins, kleuren en formaten."

"De nieuwste collectie Impress brengt dan weer karaktervolle houtsoorten tot leven via een indrukwekkend gedetailleerd reliëf van nerven, knopen en groeven. Achter de vernieuwende houtlook van Impress schuilt een innovatief en hoogtechnologisch proces, ‘Embossing in register’. Daarbij komt het dessin tot in detail overeen met de oppervlaktestructuur: zo voel je de nerven, knopen en groeven precies op de juiste plaats."

Moduleo is naar eigen zeggen een echte koploper inzake duurzaamheid, dankzij vinylvoeren die tot  50 procent gerecycled worden. "Daartoe werd speciaal voor Moduleo een compleet nieuwe, ecologisch verantwoorde productiefabriek gebouwd, waar maximaal wordt gefocust op de recyclebaarheid van productieafval. Drie gloednieuwe windturbines staan in voor een derde van de energiebehoeften van de productiesite in Avelgem, België."

Naast de productiehallen verrees op de site in Avelgem ook een nieuw, hypermodern hoogbouwmagazijn, waarmee volgens een woordvoerder optimaal ingespeeld kan worden op de groeiende vraag naar de Moduleovloeren uit binnen- en buitenland.

www.moduleo.be

Deel op Social Media

02-01-2015 16:15

Tarkett heeft op 30 oktober 2014 aangekondigd om Desso volledig over te nemen. Vandaag meldt het concern dat de overname is afgerond na goedkeuring door de relevante mededingingsautoriteit en op basis van een positief advies van de ondernemingsraad van Desso.

“Door de overname van Desso versterken we ons product portfolio met het toevoegen van high-end tapijt en tapijttegels voor onze Europese klanten. Deze operatie stelt ons in staat om onze geografische aanwezigheid in Emea te versterken en maakt het Tarkett mogelijk om commerciële tapijtoplossingen aan te bieden aan alle klanten wereldwijd, ook door de succesvolle overname van Tandus in Noord-Amerika in 2012. Desso is een erkend merk voor hoogwaardige en innovatieve producten en is sterk gericht op duurzaamheid", aldus Michel Giannuzzi, CEO van Tarkett.

Desso produceert high-end en innovatieve vloerbedekking, vooral voor commerciële toepassingen (kantoren, onderwijs horeca, marine en luchtvaart) en is aanwezig in de markt voor consumenten tapijt in Europa. Het bedrijf bedient ook de sportmarkt met kunstgras en een versterkt natuurgrassysteem (GrassMaster).

Het hoofdkantoor van Desso is gevestigd in Nederland, Desso realiseerde in 2013 een omzet van 202 miljoen euro en heeft ongeveer 820 mensen in dienst in drie fabrieken in Europa.

Na de afronding van de overname van Desso door Tarkett is gezamenlijk overeengekomen dat Alexander Collot d' Escury , CEO van Desso, de onderneming per 5 januari 2015 zal verlaten.
Remco Teulings, president van Tarkett Emea, wordt verantwoordelijk voor de tapijtactiviteiten van Desso en zal benoemd worden tot CEO van Desso, in aanvulling op zijn huidige verantwoordelijkheden binnen Tarkett.
Eric Daliere, voorzitter van Tarkett Sports Division, wordt verantwoordelijk voor de activiteiten van Desso Sports, naast zijn huidige verantwoordelijkheden binnen Tarkett. Deze activiteiten zullen snel worden geïntegreerd in Tarkett Sports.

Michel Giannuzzi geeft als commentaar: "Ik wil graag het Desso team bedanken voor het uitstekende werk wat is gedaan op het gebied van innovatie en de groei die is gerealiseerd onder leiding van Alexander Collot d' Escury. We respecteren zijn beslissing om Desso te verlaten en wensen hem het allerbeste voor zijn toekomstige carrière. We zijn verheugd dat vanaf vandaag Desso deel zal uitmaken van Tarkett en wij heten alle medewerkers van harte welkom.”

Met een omzet in 2013 van 2,5 miljard euro is Tarkett marktleider in innovatieve en duurzame vloerbekleding en sportvloeren. Bijna elfduizend medewerkers bedienen dagelijks de klanten van Tarkett in honderd verschillende landen met 38 verschillende productielocaties. Sinds januari 2007 zijn de familie Deconinck (> 50 procent) en KKR (19 procent) eigenaar van Tarkett. De rest van de aandelen zijn geplaatst op de beurs in Parijs.

Desso is een vooraanstaande wereldwijde fabrikant van tapijten en sportvelden en is actief in meer dan honderd landen. De producten van Desso worden geleverd aan kantoren, het onderwijs, de gezondheidszorg, overheidsinstellingen, woningen en ook aan hotels, cruiseschepen en luchtvaartmaatschappijen. Daarnaast produceert Desso sportvelden zoals de Desso GrassMaster, die is geïnstalleerd op de voetbalvelden van Champions League-clubs en de 'voetbaltempel' Wembley.

http://www.desso.com/
www.tarkett.nl

Deel op Social Media


 


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >