Nieuws


29-07-2015 11:50

Vloerenfabrikant Tarkett draagt Villa Pardoes een warm hart toe en sponsort vloeren. Villa Pardoes zal haar deuren tijdelijk sluiten voor een capaciteitsuitbreiding.

Villa Pardoes is een vakantieverblijf verbonden aan de Efteling voor ernstig, mogelijk levensbedreigend zieke kinderen tussen de vier en twaalf jaar. Het bestaat uit acht ruime vakantiewoningen, aan elkaar geschakeld rondom een grote centrale ruimte. Het gebouw heeft de vorm van een slakkenhuis. Kinderen kunnen er in een veilige en kleurrijke omgeving spelen. Ze kunnen op deze manier hun ziekte even vergeten en echt kind zijn. Ouders ontmoeten er lotgenoten en kunnen hun ervaringen delen.

Villa Pardoes zal op 24 augustus tijdelijk de deuren sluiten om de capaciteitsuitbreiding te kunnen realiseren. Er zullen zes woningen bij komen en zes centrale ruimtes. De oude woningen zullen worden vernieuwd. Tarkett sponsort de vloeren van Villa Pardoes. Er zal een mix worden gelegd van vinyl, vinylstroken en tapijt van Desso. “Door lokale sociaal-maatschappelijke projecten te steunen, wil Tarkett een steentje bijdragen aan een betere samenleving. Villa Pardoes verricht goed werk en verdient een steuntje in de rug,” aldus Lieuwe Steendam, verkoopdirecteur Tarkett Nederland.

Villa Pardoes is voornemens om haar deuren op 23 oktober weer te openen.

www.tarkett.com

Deel op Social Media 

27-07-2015 9:10

Interface heeft naar eigen zeggen de eerste biobased backing voor tapijttegels ontwikkeld die voldoet aan Europese prestatie- en kwaliteitsnormen, zoals lage VOC en een hoogdimensionale stabiliteit.

Het bedrijf maakte dit bekend na succesvolle proeven met de biologische compound, die Interface in Nederland heeft ontwikkeld en een recente investering van 4,5 miljoen euro voor een flexibele nieuwe installatie voor de fabriek in Scherpenzeel. Binnen de investering heeft Interface ook een speciaal research- en developmentteam gevormd voor de ontwikkeling van de compound. Interface verwacht de biobased backing binnen 18 maanden in productie te kunnen nemen en uit te rollen binnen het productassortiment voor EMEA.

De strategie van het bedrijf is erop gericht om een voortrekkersrol te spelen binnen de circulaire economie. Het wil daarbij niet alleen inzetten op één gerecyclede of biobased grondstof, maar komen tot een flexibel productieproces met een brede input en output van gerecyclede en biobased materialen.

Daarnaast gaat Interface samen met Universal Fibres over tot het in toenemende mate vervangen van nieuwe nylon door biobased nylon. In 2011 ontwikkelde Interface zijn eerste tapijttegel met biobased nylon en sindsdien heeft het bedrijf flink geïnvesteerd in het vergroten van zijn productiecapaciteit voor biobased materialen.

Interface heeft twee jaar geleden een pilot gedaan met biobased formaldehydevrije glasvezel en heeft daarvan al twee miljoen vierkante meter verkocht in EMEA. Het bedrijf wil nu deze nieuwe glasvezel doorvoeren in zijn gehele Europese portfolio.

De nieuwe ontwikkelingen op het gebied van biobased materialen zijn een belangrijke stap voor Interface. De missie van het bedrijf is om in 2020 niet meer afhankelijk te zijn van olie. "Uit de EcoMetrics-meting van 2015 blijkt dat 50 procent van de grondstoffen die door Interface wereldwijd worden gebruikt, ofwel gerecycled is ofwel bestaat uit biomassa." Het doel van het bedrijf is om in 2020 dit cijfer op 100 procent te krijgen. De recente innovaties op het gebied van biobased materialen zijn een belangrijke stap in het verwezenlijken van die ambitie.

www.interfaceflor.nl

Deel op Social Media 

14-07-2015 8:31

Bluewater zocht een duurzame huisvesting en vond deze op Park 20|20, het eerste Cradle to Cradle geïnspireerde full service kantorenpark ter wereld. Armstrong Plafonds leverde voor het hoofdkantoor het Cradle to Cradle Silver-gecertificeerde Perla OP 0.95 plafondsysteem.

Bluewater is een offshore multinational in de olie- en gasindustrie. Het nieuwe kantoorpand van Bluewater is het zesde kantoor op het Cradle to Cradle-kantorenpark Park 20|20, een ontwikkeling van Delta Development, VolkerWessels en Reggeborgh. Voor deze partijen staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Coert Zachariasse, CEO van de Delta Development Group zegt daarover: “We streven ernaar om de meest schone, inspirerende en productieve werkomgeving van Nederland te zijn. Overal is rekening gehouden met de wensen en eisen van de toekomst. Op het gebied van duurzaam bouwen en ontwerpen, speelt Cradle to Cradle® een belangrijke rol: afval is voedsel. Wij geven de voorkeur aan plafonds van Armstrong omdat deze Cradle to Cradle-gecertificeerd zijn.”

Armstrong is naar eigen zeggen de eerste plafondfabrikant ter wereld met een complete lijn aan Cradle to Cradle-gecertificeerde producten. Het Perla OP 0.95 plafond in het bedrijfspand van Bluewater heeft de classificatie ‘Silver’. Dit betekent onder meer dat de plafondtegels 100 procent recyclebaar zijn. "Maar recycling is niet het enige criterium om het Cradle to Cradle-certificaat te behalen. Ook veilige en gezonde materialen, herbruikbare energie, herbruikbaarheid van water en maatschappelijk verantwoord ondernemen moeten goed geregeld zijn."

Het Perla OP 0.95 plafond draagt bij aan een gezond binnenklimaat door de juiste akoestiek, luchtkwaliteit en de hoge lichtreflectie. "De combinatie van expertise en een goede samenwerking tussen Armstrong en de betrokken partijen hebben bij Bluewater tot een duurzame oplossing geleid."

Deel op Social Media 


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >