Nieuws


30-10-2017 8:30

"Op de vloer bij binnenhuisarchitecten en interieurontwerpers is de stemming deze maand goed", meldt vloerenfabrikant Tarkett. "Vanaf nu hebben zij toegang tot een prijswinnend product van vloerenproducent Tarkett, waarmee zij zelf de ruimte hebben om onbegrensd vloeren te ontwerpen voor hun klanten." 

Het product dat afgelopen voorjaar de Red Dot Award voor Product Design 2017 won maakt het voor architecten en ontwerpers mogelijk om met 33 kleuren en tien vormen zelf te kunnen spelen met het materiaal. 

Het winnen van de Red Dot Award heeft de vraag naar de iD Mixonomi collectie volgens de woordvoerder behoorlijk opgejaagd. “iD Mixonomi is een ambitieuze collectie met een designesthetiek die architecten en designers stimuleert om op creatieve wijze te experimenteren en te spelen met het materiaal,” zegt Florian Bougault, Art Director bij Tarkett. “We gaven bezoekers van Euroshop in Düsseldorf en Design District in Rotterdam al eerder dit jaar een voorproefje van de collectie, wat leidde tot erg enthousiaste reacties. Nu is iD Mixonomi eindelijk beschikbaar voor de markt, wat betekent dat architecten en ontwerpers de lead kunnen nemen en zelf aan de slag kunnen gaan met de modulaire vinyltegels. Dat zorgt voor veel blije gezichten.”

www.tarkett.nl


Deel op Social Media
26-10-2017 13:15

'De hele wereld weet Bolidt te vinden voor de perfect naadloze kunststof vloer'. Dat kopt de Volkskrant op maandag 23-10 jl. Klik hier voor het hele artikel.

25-10-2017 8:30

Forbo Flooring is tijdens de Dutch Design Week (DDW) op maar liefst drie plekken aanwezig. In het Klokgebouw heeft Forbo een alternatieve Japanse tuin ingericht, gemaakt van linoleum en haar natuurlijke ingrediënten. De ambachtelijke en ‘larger than life’ bloemen van de bekende bloemontwerpster Linda Nieuwstad - voor de gelegenheid vlasbloemen gemaakt van linoleum - sieren de vijver.

Ook in het Broeinest linoleum. Daar showt Forbo het nieuwe Marmoleum Cocoa, een collectie die het duurzame karakter van Marmoleum benadrukt. Aan Marmoleum - gemaakt van natuurlijke grondstoffen zoals lijnolie, pijnhars, houtmeel, kalk en kleurrijke pigmenten - zijn de gemalen schillen van de cacaoboon toegevoegd. Dit ‘geupcyclede’ restproduct van de cacao-industrie (die net als Forbo al meer dan 100 jaar in de Zaanstreek huist) geeft high-lights aan de overigens rustige, ingetogen uni-uitstraling van de collectie. De vloer wordt volledig CO₂-neutraal geproduceerd.

In de Kazerne, tenslotte, heeft de designafdeling van Forbo Flooring een tentoonstelling vormgegeven met innovatieve, aantrekkelijke prototypen en ontwerpen waarin Furniture linoleum is toegepast. Daar staan internationaal gerenommeerde meubelfabrikanten als het Finse Artek (die al sinds 1933 krukjes met linoleum bekleden) en Ahrend, gevestigde designers als Daphna Laurens, Kustaa Saksi, Maarten Kolk & Guus Kusters, en veelbelovende beginnende ontwerpers als Stefano Sabatè, Kim van Nispen, Tobias Brunner en Albert Lieuwe Bouwman.

 

De Kazerne-tentoonstelling bestaat uit totaal drie ruimtes en heeft ‘verwondering’ als thema. Forbo hoopt dat de flexibiliteit van het duurzame en kwalitatief hoogwaardige Furniture linoleum hiermee optimaal tot zijn recht komt en belooft een inspirerende beleving voor de architect, de ontwerper, maar ook voor de meubelindustrie, de eindgebruiker en de toevallige toeschouwer.

www.forbo-flooring.nl


Deel op Social Media
23-10-2017 8:30

Op 24 oktober neemt Tarkett/Desso bezoekers van Dutch Design Week mee achter de schermen en geeft inzicht in de hordes die het bedrijf moet nemen om de Cradle to Cradle-filosofie tot in de puntjes door te voeren in de bedrijfsvoering.

Tarkett/Desso besteedt niet alleen aandacht aan de successen op deze weg maar juist ook aan de uitdagingen op het pad naar een circulaire bedrijfsvoering. De interactieve lezing is een onderdeel van de expositie in4nite, een bijzondere samenwerking tussen Low & Bonar en tien designers.

Tijdens de lezing daagt Rob Kragt, CSR Communications en Training Manager bij Tarkett/Desso, je uit om mee te denken over de ups en downs die bedrijven doorgaan om traditionele ketens te doorbreken en neemt je graag mee in het proces dat Tarkett/Desso op dit gebied is doorlopen. “Door het delen van de uitdagingen die wij zijn tegengekomen op de weg naar een circulair economiemodel, hopen we mensen te inspireren en een dialoog te openen waarin iedereen kan meedenken hoe we samen nog meer stappen kunnen maken op dit gebied. Samen met onze partner Low & Bonar willen we tijdens deze middag een setting creëren waarbij geen enkel idee te gek is en waar creativiteit centraal staat", aldus Rob Kragt.

De partnerschap tussen Tarkett/Desso en Low & Bonar is geen verrassing: Low & Bonar is sinds jaar en dag leverancier van Colback, een non-woven kunststof dat voor allerlei producten, zoals de achterkant van tapijt, wordt gebruikt. Mede dankzij de kwaliteit van Colback kan Tarkett/Desso een aantal van haar meest belangrijke eigenschappen beloven. Tarkett/Desso is zeer verheugd om partner te zijn van in4nite, een project dat onderdeel is van de Dutch Design Week en waarin designers zijn uitgedaagd te experimenteren met de veelzijdigheid van dit materiaal. Het doorbreken van traditionele ketens en het vinden van nieuwe toepassingen voor bestaande materialen is een essentieel onderdeel van een circulair economiemodel, waar Tarkett/Desso en Low & Bar allebei al jaren naar streven.

De lezing vindt plaats dinsdag 24 oktober om 16.00 uur in het TQ gebouw in Strijp-T, bovenste verdieping.

www.tarkett.nl


Deel op Social Media
23-10-2017 8:30

Forbo Flooring organiseert 16 november aanstaande een kennisdag speciaal voor professionals betrokken bij onderwijshuisvesting. 
 

De dag staat in het teken van het delen van kennis, het opdoen van inspiratie en het bijpraten met vakgenoten en collega’s. Zo zijn er bijvoorbeeld lezingen van aansprekende sprekers op het gebied van design, techniek en wetenschap. Forbo organiseert de kennisdag omdat het graag wil bijdragen aan scholen met een beter binnenklimaat. 

In de middag presenteert professor Philomena Bluyssen, leerstoelhouder binnenmilieu van de TU Delft, de opzet van een zeer grootschalig binnenmilieu onderzoek waarvoor ze al langs veel scholen trok en zelfs een futuristisch ‘senselab’ inrichtte voor experimenten. 

Ook de presentatie van Frank van Wetten, huisvestingsmanager van de stichting OOG uit Uden, is de moeite meer dan waard. Na een grote brand in Uden waarbij twee basisscholen volledig werden verwoest, is in opdracht van stichting OOG een nieuw duurzaam onderwijscentrum ontworpen door Bonnemayer Architecten volgens het 'solar ijs' principe. Bij dit vernieuwende verwarmings- en koelsysteem wordt energie teruggewonnen uit een ijsbak. Hiermee wordt heel veel milieuwinst behaald. Dit plus slimme bouwtechnieken en installaties maakt de school tot een van de duurzaamste basisscholen van Nederland (met een zeer lage energierekening).

Tim Knubben, tenslotte, architecturaldesigner te Eindhoven, bespreekt de mogelijkheden van Marmoleum lambrisering. 

www.forbo-flooring.nl/kennisdag


 


Deel op Social Media
18-10-2017 8:30

Voor de derde keer vindt de landelijke competitie Interieurbeplanting van het Jaar (IvhJ) plaats. Interieurbeplanters worden ook dit jaar weer uitgedaagd om hun meest inspirerende projecten in te sturen, met binnengroen dat het verschil maakt.

De wedstrijd brengt mooi ontworpen, technisch goed aangelegde en uitstekend onderhouden interieurgroen onder de aandacht van particuliere, zakelijke en publieke opdrachtgevers. De competitie staat open voor leden en niet-leden van de VHG-vakgroep interieurbeplanters. Tot 8 november aanstaande kunnen ze hun project inschrijven via de website van brancheverenigingVHG. De vakjury maakt uit de inzendingen een voorselectie en bezoekt deze projecten om tot een goede beoordeling te komen. Pas dan bepaalt de jury welke projecten genomineerd worden. Alle genomineerden maken kans op het predicaat Interieurbeplanting van het Jaar 2018. De feestelijke prijsuitreiking is in januari of februari 2018. Met de groene Bibliotheek van Schiedam in 2016 en het innovatieve groenproject bij Joolz in 2017 als voorbeelden daagt de vakgroep Interieurbeplanters van VHG de sector uit om deze eerdere winnaars te evenaren of zelfs te overtreffen.

www.vhg.org.


Deel op Social Media11-10-2017 12:00

Interieurbeplanter Bruinsma Natuurlijk in De Kwakel vierde op donderdag 5 oktober zijn 60-jarig bestaan met het event Amazing Green Creations 2017. Het thema van de bijeenkomst luidde ‘The way to create a healthy and pleasant workspace’. Dit thema liep als een rode draad door de middag. 

“Op het gebied van de werkplek is er de laatste jaren nogal wat veranderd”, zegt Helga Verheijen-Bruinsma, directeur van het jubilerende bedrijf. “Door de opkomst van het Nieuwe Werken is de vierkante meterprijs van kantoren veel belangrijker geworden. Daarnaast is er steeds meer aandacht voor het gezondheidsaspect van de werkplek.” Die ontwikkeling biedt kansen voor de wereld van de interieurbeplanters, mits zij in staat zijn om zich aan te passen aan de nieuwe eisen in de werkomgeving. “Met alleen het leveren van plantenbakken red je het niet meer”, zegt Verheijen-Bruinsma onomwonden. “We hebben ons de afgelopen jaren gespecialiseerd in allerlei speciale oplossingen, zoals plantenwanden en hangend groen. Op die manier kunnen we architecten en facilitair medewerkers meerwaarde bieden in hun projecten. Want levend groen en bewegend water hebben ongekend veel invloed op het klimaat, de akoestiek en het gevoel van welbehagen van mensen in de kantooromgeving.”

De bezoekers van het event in De Kwakel kregen volop de gelegenheid om zich te vergewissen van de vele mogelijkheden die Bruinsma in dit opzicht te bieden heeft. In een drietal rondleidingen was er aandacht voor de onderwerpen ‘Levend groen en water als sfeermakers’, ‘Levend groen en water als klimaatverbeteraar’ en ‘Levend groen en water als interieurtool’.  Ook was er aandacht voor het onderwerp ‘Kersttrends 2017 en moscreaties’.

De kennisoverdracht geschiedde niet alleen gedurende de genoemde rondleidingen, maar ook tijdens een tweetal keynote-presentaties. In inspirerende bijdragen van Atto Harsta (Aldus Bouwinnovatie) en Ivo Lai  (Art Aqua)  werd bezoekers duidelijke gemaakt dat 'groen' en 'blauw' meerwaarde bieden in het professionele interieur. daarmee was de 60e verjaardag van Bruinsma natuurlijk niet alleen leuk, maar ook erg inspirerend.

www.bruinsmanatuurlijk.nl

Deel op Social Media11-10-2017 8:30

Tarkett-merk Desso heeft zijn ‘Make It Your Own’-tapijtcollectie van uitgebreid met de lancering van twee nieuwe producten: Pixelate en Metallic Shades. "De tapijtcollectie geeft een antwoord op de groeiende vraag naar unieke ruimten met een eigen sfeer, identiteit en persoonlijkheid.", aldus een woordvoerder.

De collectie is ontworpen om architecten en ontwerpers uit te nodigen te spelen met combinaties van texturen, kleuren en materiaaleffecten en zo de vloer als geheel een eigen, uniek verhaal te laten vertellen. De collectie bestaat al uit de producten Carved en Stitch die eerder dit jaar werden gelanceerd. "Met de lancering van Pixelate en Metallic Shades is de collectie compleet."  

Pixelate is geïnspireerd door gelaagde kleuren, waarbij de opvallende tapijttegels een subtiel kleurverloop laten zien met een overgang tussen twee verschillende garens, de ene effen en de andere meerkleurig. "De tegels worden willekeurig gelegd met kleurverloop in verschillende richtingen voor een werkelijk uniek uiterlijk. De meerkleurige garens geven ontwerpers en architecten de mogelijkheid de kleuren af te stemmen op het interieur, het schilderwerk, het meubilair en de wandbekleding. Pixelate is in acht kleuren verkrijgbaar."

Het assortiment Metallic Shades is ontworpen om ontwerpers en architecten uit te nodigen te experimenteren met de effecten van metallic glans- en matttinten. "Elke kleur is verkrijgbaar in twee verschillende tegels met een verschil in intensiteit van de metallic garens. De tegels kunnen worden gebruikt om een grote vloer in één kleur te leggen of kunnen worden gecombineerd om zones en overgangen tussen ruimten te maken."

Ludwig Cammaert, Director Design en Technical Development bij Desso vertelt: “De lancering van Pixelate en Metallic Shades completeert de ‘Make It Your Own’-collectie en zet ontwerpers extra aan om kleurlagen en materiaaleffecten te gebruiken voor het creëren van werkelijk unieke ruimten. Architecten en ontwerpers kunnen ook een bezoek brengen aan het Desso Carpet Design Center en in samenwerking met ons designteam hun eigen, gepersonaliseerde kleur of patroon creëren.” 

In overeenstemming met onze Cradle to Cradle®-filosofie van Desso worden alle producten in de collectie ‘Make It Your Own’ geleverd met de EcoBase-tapijtrug die voor 100 procent herbruikbaar is. "Ook bevatten de tapijttegels 100 procent verwerkte kalk van lokale waterleidingbedrijven. Desso is het eerste tapijtmerk ter wereld die gebruikmaakt van geüpcycled calciumcarbonaat."  

www.desso.com/makeityourown

br />

Deel op Social Media11-10-2017 8:30

De Tessera tapijtcollecties van Forbo beschikken vanaf nu over het Cradle to Cradle-certificaat. Dat meldt de vloerenfabrikant in een persbericht. "Daarmee is de vloer van Forbo Flooring die eerder internationale erkenning kreeg met Breeam, KSA, GUT en LEED het duurzaamste alternatief op het gebied van textielvloeren."

De garens van de Tessera tapijttegels bestaan volgens een woordvoerder voor maar liefst 58 procent uit gerecyclede visnetten en petflessen. "Ook voor de achterkant van de tegel wordt grotendeels gerecycled materiaal gebruikt en extreem weinig van de gebruikelijke bitumen. Tessera wordt verder geproduceerd met 100 procent groene elektriciteit en de fabriek is geaccrediteerd met de ‘groene’ SA8000-certificering."

"Het Tessera tapijt is mede zo duurzaam geworden omdat Forbo bij de ontwikkeling van nieuwe producten werkt met Life Cycle Assessments (LCA’s). Deze holistische kijk op de milieueffecten van een product zorgt voor een zeer bewuste analyse van alle facetten van een product, van de totstandkoming tot het eindstadium van up- of recycling. Met die inzichten kunnen de milieuprestaties optimaal verbeterd worden."

www.forbo.com/flooring/nl-be


Deel op Social Media
04-10-2017 8:30

Objectflor Nederland heeft Marc van de Put benoemd tot salesmanager voor Zuid Nederland. Marc van de Put (49) is geen onbekende binnen de vloerenmarkt. Sinds 1994 heeft hij de nodige ervaring opgedaan bij diverse vloer- en bouwbedrijven en daar een enorme vakkennis opgebouwd.

Voor objectflor ziet Van de Put ruime kansen om te groeien. "Met 23 jaar verkoop- en advieservaring in de vloeren heb ik er veel zin in om de fantastische collectie van objectflor te presenteren aan mijn uitgebreide kring van relaties. Ik ben onder de indruk van de kwaliteit en diversiteit van onze vinylvloeren en weet zeker dat meer mensen dat zullen zijn.“

Het verkoopteam is hiermee weer op volle sterkte. "Samen met Van de Put beschikt het team over de optimale kennis en kunde om architecten, interieurontwerpers en projectadviseurs te adviseren over functionele en esthetische vraagstukken", aldus het bedrijf. "Zo kunnen de onbeperkte mogelijkheden van het uitgebreide productportfolio van objectflor met de merken Expona, Polyflor en Karndean maximaal worden benut."

Objectflor is in Europa één van de toonaangevende aanbieders van hoogwaardige, elastische vloerbedekkingen voor projecten en woningbouw. "Onze producten voldoen niet alleen aan de allerhoogste kwaliteitsstandaards, maar combineren innovatief design met hoge functionaliteit en lange levensduur. We hebben een bekwame buitendienst en een uitgebreid netwerk van vakhandelspartners. Een bijzonder voordeel is het moderne Objectflor distributiecentrum met grote voorraad waardoor er korte levertijden zijn." Het in 1989 in Keulen opgerichte bedrijf is een dochteronderneming van de Britse James Halstead Flooring. Tot deze groep behoort ook het bedrijf Polyflor, waarvan de producten door Objectflor Benelux worden vermarkt.

www.objectflor.de


Deel op Social Media
04-10-2017 8:30

Feest bij Bruynzeel. de fabrikant van (onder meer)  archiveringsoplossingen bestaat 120 jaar. C. Bruynzeel & Zonen start met de productie van houten vloerdelen en schaverijproducten. Nadat het bedrijf in 1919 door een brand wordt verwoest wordt opnieuw begonnen in Zaandam en richten zij de ‘Hollandsche Deurenfabriek C. Bruynzeel en Zonen’ op. Hiermee is de grondslag gelegd voor de opmerkelijke expansie van de Bruynzeel bedrijven.

Na 1927 worden ook andere productgroepen toegevoegd. De meest uiteenlopende producten worden door de jaren heen geproduceerd. Van potloden to deuren, van keukens en vloeren tot magazijnstellingen. Door een aantal bekende ontwerpers, waaronder Piet Zwart, producten te laten ontwerpen, loopt Bruynzeel ook in design voorop. In 1982 wordt het bedrijf opgesplitst in diverse Bruynzeel bedrijven, welke autonoom verder groeien. Dit betreffen Bruynzeel Keukens, Bruynzeel Home Products en Bruynzeel Storage Systems.

Opslagsystemen zijn voor Bruynzeel Storage Systems de specialiteit. Zij ontwikkelen, produceren en verkopen innovatieve opslagsystemen voor de archief-, museum-, bibliotheek-, en kantooromgeving. Met klanten zoals het Rijksmuseum lopen zij in hun markt voorop.

www.bruynzeel-storage.com 


Deel op Social Media
Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >